Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Weer een jaartje ouder! Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  23-3-2014
 

Daar zijn we weer na een weekje afwezigheid. Ja, vorig weekend lekker samen met mijn vrouwtje in Amsterdam geweest. Ik hoor sommige denken, Amsterdam en lekker? Eerlijk, wat heeft deze stad toch een schitterend en machtig mooi oud centrum. De Wallen, De Dam noem maar op, schitterend gewoon. Wat je daar allemaal te zien krijg. ja, dat kan naar mijn idee dan ook alleen maar in Amsterdam. En voor ik berichten ga krijgen, ja, ook op De Wallen heb ik genoeg moois gezien !!!

We hadden van de kinderen voor Kerst kaartjes gekregen voor naar de musical "Hij gelooft in mij" te gaan. Nou, dan maar gelijk een weekendje van maken waren onze gedachten. En, eerlijk is eerlijk, wat hebben wij samen lekker genoten zeg. En, Amsterdam heeft ons zo aangetrokken dat we zeker nog eens een lang weekend terug gaan.

Aansluitend van dit weekend was ik op de maandag jarig en ja, ook ik ga langzaam aan nu toch richting de 50 jaar (47) lopen. 50 jaar, jaren terug keek ik naar dat soort mensen op als ..... En nu, jaren later zit je er zelf al tegenaan. Maar goed, wat je leeftijd ook is, als je maar gezond ben en van het leven kan en mag genieten.

Voetballen.

Ja, ook dit weekend kon ik samen met Monique weer van het voetballen genieten. Vorige week kregen we Tim aan de telefoon en gaf hij aan dat ze met 9-2 gewonnen hadden. Nu, dit weekend moesten ze tegen de koploper. Deze ploeg had van de 11 wedstrijden nog niets verloren en stond ruim aan kop. Thuis hadden de kereltjes met 9-1 verloren en nu moesten ze uit. Met de rust was het 3-3. De eerste twee doelpunten kwamen uit mooie voorzetten van zoonlief. Na de rust kwamen de mannen met 4-6 voor te staan en gingen naar mijn idee er wat gemakkelijk over denken. Als de scheids op zijn fluitje voor het einde blaast staat de teller op 6-6. Dus, toch mooi van koploper een puntje weg gepikt met 3 wedstrijden minder gespeeld.

In de middag bij schoonzoon Lars wezen kijken. Een meer dan goeie scheids vond ik. Deze man stuurde in de tweede helf door het slechte vlaggen van de grensrechters beide mannen weg. Nog nooit gezien maar eerlijk, hij was perfect. Ook een speler die een overtreding maakte riep een woord van de bij ons gekende rotte ziekte. De man met de fluit, geen pardon en trok zijn tweede gele kaart, dus rood. Jammer dat het zo moet maar de man liet zich niet door wie dan ook beinvloeden. Hier was het met rust 2-0, en de einduitslag was een mooie 6-1 overwinning. En echt, was een zalige pot om te zien !!!

Duiven van de buurman.

Zo, afgelopen week ook de duifjes van de buurman gedaan. Ja, nu waren hun lekker een weekje weg en ach, een hokje meer of minder maakt voor een weekje ook niet uit. En, ik heb het al eens vaker aangegeven, het is verdomde gemakkelijk om elkaar zo te kunnen helpen met vakanties en dergelijke. Volgende maand moet hij onder het mes, en moet hij geopereerd worden. Natuurlijk zal ik, en dit is bij ons gewoon, ook dan de honneurs waarnemen. En echt, het is toch verdomde gemakkelijk.

Op eigen hok.

Hier op eigenhok zit alles op eieren, en dit met 12 dagen. En kijkend naar hoe ze vliegen, hoe ze op eieren kwamen zal het met de gezondheid zeker goed zitten. Ook zijn afgelopen donderdagmiddag voor het eerst de jaarlingen en de aanwezige laatjes de manden in gegaan en zijn ze een stukje weggebracht. Zo voor de eerste keer is het altijd een goede 25 kilometer. Na gelost te zijn direct in de auto gestapt en rijden. Eenmaal thuis aankomend in de straat vliegen ze al boven de huizen. Maar goed, de eerste ervaring hebben ze alvast maar weer gedaan. Vrijdags lekker in de middag alles los gehad en een bad gegeven en ze genoten er volop van.

Pokken.

Recentelijk zijn ze ook allemaal voor de pokken geënt. Op de ouderwetse manier van wat veertjes trekken en met het kwastje. Eigenlijk een fluitje van een cent en geloof me, in het seizoen kan het je hoop ellende en narigheid besparen. En, kan je zoiets als pokken gemakkelijk voorkomen, waarom dan wachten tot je dadelijk enkele weken uitgeschakeld kan zijn als het je overkomt.

Eieren.

Komende week zullen er de nodige bonnenkopers de eieren komen halen van de vliegduiven hier te Poortugaal. Overal zullen er kunsteieren voor de echte plaats maken zodat ze vuil kunnen broeden. En precies van een koppel die op verzoek weg zou gaan beide eieren kapot. Gelukkig, de man in kwestie pakte het sportief op en dan komt hij van de zomer maar de eitjes halen als de vluchten er zijn.

Kwekers.

Bij de kweekduiven zijn vorige week alle eieren weggegaan en deze zullen op nieuw op eieren gaan komen en deze gehele ronde zal dan richting Poortugaal komen voor ons zelf. Kijk er nu al naar uit om dit meer dan mooie spul in het hok van de jongen te zien zitten.

Nou, nog een enkel weekje en dan gaan we weer wekelijks met de manden naar het lokaal. Sommige beginnen volgende week al, terwijl andere nog enkele weken moeten wachten. Ik hoop voor ons allen dat we mooi en goed duivenweer gaan krijgen.

Tot de volgende .....
Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Dick-Jan & Stephan Göbel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gertjan Knoop

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. Maas & Zn

Combinatie Lokhorst

Combinatie Bruggeman

A. Engelen

Marcel van Zanden

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!