Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen week! Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  28-9-2014
 

Het jaar 2013 kon ik afsluiten als mijn beste vliegseizoen ooit. Dat evenaren in 2014 zou al heel mooi zijn. Het oude duivenseizoen verliep prima, in de breedte wat beter, maar met name vanwege het missen van 1e prijzen had ik het gevoel dat het minder was. Want de eerste doelstelling is toch winnen!

Erg balen was de onderbreking van een deel van het midfondprogramma door slechte weersomstangheden, code rood voor heel Nederland en het niet inlassen van een midfondvlucht voor oude duiven toen er alleen code rood voor jonge duiven was. Meer dan voorgaande jaren wilde ik proberen de duiven op hun best te hebben in het tweede deel van het oude duivenseizoen. Juist in de periode trainden ze ook veel beter, maar kreeg ik dus amper kansen om te zien of dat terug te zien zou zijn in de uitslagen.

Toevallig werd op de laatste midfondvlucht wél begonnen met de eerste prijs en dat was meteen een dubbelslag want ook de eerste jonge duivenvlucht werd toen gespeeld en daar werd ook begonnen met de 1e prijs. En vanaf die week werd maar tweemaal de 1e prijs gemist in de club veelal met prachtige series op alle niveau's. Op de eerste natourvlucht won onderstaande duivin niet alleen de 1e in club, maar ook in CC en Kring.

Dat tweede deel van het vliegseizoen bezorgde mij - alsof het een eindsprint betrof - vele kampioenschappen, waarvan ik vorige week die van samenspel en kring heb genoemd. Hieronder die van Regio en Afdeling:

Regio 3

  • 5e onaangewezen midfond
  • 1e aangewezen en 1e onaangewezen jonge duiven
  • 2e, 4e, 8e, 9e, 11e, 15e en 18e duifkampioen jong
  • 5e aangewezen en 1e onaangewezen natour
  • 2e en 6e duifkampioen natour
  • 2e aangewezen en 1e onaangewezen generaal snelheid

Dus nog beter als vorig jaar!

Afdeling 8 GOU

  • 1e aangewezen en 3e onaangewezen jonge duiven
  • 6e, 10e en 19e duifkampioen jong
  • 4e onaangewezen natour
  • 5e aangewezen en 7e onaangewezen generaal snelheid

Het zal wederom niet meevallen om dit seizoen volgend jaar te evenaren, maar dat is dan juist een mooie uitdaging. Daarnaast heb ik eigenlijk nog veel belangrijkere ambities tijdens het vliegseizoen en dat is wekelijks meedoen voor de 1e prijs. Dat lukt in de vereniging aardig, maar op de volgende niveau's wil ik daar vaker voor in aanmerking komen dan de afgelopen twee jaar.

Eind vorig seizoen heb ik daarvoor een investering gedaan die nog niet het beoogde rendement heeft opgeleverd. Ik denk zelf dat de oorzaak daarvan misschien wel meer met de omstandigheden te maken heeft dan met de kwaliteit.

Je merkt het vaker dat de resultaten van net aangeschafte duiven het eerste jaar nog niet zijn wat je er van hoopt of verwacht. Maar na een jaar acclimatiseren komt het dan allemaal goed.

Daarnaast kon ik de aangeschafte duiven door hun leefijd (geboren juli/aug 2013) ook niet vanaf het begin van de kweekperiode inzetten, waardoor er meer kruisingen van deze duiven op de natour ingezet konden worden dan met de jonge duivenvluchten. Desalniettem zijn de eerste resultaten niet slecht, maar komend seizoen hoop ik meer van de kwaliteits injectie terug te zien.

Vraag je je af waar ik het over heb? Zie onderstaande foto en daar heb ik er nog een paar meer van.

Late jonge duiven van de vliegers

Naar aanleiding van de medling in mijn vorige stukje zijn er inmiddels aan aantal jonge duiven van de beste vliegers gereserveerd, maar ze zijn nog niet allemaal weg. Ze zijn inmiddels wel bijna allemaal speenrijp of gespeend. Dus wil je (ook) kampioen worden? Reageer dan :-)

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

Huub Hermans

Familie Huizer

Gebr. van Toor

Van Hoeck-Noel

Nico Jan Koenders

Marcel van Zanden

IFC Hoogerheide

A. Engelen

Comb. Verweij-de Haan

Fondunie 2000

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!