Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

C. & M. Everling, Gouda – Mooi resultaat met verkoop (deel 1) onbevlogen jonge duiven uit het beste van het beste!!! Open printvriendelijke pagina
Patrick Noorman  27-10-2014
 

25 oktober liep deel 1 van de veiling van Cees en Maurice Everling af. Al jaren behoren zij tot de Nationale top en speciaal voor Dreampigeons werd uit het beste van het beste onbevlogen zomerjongen gekweekt. Duiven uit Olympic Sharon, Olympic Froome, Nanteuil, Lindsey, Jessica en vele andere topkwekers en topvliegers werden aangeboden. Mensen die op zoek waren naar duiven uit een goed presterende duivenfamilie, konden naar hartelust rondzoeken. Veel beter wordt er op internet niet aangeboden en dat was ook wel terug te zien in de opbrengst. Er werd in totaal 8.000 euro opgehaald en daarmee is de eerste actie van Cees en Maurice Everling een enorm succes.

Topper in de veiling was natuurlijk de rechtstreekse dochter van Olympic Sharon x Nanteuil. Olympic Sharon heeft geen verdere introductie meer nodig en de Nanteuil won al eens een 1e NPO en werd vader van meerdere topduiven. Opa en oma waren ook fantastisch en dan kan het ook niet anders, dan dat er veel geld op geboden werd. Uiteindelijk ging deze duif weg voor een bedrag van 2.200 euro.

Een andere parel in de verkoop was een directe zoon van Olympic Froome. Als u toch op zoek was naar het beste, dan wordt het lastig om ze beter te krijgen. Direct uit een Olympiadeduif x het allerbeste van G&S Verkerk. Deze toplijnen werden ook door de klanten waargenomen en dit resulteerde in een fantastisch bedrag van 600 euro.

Om goede duiven te krijgen, heb je meestal het meeste succes met een goede familie. Cees en Maurice Everling koppelden daarom een dochter van Olympic Froom x een zoon van Olympic Sharon. Met de opstapeling van de genen zat het dus wel goed en ook deze duif ging voor een prachtig bedrag weg: 475 euro!

Als we toch met topfamilies bezig zijn, komen we direct bij een andere topverkoping uit. Een volle zus van Paloma werd verkocht en die komt uit twee geweldige topkwekers. De meeste kans op een goede heb je uit twee geweldige kwekers en dit was meerdere mensen opgevallen. Een rechtstreeks kind uit topkweker Jessica x topkweker Late Blauwe resulteerde in een uniek hoog bedrag van 400 euro.

Het eerste deel van de Cees en Maurice Everling actie was met 8.000 euro dus een geweldig succes. Als het beste van het beste verkocht wordt, dan kan dat ook eigenlijk niet anders.

Heeft u deze actie net gemist, er komt nog een! Voor deel 2 van Cees en Maurice Everling of andere geweldige veilingen, kijk op www.dreampigeons.com.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Marcel van Zanden

Will & Falco Ebben

M. van Ginkel

Team Noel-Willockx

Cees van Heijst

Cor Drost

Huub Hermans

IFC Zeeland

Van Elsacker-Jepsen

Theo de Kruijk

IFC Hoogerheide

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies