Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een nieuw seizoen, een nieuw gezicht Open printvriendelijke pagina
2-6-2014
 

Hallo sportvrienden.

We zijn afgelopen weekend begonnen aan het nieuwe fondseizoen 2014. Dagfond, ochtend- en middaglossing, we gaan het allemaal weer beleven. Nieuw voor de Noordelijke Unie dit jaar zijn de verschuivingen in het bestuur en het toevoegen van een eigen derby voor jaarlingen.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen om met een nieuwe site voor de Noordelijke Unie te laten bouwen. In samenwerking met Duivensites bouwer Gert Krab hebben we gekozen voor een frisse wind door de bestanden met als uitgangspunt een overzichtelijke informatievoorziening. Binnen drie klikken hoor je alle informatie voor handen te hebben waar je naar op zoek bent.

Als het gaat om uitslagen, het laatste nieuws, de vergaderagenda, maar dit jaar ook de beschikbare meldlijsten voor alle afdelingen van de Noordelijke Unie, het hoort eenvoudig en helder terug te vinden zijn. Heb je verbeteringen of denk je zaken te missen, dan kun je eenvoudig een bericht achterlaten via de site, en krijg je zo spoedig mogelijk een reactie van het bestuur terug.

Daarbij gaan we op korte termijn starten met het peilen van jullie mening. Via het onderdeel Poll, gaan wij komen met voorstellen welke volgens ons tot een verbetering van de wensen van jullie als deelnemers zou kunnen leiden. 

Onze Duitse sportvrienden kunnen ook een groot deel van de informatie terugvinden in hun eigen taal, om de deelname aan de andere kans van de grens te stimuleren. Daarbij wordt er achter de schermen gewerkt om ook voor hun een live meldlijst te activeren, zodat ook zij de sport op dezelfde manier mogen beleven. Dit seizoen kunnen we nog geen meldlijst tonen van de vier zones, maar het is nog zeker een optie voor een volgend seizoen.

In de nationale sector IV kennen wij de live meldlijst al voor het achtste seizoen en hoe mooi zou het zijn als we ook de nationale sector III en het totale NU concours live zouden kunnen laten zien? Daarvoor hebben we de hulp nodig van alle deelnemers, iedereen kan gratis deelnemen. Via de handleiding kun je eenvoudig een gratis account aanmaken en direct deelnemen. Geen kosten, wel een geweldige service en moderne duivensport.

De vernieuwde website is te vinden op de bekende plaats: www.noordelijke-unie.nl
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Dick-Jan & Stephan Göbel

Aad Beerendonk

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Van Hoeck-Noel

Familie Huizer

Nico Jan Koenders

Super Fondclub G.O.U.

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Comb. Gerritsen

Gebr. Maas & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens