Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Wanneer doe je het goed voor iedereen? Open printvriendelijke pagina
Peter Boskamp  1-5-2014
 

In de bijlage kunt U de nieuwsbrief voor de maand mei vinden. Een assistente die zorg draagt voor de vertaling in het Duits deelde me mee dat de stijl van de nieuwsbrieven toch echt aan het veranderen was.
Ik denk dat ze daar ergens gelijk in heeft. De nieuwsbrieven ben ik destijds gaan schrijven om de eigen klanten meer informatie te geven over de ziekten die zich voordeden en de mogelijkheden om deze te bestrijden te bespreken.
Daarbij bracht ik ook vaker nieuwe middelen onder de aandacht die wij bij Bonyfarma ontwikkeld hadden in de hoop zo een bijdrage te leveren aan de preventie van deze ziekten.
 
In de loop der tijd werd mij toestemming gevraagd om mijn nieuwsbrief op diverse sites te plaatsen. Ik had daar geen moeite mee. Maar ja, toen lazen ook anderen dan mijn eigen patiënten de nieuwsbrieven.
Ik kreeg daar positieve reacties op maar ook negatieve, zoals die keer dat een liefhebber me meedeelde dat hij de nieuwsbrief niet meer wilde ontvangen omdat ik daarin ook over ziektes praatte en hij geen zin had in slecht nieuws. Hij wilde vooral de leuke dingen van de duivensport belicht zien. Ik schreef al wanneer doe je het voor iedereen goed?
 
Toen de nieuwsbrieven enige tijd op de diverse sites geplaatst werden vonden sommige liefhebbers het nodig om me erop te wijzen dat ik reclame maakte voor mijn producten. Je begint dan bij jezelf na te gaan of dat werkelijk in die mate gebeurt zoals sommigen dat willen doen voorkomen. Maar ja als er nog niet een soortgelijk product op de markt is en wij brengen het als eerste dan is het moeilijk om ook op andere producten te wijzen. Zeker als je die ook nog eens niet kent.
De volgende stap was dat tijdschriften in binnen- en buitenland begonnen te vragen of ze de nieuwsbrieven mochten plaatsen. Ook daar had ik geen problemen mee omdat de meeste informatie toch vooral bedoeld is en was om zoveel mogelijk transparantie te scheppen.
Die ontwikkeling zorgde er wel voor dat ik mezelf meer en meer al ging censureren om te voorkomen dat ik beticht werd alleen voor eigen parochie te preken. Tja en dan wordt de cirkel langzaamaan weer rond. Want zoals ik al schreef gaf een medewerkster al aan dat de stijl van de nieuwsbrieven veranderde. Daarin had ze inderdaad gelijk. Daar boven op kwamen het laatste half jaar dan ‘verwijten’ van patiënten en geïnteresseerden die aangaven dat ze het vervelend vonden dat ik ze niet meer op de hoogte bracht van de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot nieuw producten. Ze vonden het vervelend dat weer van anderen te moeten horen. De cirkel was toen helemaal rond.
Een extra ‘nieuwsbrief’, zoals hier, voor de internetabonnees is dan mogelijk een oplossing. Ik zal dan proberen om de nieuwsbrief vergezeld te doen gaan van wat extra info over nieuwigheden die we in de kliniek hebben gelanceerd. Tja en vindt iemand dan weer dat ik teveel voor eigen parochie zit te schrijven dan zou dan kunnen betekenen dat ik weer een nieuwe ‘cirkel’ in ga, maar daar pas ik voor. Mocht iemand zich storen aan deze nieuwe insteek, laat hij of zij dan een mailtje sturen. Dan haal ik de naam wel van de maillijst af. Uiteindelijk blijven dan die mensen over die de inspanningen die ik me getroost wel weten te waarderen.
 
Nieuwe producten.
 
Er zijn het afgelopen half jaar diverse nieuwe producten bij gekomen.
 
Bony M Basic
 
Het recept en de samenstelling van deze mineralenmixemmer is volledig herzien en aangepast. Naast de al langer bekende Bony M Superieur is deze emmer een waardevolle mix van kruiden, zaden en mineralen die de voeding van duiven uitbalanceert. Een deel van de kruiden die ook in de Bony Basis Kern is opgenomen hebben we aan deze mineralen mix toegevoegd met als doel de weerstand van de duiven te verbeteren. Want het optimaliseren van de weerstand van de duiven is het beste wat U voor de dieren kunt doen, simpelweg doordat ze zo geholpen worden minder vatbaar te worden voor ziekten.
De praktijk leert dat de opname van de Bony M basic niet onderdoet van die van de Bony M Superieur
 
Bony Kweeksupport
 
Het kweekseizoen is weliswaar goeddeels voorbij maar toch is het interessant ook dit product onder de aandacht te brengen. Dit mengsel is samengesteld om de jonge duiven de optimale ondersteuning te geven in de schotel.
Het hoeft slechts 2 maal per week aan de ouderdieren gegeven te worden om maximaal effect te hebben bij de jongen.
Een liefhebber zei lachend over het product: ‘Ik moest de jongen eerder ringen, zo goed kwamen ze op’.
 
Bony Usneano plus
 
Het beestje moest een naam hebben. Dit product is een mengel van diverse tincturen waarvan Oregano en Usnea er slechts twee zijn. Het product is ontwikkeld omdat we van diverse kanten te horen kregen, vooral van Duitse liefhebbers, dat ze in ons gamma een Usnea product misten.
Bij de testen op onze proefduiven bleken de geelparasieten een hekel aan dit spul te hebben terwijl de duiven erdoor juist werden gestimuleerd. Het bleek dat ook coccidiën een hekel hadden aan deze combinatie. We zagen ze snel verdwijnen. Let wel op. Ik claim hier geen werking tegen zowel het Geel als tegen Coccidiose. De regelgeving in Europa is sedert 1 april 2012 dusdanig veranderd  dat het vermelden op een etiket dat een kruidenmengsel werkt tegen een infectieus agens een medische claim behelst. In dat geval moet een product als medicijn geregistreerd worden. Voor zulke eenvoudige producten is dit niet te betalen. Het enige wat is dus stel is dat dit voedingssupplement niet gewaardeerd wordt door zowel Coccidiën als ook Trichomonaden.
Het product kan na thuiskomst in het drinkwater verstrekt worden.
 
Bony Basis T
 
De Basis T heeft het licht gezien omdat menigeen me meldde dat onze SGR de vorm van de duiven zo sterk kan stimuleren. We hebben daarom een mengsel van tincturen gemaakt van kruiden die bekend staan om hun reinigende werking van lever en nieren (Het is moeilijk om informatie over producten te geven merk ik nu zonder dat je die vage lijn van medische claims over gaat. Dus mensen die meer info over een product verwachten moet ik dus teleurstellen. De regelgeving verbiedt het gewoon).
Ook hier claimen we dus geen medische werking.
Twee gebruikers van het eerste uur:
Jan Theelen : ‘Een fantastisch product. Prachtige mest en de dons die valt. Echt heel goed!‘
Karel Hilkens: ‘Peter, dat is werkelijk weer een voltreffer. Ik heb het bij de kwekers gebruikt. Fantastische mest, geen enkele spuiter bij de jongen en de ouden, die gooien dons dat wil je niet weten’.
 
Tot slot : Sportbegeleiding
 
Tot de beginjaren 90 van de vorige eeuw bestond de medische begeleiding van artsen vooral uit het voorschrijven van medicijnen zodra de duiven ziek werden. Adviezen en ondersteuning om de duiven gezond te houden werd amper gegeven.
Er was toen dus eigenlijk helemaal geen sprake van gezondheidszorg voor de duiven. Eerder van ziektezorg. Zodra de duiven ziek werden kregen ze medicijnen of werden medicijnen voorgeschreven om te voorkomen dat ze ziek werden.  Ook nu zijn er nog duivenartsen die vooral de nadruk leggen op de genezing van zieke dieren zonder daarbij ook oog te hebben voor echte preventieve gezondheidszorg.
In de jaren 80 was me dat al een doorn in het oog. Alleen was de tijd toen helemaal niet rijp voor een echte preventieve aanpak. Ik zag mezelf destijds dan ook meer als een roepende in de woestijn. Een gerenommeerde arts kwam destijds zelfs bij me op bezoek om me toch vooral ‘gezond verstand’ bij te brengen en me van het ‘onzalige idee’ af te praten dat we meer aan preventieve gezondheidszorg moesten doen. Hij kreeg me uiteraard niet overtuigd omdat ik geloofde dat dit de juiste weg was en is.
Dus enerzijds zie ik in de medische begeleiding het beter maken van zieke duiven. Dat zie ik echter niet als eindpunt, maar juist als vertrekpunt. Daarna moet een zichzelf respecterende melker zorgen dat hij preventieve maatregelen neemt om te voorkomen dat hij weer snel naar de medicijnpot moet grijpen. Dat is echter de verantwoordelijkheid van iedere melker zelf.
Op het moment dat de duiven een optimalere gezondheid bereikt hebben en ziekte eerder uitzondering dan regel geworden is, is de tijd rijp om de duiven sportmedisch te begeleiden. De derde fase.  De laatste ca. 5 jaar hou ik me intensief bezig met de ontwikkeling van supplementen die, vrij van doping in welke vorm dan ook, de duiven tijdens hun vlucht ondersteunen. Dat we hier goede resultaten mee behalen is zo langzaamaan wel naar de duivenwereld door aan het sijpelen. We worden dan ook vaak genoeg gebeld door melkers om die middelen toegestuurd te krijgen. Ook door liefhebbers die we niet kennen. Maar deze derde fase van de begeleiding van de duiven tijdens de vluchten is louter bedoeld voor liefhebbers die gezorgd hebben dat fase een en fase twee onder controle zijn. We schrijven deze middelen dus niet voor aan liefhebbers die zo nodig iets willen proberen zonder ook te hebben voor de gezondheid van de duiven en voor een optimale weerstand. Deze producten zitten niet los in ons internetgamma of balieverkoop gamma. Daartoe wil ik eerst zelf beoordeeld hebben of het zin heeft die producten voor te schrijven. De reden hiervoor is dat is niet wil dat deze producten onterecht een slechte naam zouden kunnen krijgen. Immers er zijn genoeg nog liefhebbers die ‘alles’ willen proberen zonder echt te kijken naar hun duiven en hun gezondheid. Hoe sterker middelen zijn, des te beter deze melkers het vinden. Instant resultaat. Daar gaat het om. En is dat er niet omdat de basis om dat te kunnen bereiken er simpelweg niet is dan wordt de schuld aan het product gegeven. Dat is zoals een liefhebber die ieder jaar nieuwe duiven koopt bij  topliefhebbers maar er niet mee slagen en dan gaan roepen dat ze bedrogen zijn.
 
Veel leesplezier met de ‘echte’ nieuwsbrief die in de bijlage te vinden is
 
Succes
 
Peter Boskamp
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

Fondunie 2000

Huub Hermans

M. van Ginkel

Team Noel-Willockx

Combinatie Lokhorst

Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Johan Hamstra

Cees van Heijst

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens