Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kweken in vlot tempo... Open printvriendelijke pagina
2-3-2014
 

Gisteren na de middag naar de voorjaarsbeurs geweest met Matthijs, nadat hij de hokken gedaan had en we een stel jonge duiven van de derde ronde geringd hadden. Inmiddels hebben er een kleine 80 een ringetje om de rechterpoot en is de eerste ronde (kleine 30) alweer een gespeend.

De kweek verloopt dus prima, uiteraard links en rechts een kapot of schier ei, maar nog geen enkele jonge duif dood in het nest of achtergebleven. De tweede ronde kan in de loop van de week worden gespeend, de derde ronde zijn we aan het ringen. Daarnaast is de vierde ronde overgelegd en wordt de vijfde ronde a.s. week gelegd als het goed is.

Van de aangeschafte duiven uit Reeuwijk zijn inmiddels ook de eerste jongen geringd en is de volgende ronde ook alweer onderweg. Je bent toch benieuwd of daar wat tussen zit wat uit de slof gaat schieten, maar dat is wel een beetje vooruit lopen op de zaken natuurlijk. Laten we er eerst maar een stel ringen, uitwennen en opleren.

Ook zijn de oude duiven inmiddels al een aantal keren buiten geweest, tot op heden zonder schade zover ik kan zien. Ik tel de oude duiven niet, dus als ik ze zou tellen zou ik ook niet weten of ze er allemaal zijn. Weet wel dat ik een jaarling duivin kwijt ben, zij ontsnapte een tweetal weken geleden op zondagmiddag, heb 'r zien vliegen en nooit meer teruggezien. Weet nu ook welke duivin dat was, want ik vond een aantal dagen later een paar jonge duiven van een dag of 5 die niet meer echt op temperatuur waren. De doffer was het alleenstaande ouderschap blijkbaar beu.

Hopelijk blijft het goed gaan met loslaten, dat scheelt de duiven veel stress en mij ook een beetje...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. van Toor

Nico Haesen

Theo de Kruijk

Hans de Ruig

J. Doldersum & Zn

Nico Jan Koenders

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

Familie Huizer

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!