Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Accepteer wat is, laat los wat is geweest en heb vetrouwen in wat kan zijn! Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  26-1-2014
 

Vele weten het, mooie spreuken, ik kan er geen genoeg van krijgen. En vorige week kwam ik deze, zoals de koptekst aangeeft tegen en ja, als deze dan ook nog eens meer dan van toepassing is op jezelf, ja, dan zijn ze nog mooier toch!!!

Voetballen.
Ja, wat moeten we hier nu over schrijven. Schoonzoon Lars kon niet mee doen door oproep dienst van zijn werk. Zoonlief verloor met maar liefst 8-5 ,een goede wedstrijd maar .... En ja, over me cluppie uit Rotterdam Zuid maar niet te spreken. Ik weet, verschillende zullen nu lachen, maar geloof me en het is zoals Dirk Verleun uit Noordbeemster op Facebook plaatste, "Wij hebben een club, en hun een elftal" !!! Maar goed, na het nodige meegemaakt te hebben op en tijdens de voetal heb ik alweer genoeg geschreven over dit onderdeel.

Daagje Zeeland.
Na de aankoop afgelopen najaar van een dochter uit de "Kleine Dure" (1e Internationaal Bordeaux Z.L.U.) stond er nog nogmaals een hokbezoek in de agenda. Vandaar ook dat ik gisteren samen met me compagonon een daagje Zeeland hebben gehad. Rond koffietijd werd ik opgehaald en zouden we samen naar het Zeeuwse vertrekken. We rijden weg, gaan de hoek om, steekt er een buurman uit de zijstraat plots, zonder te kijken uit een parkeervak. Boemmmmmm, en de auto's zaten op elkaar. Het ging allemaal zo snel, resultaat, beide een fikse schade.

We besloten om in de avond de papieren in orde te maken en dan maar met mijn auto naar het Zeeuwse. Soms denk je, "waarom vliegen die of die zo goed met duiven". Mijn inziens lijkt het me in vele gevallen simpel, goeie duiven, goeie duiven en nog eens goeie duiven. En hier op de hokken te Breskens is het niet anders.

We werden meer dan gastvrij ontvangen. En na de koffie zijn we de hokken in gegaan. Eerst bij vader Sjaak en later bij Sjaak jr. Echt, duiven in handen gehad die het preciaat "Super" of "Topper" meer dan verdienen.

Op eigen hok.
Ja, eigenlijk is er gewoon weinig of geen nieuws te vermelden over de duiven hier op eigen hok. Ze zitten rustig en dit zal voorlopig zeker ook nog wel zo blijven.

Site, foto's en logo.
Na het ontstaan van de combinatie is ook de site voor een groot gedeelte al aangepast. Eerdaags zal de laatste hand gelegd worden aan het basis gedeelte. Zo zal het nieuwe en aangepaste logo geplaatst worden en zal mijn eigen persoonlijke standaard foto verwijderd- en vervangen gaan worden door een nieuwe foto van de combinatie.

Ook de eerste foto's die gemaakt zijn van de duiven, door hoe kan het ook anders, Martin Kwakernaat, zijn gezien. En als alles dadelijk gereed is zullen deze tegelijk geplaatst gaan worden, zodat de site weer helemaal up to date zal zijn.

Daarom dan ook, tot de volgende...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

Johan Hamstra

Nico Haesen

Team Noel-Willockx

Combinatie Bruggeman

J. Doldersum & Zn

Fondunie 2000

Comb. Gerritsen

Aad Beerendonk

Huub Hermans

Super Fondclub G.O.U.

Marcel van Zanden

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies