Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Laatste midfond- en eerste jongeduivenvlucht Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  27-6-2014
 

De afgelopen weken waren niet de prettigste als duivenmelker. Om nog maar over die van lossingsverantwoordelijke te zwijgen.

Vorige week

Vorige week hadden we alleen een dagfondvlucht en de jonge duiven kregen 'code rood' van ons inmiddels minder geliefd NPO bestuur. In het begin van de week had ik de verwachting bekeken en mijn planning gemaakt. Een paar duivinnen naar Tours, de rest van de ouden met de jongen mee.

Doordat de vlucht van de jongen niet doorging viel de planning helemaal in de soep. Maar drie duivinnen opgevoerd voor de dagfond en voor de rest geen vlucht mogelijk. Nogmaals bedankt NPO. En ook de afdeling bedankt door geen midfondvlucht in te lassen met vrijdag inkorving voor de ouden. Dat kost namelijk geld.

Maar goed, dat kan ik niet veranderen, dus conform planning de drie duivinnen ingezet voor Tours, wat op de dag van inkorven werd ingekort naar Gien. De duiven werden daar mooi vroeg gelost en leverde me het zoveelste Zoetemelkje op dit jaar, maar wel een prima 30e NPO. De eerstgetekende (Quick 365) miste, de derde getekende pakte een leuk prijsje ergens halverwege.

Afgelopen zaterdag

Afgelopen week hadden we dan eindelijk weer een weekend dat gelost mocht worden voor alle disciplines en het ook kon. De midfondvlucht werd vervlogen vanuit Soisson, 327 kilometer vanaf Elst in rechte lijn. De lossingstijdstippen van de jongen en oude duiven waren zodanig, dat de jonge duiven kort voor de oude duiven werden verwacht. Op zich vind ik dat jammer, want ik vind twee keer genieten van aankomsten leuker dan één keer. Maar daar niet over klagen, want de weekenden dat er niks te kijken is zijn vele malen erger.

De jonge duiven werden voor 13 uur verwacht en om 12:51 vielen er een 10-tal seconden na elkaar twee oude duiven die ik niet had gespeeld op de mindfond, maar wel als vrachtduif mee had met de jongen. Binnen een halve minuut arriveerde de eerste jonge duif na één rondje vliegen. Daarna volgden de duiven mondjesmaat, alles kwam uit oostelijke richting. Desalniettemin was het resultaat in de club goed te noemen: 1-6-7-10-12-13-14-18 enz tegen 274 duiven. In de CC werd met de tweede begonnen en in alle spelverbandenruim 20 duiven in de prijzen 1:4 van de 48 ingezette duiven. Op zaterdag waren er 45 van de 48 terug, vandaag is niets nagekomen.

De eerste jonge duif komt uit Tripple One, een van m'n beste jonge doffers van vorig jaar. De tweede en vierde (aangewezen jonge duiven) zijn er halfbroer en -zus van, dus dat ziet er goed uit!

Dan de midfondvlucht. Tussen de jonge duiven door vielen dus ook de duiven van de midfondvlucht. Zij haalden een lagere snelheid dan de jongen, wat ook verwacht was omdat ze in Frankrijk met noord in de wind te maken hadden. Als eerste viel Spider Girl 148, welke als 2e getekende was ingekorfd. Zij wint hiermee de 1e prijs in de club en ook in groter verband een prima kopprijs.

Zij is een halfzus van o.a. Big Ben en Big Sister. Ook van deze vlucht vliegt ongeveer de helft (9/19) zich in de prijzen.

Zoetemelk

Het was voor mij dus een prima weekend gezien de uitslagen. Op beide vluchten wordt begonnen met de eerste na talloze 2e prijzen dit jaar. Dat is doorbroken en dan meteen maar met een dubbelslag, Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen :-)))

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

Combinatie Lokhorst

Nico Jan Koenders

Gert Jan Beute Duivenproducten

Fondunie 2000

Nico Haesen

Gebr. Maas & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Super Fondclub G.O.U.

Van Hoeck-Noel

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens