Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Bliksem en Fabiola - Jan Karsten, Wierden Open printvriendelijke pagina
Patrick Noorman  25-10-2014
 

Topduiven in de schijnwerper

Deze geweldige duif werd alleen op de Vitesse en Midfond gespeeld. Deze duif miste maar 1 vlucht en dat kwam door een oranje netje helemaal vast op zijn kop zat. Daarna is deze duif niet meer gespeeld. Wat een fenomenale vliegprestaties van deze prachtige doffer!

Het verhaal:
De vader is Dreesje, mijn stamdoffer, en vader van Brando. Brando is ook een topvlieger en kweker. In 2005 heb ik de duiven uitgezocht bij Drees Doornewaard  uit Nunspeet . Ik kreeg de moeder van Dreesje  in de hand  en het was een  superduivin in de hand.Iik zei:’ dit is jouw beste kweekduif.’ Deze  duivin had hij gekocht  uit het Kanon van  Henk Schepens uit Moergestel. Kanon was ook een topvlieger . Later hoorde ik dat een  broer van Dreesje   al 7 x 1e won  in de club . 
Doornewaard vroeg mij wat het koste om zijn duiven laten selecteren.  Ik wist al snel dat ik een laat  jong uit die duivin van Schepens wilde.
Dit was geen probleem. Zo kwam Dreesje op mijn kweekhok. De moeder van Bliksem is een rechtstreekse Patrick  Vervloesem uit België. Deze duivin  komt uit een hok van een  duivenvriend, die wegens omstandigheden moest stoppen  ik heb toen zelf deze  duivin uitgezocht op zijn hok, met nog 3 duiven . De duivin stond mij zeer goed aan en werd dus gekoppeld met Dreesje. Dit is het verhaal achter het ontstaan van Bliksem.

Vader: 

Moeder:

 

Dat Jan Karsten niet alleen afhankelijk is van 1 duif, moge duidelijk zijn. Met zijn ‘Fabiola heeft hij nog een crack in handen.


 

Vader: 

Moeder: 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Comb. Gerritsen

IFC Zeeland

Huub Hermans

Theo de Kruijk

Johan Hamstra

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Verweij-de Haan

A. Engelen

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Gertjan Knoop

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens