Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Forum Genemuiden en Duivendag Giesbeek Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  9-2-2014
 

Het zou een druk weekend worden en dat werd het ook. Normaal gesproken deed ik vele dingen in en om het huis gewoon lekker zelf in me eigen tempo. Maar na wat ik zoal allemaal heb meegemaakt, het behoorlijk hoge medicijn gebruik zit dat er allemaal (hoop even) niet meer in. Nee, vreemd hoor !!! Bij alles wat ik doe blijf ik zo verdomde moe en schieten vele dingen er gewoon bij in. Soms denk ik wel eens, het zal toch potverdomme niet zo blijven. Maar gelukkig, ondanks deze, voor mij persoonlijke klote situatie kreeg ik lekker gisteren uit het niets hele goeie hulp.

Zo kwam duivenmaatje Eric het plafon witten en de muren doen in de huiskamer. Monique had vooraf al het houtwerk al geschuurd en terwijl Eric druk doende was heb ik wat houtwerk gelakt. Eigenlijk stel het niets voor. Maar geloof me, na zomaar wat schilderwerk was het in de middag toch weer mooi gedaan met me.

Voetballen.
Ondanks alle regenval ging het voetballen van zoom Tim en schoonzoon Lars toch door. Monique had Tim vroeg in de ochtend weggebracht en wij, zowel pa en ma waren er deze keer dus niet bij. Als hij thuiskomt, blijkt hij toch met zijn team een mooie overwinning gepakt te hebben. Met liefst 6-0 werd gewonnen van hun concurrent Spijkenisse.Schoonzoon Lars moest in de middag spelen, en ook hij kwam thuis met een overwinning van 4-2. Mannen, knap gedaan !!! Volgende keer probeer ik gewoon weer van de partij te zijn hoor.

Het Super Trio.
Kramer, Blokhuijsen en Bergsma. Ja, deze mannen kunnen we toch wel zien als het super trio van en voor Nederland. Echt, ik heb zitten te genieten, net als vele anderen onder ons. En laten we trots zijn, dat we met z'n allen trots kunnen zijn op de zelfde mensen !!!

14 februari Forum in Genemuiden.
Komend weekend ga ik op vrijdagavond eerst, met een meer dan goed gezelschap naar de vereniging van Arjan Beens. Gewoon, een leuke duivenavond, met forum en gewoon beetje lekker kletsen over onze gezamenlijke hobby.

15 februari Duivendag Giesbeek.
De dag daarop, de 15e is het zover. Dan is op zaterdag de grote duivenbeursdag te Giesbeek. Zoals de organisatie het aangeeft zal er onder het genot van een drankje en lekkere hapjes, met live muziek een mooie en gezellige duivendag aanbieden.

Met medewerking van diverse aanbieders van producten binnen onze sport bieden zij u de mogelijkheid om zowel duiven te kopen als te verkopen. Ook kan u uw duiven laten controleren op gezondheid door de gekende firma Travipharma tot 13:00 uur.

Ook de gekende Gert Jan Beute zal enkele jaarlingen op zijn eigen manier beoordelen. In de middag is er een forum met verschillende duivenspecialisten zoals Nico Jan Koenders, Denns Hammer, Frans Zwols en als laatste werd er gevraagd of ik persoonlijk wilde aanschuiven.

Al met al, het blijkt een meer dan mooie duivendag daar te Giesbeek te worden. Heeft u nu nog vagen? Neem  gerust contact op met Dirk Altenaar op 06-51546118. Bij deze dank ook, tot volgende week.

Met me pc op schoot, alles staat door elkaar ten huize Hamstra, en ik eigenlijk, wat moet ik nu nog schrijven. Kan gewoon me koppie er deze week verders niet bij houden. Tijd om af te sluiten dan maar en Monique dan maar helpen om alles weer een beetje op zijn plek te krijgen.

Het was een korte deze keer, maar ik beloof, de volgende zullen hopelijk meer inhoud hebben.

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Theo de Kruijk

Huub Hermans

Familie Huizer

A. Engelen

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

Gebr. van Toor

Van Elsacker-Jepsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gertjan Knoop

Cees van Heijst

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens