Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De leerschool is nu echt begonnen Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  30-3-2014
 

En alweer is het zondag, dus tijd voor mijn wekelijkse stukje. Mensen, waar hebben we dit mooie weer toch allemaal aan te danken. Eerst een lekkere rustige winter en nu, ja nu, een voorjaar tot nog toe om van te dromen. Denk stilletjes wel, hoe zal het dadelijk moeten worden als voor ons duivenliefhebbers de vluchten eenmaal zijn begonnen !!! Afgelopen nacht ook de zomertijd weer in gegaan. In de avond lekker een uurtje langer licht en dan met dit mooie weer denk ik van, zomerrrrrrrrrrr.

Vriend Wilco.

De meeste weten het wel en hebben het gehoord of gelezen in het wekelijkse schrijven van Esther en, afgelopen week ook van maatje Kwakernaat. Maar Wilco is vorige week vrijdag van huis uit weggebracht met de ambulance. Na vele onderzoeken in het ziekenhuis kon hij afgelopen vrijdag weer naar huis en er zullen denkelijk best nog wel de nodige onderzoeken komen. Ook het traject van herstel kan nu, zo lekker thuis in zijn eigen omgeving gaan beginnen. Vele dingen die ik, ik kan wel zeggen dagelijks vernomen heb klinken me allemaal zo verdomde bekend in de oren en echt, heb aan weinig andere zaken kunnen denken de laatste dagen. Wilco, vanaf deze kant dan ook nog maar is, beterschap en in gedachten zijn we bij je/jullie !!!

Geen voetbal.

Voor deze week geen voetbal praatje, want zowel zoon Tim als schoonzoon Lars hebben dit weekend geen wedstrijden. Wel ben ik afgelopen week nog wezen kijken naar een wedstrijd van Lars voor spelers onder de 23 jaar. Een oefenduel en wat voor!!! Echt, wat een zalige pot voetbal heb ik gezien en de mannen van PSV Poortugaal wonnen met 4-1. Maar winnen of verliezen, het was gewoon een machtige pot, en zeker om naar te kijken. En het verdere praatje voetbal komt hopelijk volgende week weer.

Aan de vooravond van het seizoen 2014.

Ja, we zijn ook hier op de hokken aan de vooravond van het seizoen 2014 aangekomen. De duiven doen het goed, trainen goed, kwamen op een meer dan spoedige manier op eieren. En nu maar hopen dat alles zo blijft verlopen. Vorige week begonnen met weer dagelijks de duiven een soeplepel van de gekende Beute Bak te geven. Natuurlijk, ook de andere voorhanden zijnde emmers die in omloop zijn zullen goed zijn. Maar hier op het hok is het de Beute Bak die ze krijgen, en eerlijk, ze zijn er verzot op.
En toen afgelopen week de meeste eieren werden opgehaald kon ik gelijk ook mooi kijken, om te zien of ze bezet waren. Van alle koppels waren er in totaal bij twee koppels ieder een eitje onbezet. Dus nogmaals, met de gezondheid zit het zeker goed.

Ook het africhten is begonnen.

Gezien het mooie weer wat we hebben zijn ook hier de jaarlingen en de laatjes er aan moeten geloven. Zalig dit weer met deze oosten wind. Ik weet het, vele zijn er, en dan met namen met hun jongen bang voor maar hier kijk ik er altijd naar uit. 
Na ze vorige week voor de eerste keer naar Zuid-Beijerland gehad te hebben zijn ze vrijdagmiddag, met een straf oostenwindje naar Stellendam gebracht. En ja, wat is dan mooier om ze gelijk 1 voor 1 of 2 per 2 te lossen. Zelf had ik deze keer gekozen om ze 2 per 2 te lossen. Het was hier mooi weer maar niet helemaal open, maar ja, rijden met de duiven dan moet het gek zijn als ze niet los gaan. Aangekomen daar in de polders te Stellendam, eigenlijk zo goed als tegen de kust aan stond er een fiks windje en zoals aangegeven, 2 per 2 gingen ze los. 48 stuks in totaal en na goed drie kwartier daar gestaan te hebben waren de manden leeg en konden we huiswaarts.
Thuis aangekomen vlogen er 4 en kon het wachten beginnen. Het thuis komen van de duiven duurde verders de gehele dag en rond etentstijd moesten er nog 11 komen. Als ik rond 7 uur thuis kom heeft Monique er nog 6 binnen gelaten dus de teller stond op 5 die nog moesten komen in de avond. Geloof me, meer kan je ze niet leren en druk maken als er op zo'n moment nog de nodige moeten komen, nee, zeker niet !!!
Op de zaterdag, zo tegen de middag waren er nog 2 gekomen dus, er zijn er nog 3 onderweg.

Ook de dagen daarna.

Ja, ook de komende dagen zullen ze er nog enkele keren aan moeten geloven en als dat gedaan is en het weer blijft goed, ja, dan kan het spul met de wagen mee.
Bedankt voor de leuke complimenten aangaande de verslagen in TopWings.
Na het uitkomen van de laatste uitgave van TopWings afgelopen week heb ik zowel persoonlijk via de mail als openbaar op Facebook de nodige mooie en leuke reacties mogen en kunnen ontvangen van enkele door mij geschreven artikelen. Altijd leuk om te vernemen maar het belangrijkste is, de liefhebbers zelf vonden het mooi en dat is toch het belangrijkste eigenlijk.

Zo, mijn schrijfwerk voor de zondagochtend is weer gedaan. En na een meer dan leuke avond gisteren bij Martin en Sonja Kwakernaat, want buiten mijn duiven (HOF) fotograaf, (wat een grootspraak toch hahahaha) om zijn hun ook "echte" vrienden van ons gaan we vandaag richting Opijnen. Gisteren kreeg ik namelijk bij Martin gelijk al het gemaakte fotowerk van de duifjes mee en dat gaat vandaag dan weer door naar Eric in Opijnen.

Trouwens, hebben jullie het ook gelezen in zijn blog. Hij gaat weer een oude liefde in zijn vakgebied oppakken. Martin gaat ook weer modellenwerk en trouwfotografie doen. Helaas pik, hier zijn we al 22 jaar getrouwd, anders had jij met je meer dan mooie vakwerk dit ook voor ons kunnen, mogen en misschien wel moeten doen.

Tot de volgende .....
Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

De Marathonvliegers

Will & Falco Ebben

Nico Haesen

Gebr. van Toor

Familie Huizer

IFC Hoogerheide

J. Doldersum & Zn

Super Fondclub G.O.U.

Huub Hermans

Combinatie Lokhorst

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens