Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Peter Theunis- Zijn sommige duiven echt van goud? Open printvriendelijke pagina
Peter Theunis  31-10-2014
 

Zijn sommige duiven echt van goud?

Super verkoop van Gaston van de Wouwer de man met de kleine korf al lijkt het daar niet naar als je 300 duiven te verkopen hebt. Maar oke hij heeft zich ruimschoots bewezen op de vluchten en er zijn meerdere mensen goed geweest met zijn duiven.

Maar toch is het een beetje overtrokken en een goede marketing van de kant van Pipa die dat goed aangepakt hebben. Waren het nou werkelijk allemaal goede? Welnee ook daar konden we de echte goede duiven op 2 handen tellen.

Maar zoals vanouds draait het vaak om enkele stamduiven. Daar was het de Kaasboer, bij Heremans de Olympiade 003 die al niet meer bevruchte  of nauwelijks en toch nog voor een fortuin werd aangekocht. Bij Koopman was het destijds de Kleine Dirk bij en Dirk van Dijck de kannibaal. Bij Hooijmans de Harry en de ouders van Harry, waar sinds enkele jaren zogezegd niks meer van verkocht werd. Harry is van 2007 het koppel waar hij uitkomt staat nog steeds op elkaar en nu na 7 jaar is er nog geen 2e Harry opgestaan of kijk ik alleen maar naar WWW.compuclub.nl waar men wekelijks alle uitslagen terug kan vinden van iedereen die in Nederland speelt.

Dus wat ik maar wil zeggen er zijn nog steeds teveel mensen die stambomen na streven vooral Chinezen laten zich massaal voor de gek houden en geloven alles schijnbaar en ik die dacht dat ze verder ontwikkeld waren dan de mensen uit Europa.

Zo ook met medicatie ik sprak onlangs nog een kampioen die tegen mij uit ging leggen dat hij nooit iets aan zijn duiven gaf alleen ik wist beter hij wist namelijk niet dat ik ook bevriend was met zijn dierenarts.

Dan Gerard Koopman die was hier samen met zijn verzorger op bezoek en Gerard vertelde mij dat hij net van Schroeder af kwam en zijn voorraad aangevuld had ook zei hij dat die jaren dat hij niks aan medicatie gaf zijn slechtste geweest waren zoiets is nou eerlijk en zo zouden er meer mensen moeten zijn in plaats van iedereen zand in zijn ogen te strooien.

Een goede medische begeleiding is gewoon nodig zeker zijn dat de duiven gezond zijn voor de kweek en voor het vliegseizoen en dan bedoel ik niet op het zicht maar gewoon een onderzoek en zeker niet bij mensen die hun eigen mineralen en conditiemix aanprijzen als wondermiddel.

Niet in medicatie geloven, maar wel in mineralen of conditiemix hmm ben benieuwd wat daar dan wel in zou zitten na onderzoek in een lab als je daar je duiven heel het seizoen mee gezond en in forme kan houden.

Maar net als mee alles duiven met een gezonde start iets toedienen met een nacht mand is geld weg smijten maar met 2 nachten mand geef ik om de 2 weken 2 dagen iets tegen Tricho en de andere week 2 dagen iets tegen de koppen en ook hier afwisseling om resistentie te vermijden. Met zogezegde Boerenduiven kan je enkele vluchten goed spelen, maar geen volledig seizoen wel met duiven met een goede gezondheid.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Hans de Ruig

Cor Drost

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

De Marathonvliegers

IFC Hoogerheide

Dick-Jan & Stephan Göbel

Johan Hamstra

M. van Ginkel

Theo de Kruijk

A. Engelen

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!