Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Achterom en vooruitkijken Open printvriendelijke pagina
27-8-2014
 

Het fond- en marathonseizoen 2014 zit er voor de meesten alweer een tijdje op, de vakanties achter de rug en de kinderen weer naar school, tijd om even achterom en vooral weer vooruit te kijken.
 
We zijn verheugd met het completeren van het NU bestuur in de persoon van Simon Kuipers uit Oudega. Bekend marathonspeler, mede eigenaar van Kweekcentrum Friesland en zeer ervaren bestuurder, voorzitter van PV Vice Versa in Drachten.

Er is al veel geschreven over het afgelopen marathonseizoen, alleen valt daar weinig meer aan te veranderen, handiger is om de lessen mee te nemen en vooruit te kijken naar de toekomst. Naast de NU marathon Limoges/Brive hebben we onder eigen vlag Bergerac voor het eerst georganiseerd met een dubbeling voor jaarlingen. Met twee containers vol en bijna 7000 duiven, waarvan meer dan 3000 jaarlingen, een prima start van dit nieuwe project. Het zou mooi zijn als de afdeling 8 deze wedvlucht volgend jaar ook binnen de eigen afdeling meer gaat promoten, en dat de afdeling 7 ook haar deelnemers de mogelijkheid bied om hieraan deel te nemen, alvast vooruitkijkend naar de najaarsvergadering. 
 
Nu het seizoen 2014 nog vers in het geheugen zit en voordat het vergaderseizoen begint, willen wij alvast komen met het voorstel programma voor 2015. Nu is de aandacht er nog bij, en zou het mooi zijn dat we vlot een aantal 'vastigheden' in de afdelingsprogramma's opgenomen zien worden.

De NU stelt voor het programma 2015.

Een uitleg bij onderstaand voorstel puntsgewijs:

 • Gezamenlijke concoursen, NU totaal uitslagen en NU Zone uitslagen 
 • De NU organiseert Tulle, Aurillac, Orange, Bergerac, Argenton, Limoges
 • NPO organiseert St.Vincent, Albi, Montauban, Chateauroux
 • Afdelingen organiseren zelf drie 'korte' dagfondvluchten, eigen keuze losplaatsen, voorafgaand het NU dagfondprogramma
Marathon
 • 05 juni Tulle NU  (780 - 975 km) 
 • 12 juni St. Vincent (Nationaal)
 • 26 juni Aurillac NU (800 - 990 km)
 • 3 juli Albi (Nationaal)
 • 10 juli Orange NU (ochtendlossing) 
 • 24 juli Montauban (Nationaal) 
 • 31 juli Bergerac NU (dubbeling jaarlingen) 
Dagfond NU
 • 4 juli Chateauroux Nationaal
 • 18 juli Argenton NU (640 - 850 km) 
 • 1 augustus Limoges NU (720 - 930 km)

Er gaan natuurlijk reacties komen op het voorgestelde programma, zou een wonder zijn als het niet zo was. In de afdeling 8 is een enquête onder de leden gehouden waaruit zou blijken dat het merendeel de eerste meerdaagse graag van het programma ziet verdwijnen, waar dan onze NU Bergerac voor in de plaats zou kunnen komen. Dan heeft de afdeling 7 graag Bergerac op 31 juli met ochtendlossing. En dat kan allemaal prima met ons NU opzet en visie.

Daarbij in ogenschouw dat de eerste meerdaagse vlucht in 20 jaar nog nooit is uitgesteld of afgelast en er jaarlijks rond de 10.000 duiven aan de start komen, is er dus toch behoefte aan deze semi klassieker bij de deelnemers. Wij blijven daarom ook voorstander van om rond het eerste weekend van juni te starten met de meerdaagse fond. Wij organiseren namelijk de vluchten voor degenen die wel willen deelnemen. De keuze om wel of niet deel te nemen is aan de individuele leden.

Wij bieden een programma aan en vragen de deelnemende afdelingen of zij hieraan deel willen nemen. Is er een afdeling die de vlucht niet in haar afdelingsprogramma wil opnemen is een vrije keus. Wel vragen wij dan of er binnen hun afdeling NIC's zijn die hun deuren wel openen voor degenen die wel wensen deel te nemen. In feite is dat hetzelfde principe als die van de ZLU lokalen. Als er vluchten worden georganiseerd dan zijn er altijd leden die willen deelnemen, en wij vinden dat zij als deelnemers binnen de NU de gelegenheid krijgen om hier aan deel te nemen zonder uren te hoeven rijden.

Je bent niet verplicht om deel te nemen, wij bieden een programma aan en organiseren de logistiek met de afdelingen die deel willen nemen. Op deze manier kan een ieder voor zich beslissen wel of niet deel te nemen. De NU vervliegt kampioenschappen over de vluchten die bij de NU op het programma staan, de afdelingen kunnen voor zichzelf besluiten deze wel of niet in het programma of hun kampioenschappen op te nemen, en of ze de winnaars op teletekst plaatsen.

Op deze manier is de NU een toegevoegde waarde zonder het nationale programma en de afdelingsprogramma's in de weg te willen staan. Zo bieden wij als NU een programma aan voor degenen die graag willen deelnemen, die een keuze krijgen om daaraan deel te nemen. Het weer heb je niet in de hand, vluchten kunnen worden afgelast door de weersomstandigheden, dat hebben we gezien. Flexibiliteit en vooraf inspelen op mogelijke scenario's kun je wel organiseren en daar zijn wij als NU mee bezig, voor de sport, voor de deelnemers.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

M. van Ginkel

Gebr. van Toor

Theo de Kruijk

Nico Haesen

Combinatie Lokhorst

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

Comb. Verweij-de Haan

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!