Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Drie weekenden, twee vluchten... Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  11-5-2012
 

Zo, afgelopen weekend was natuurlijk eentje om snel te vergeten. Vrijdag zo ziek dat ik alleen m'n bed ben uitgekomen om de duiven te voeren ('s middags om twee uur) en verder de hele dag heb liggen meuren. Dan krijg je daarna nog een zeiknatte zaterdag zonder mogelijkheden (tenzij ze hadden gewacht tot tegen het avondeten) om te lossen. Onze duiven kwamen terug naar huis, het gros van de afdeling bleef overstaan.

Zondagmorgen was ik redelijk verbaasd dat de afdeling om 8 uur had gelost in Morlincourt. Hoe kom ik toch aan het gevoel dat er op zondag vaak meer kan dan op zaterdag? Overigens ben ik een voorstander van lossen zodra het maar half kan, we moeten er zeker geen mooi-weer-vliegers van maken. Beter een minder mooi concours dan géén concours. En zo bleek ook dat de duiven wel wat kunnen hebben, want ze kwamen met achterlijke snelheden naar huis gestoven. Links en rechts behoorlijk nat, maar dat heb je nu eenmaal met buien :-)

Maar goed, ik moest het afgelopen weekend doen met de herinneringen van de twee weken ervoor. En die waren eigenlijk niet al te best. Na op de eerste vlucht een buitgewoon mooie uitslag te hebben neergezet, was het de tweede gewoon wat minder, maar met name in kring en regio nog een heel behoorlijke uitslag. In de regio werd het tegen 5172 duiven 19, 128, 129, 140, 152 enzovoorts met 19 prijsduiven 1:4 van de 43 in concours.

De eerste was De 229, dochter van het Superkoppel en derhalve een volle zus van SuperBoy. Ze won vorig jaar nog een 1e en 3e op de natour en laat zich vooral op snelle vluchten van voren zien. Ze stond daarom ook tweede getekende. Patrick Wemmenhove pakte vorige week ook een duivin uit het Superkoppel voorop welke - uit m'n hoofd - in de eerste vijftig speelt van de afdeling tegen iets van 30.000 duiven.

Vorige week vlogen we voor het eerst uit Feluy, zo'n 180 km vanaf Elst. Wat mij betreft meteen de laatste keer dat we daar waren. Een volgens de NPO geschikte losplaats, waarvan ze zelf op hun site de straatnaam nog niet eens goed kunnen schrijven. Volgens alle convoyeurs ongeschikt wegens hagen, lantaarnpalen en bomen. Van zo'n relatief makkelijke vlucht raak je dan ook onnodig (goede) duiven kwijt, waaronder Red Marco.

Ik weet maar al te goed dat duiven spelen risico's met zich meebrengt, maar als je voor je gevoel totaal onnodig een goede duif verspeeld, is dat zuur. Verder was het een zeer regelematige vlucht, waarop wel een redelijke serie draaide in de club, te beginnen met 3 en 4 tegen 320 duiven en 7 bij de eerste 18 en 20 prijsduiven van de 44.

Positief was dat enkele goede duiven van vorig jaar die zich tot nu toe nog niet hadden laten zien, zich nu als bij de eersten melden. De eerste was een duivin uit een via DreamPigeons van Dick van Oort aangekochte duivin. Zij liet zich als zomerjong ook goed zien op de natour. De tweede (tegelijk) was een jaarling doffer welke vorig jaar op Meaux de 1e vloog in de club en de 7e in Regio 3 tegen 1473 duiven. Hij is halbroer van Nice 835, 4e NPO Salbris (zelfde vader). De 111 (Tripple 1), De 151 (Fast Blue 151) en De 148 (Spider Girl 148) waren respectiefelijk de 3e, 4e en 5e. Vorig jaar alledrie goed voor een viertal prijzen bij de eerste 10 elk, dus hopelijk is dit een teken dat ze er aan zitten te komen,

Voorlopig moeten we daar dus een week langer op wachten. Het voordeel was dat we tijd genoeg hadden om de jonge duiven weer een keer in de mand te doen en te behandelen tegen luis :-)

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Gebr. Maas & Zn

IFC Zeeland

Gertjan Knoop

Cees van Heijst

Van Hoeck-Noel

Marcel van Zanden

Combinatie Lokhorst

Theo de Kruijk

Hans de Ruig

Cor Drost

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!