Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Younes Damrane - Nieuwe schrijver Duivensites Open printvriendelijke pagina
Younes Damrane  2-11-2014
 

Younes Damrane - Nieuwe schrijver Duivensites

Mijn naam is Younes Damrane. Ik ben 32 jaar geleden geboren in Breda en groeide op in een leuke buurt. De interesse in dieren was er altijd al. Mijn vader had kanaries en ik zelf had putters. Feel familieleden (in Marokko) en vrienden hadden al postduiven. Zo ook meneer Dekker een straat achter ons. Als jongen van 13 jaar ging ik daar altijd stiekem kijken hoe hij die duiven hield en vond het apart dat die duiven wegvlogen en ook
weer terugkwamen.

Na een tijdje ben ik gaan zeuren bij mijn vader om ook te spelen met postduiven, maar mijn vader wilde dat niet. Toen was de interesse even gedoofd tot 2009. Ik was inmiddels 27 jaar en ging veel uit en hing veel op straat, ik voelde dat dat mis ging dus ging een reden zoeken om vaker thuis te zijn en legde mijn vader goed uit wat duivensport was en wat ik ging doen. Uiteindelijk ging hij akkoord. Mijn oom en ik hadden een klein hokje/ren gebouwd daar gingen 12 duifjes in. Ik schreef mijn eigen in bij cc Breda, een leuke club en vlakbij huis. Ik kocht een Unikon klok en begon te leren en te lezen en te praten met mensen. Was best wel moeilijk in het begin om contact te maken met mensen die ik eigelijk nooit tegen kwam In het dagelijks leven.

Na het 1e jaar (ik was inmiddels getrouwd) trok mijn aandacht toch weer naar uitgaan, feesten en op straat hangen tot ik een dochtertje kreeg, en ik wel moest veranderen. Vanaf begin 2012 begon ik beurzen te bezoeken hokken te bezoeken en wilde ik ook goed spelen. Via het internet kwam ik in contact met goeie melkers en in de club ging het ook beter met het contact. Ik stelde me eigen open en ging meer met mensen praten.

Op de natour ging het dan gebeuren. Ik was echt serieus bezig met de sport. Er kwam nog een hok bij en pakte soms wel wat prijsjes. Ik hield 4 doffers over voor het seizoen 2014 en daar ging ik het jaar erop mee spelen.

Inmiddels wat meer kennis rijker ging het niet gelijk goed. Ik sprak daar vaak over met vrienden die zeiden gewoon blijven doen wat je altijd doet. 2 van die 4 doffers begonnen te komen tot ik plotseling en totaal
onverwachts een 1e prijs speelde. Die kick was echt heel leuk om mee te maken. Zoals altijd volgt de teleurstelling snel. Ik raakte deze doffer de volgende week erop kwijt en ik leerde dat dit erbij hoorde. Toen ben ik verder gegaan met de jongen duiven vluchten en dat ging wel goed. Ik pakte vaker en meer prijzen en miste ook net een 1e ik werd 2e op die vlucht en toen kreeg ik er zin in. Ik ga proberen om dat nog beter te gaan doen.

Inmiddels heb ik via vrienden wat betere duiven gekregen en daar wil Ik een stammetje mee opbouwen die goed mee kan op de 300-600 km vluchten. Ik ga daar 100% voor.

Nu ik de kans heb gekregen om voor Topwings en Duivensites te schrijven, kom ik vaak bij topspelers en krijg ik veel topduiven in mijn handen, waar ik ontzettend veel van leer. Ik hoop dit nog jaren te mogen doen en hoop dat mensen het graag willen lezen.

Younes Damrane 

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

De Marathonvliegers

Super Fondclub G.O.U.

Combinatie Lokhorst

Marcel van Zanden

M. van Ginkel

Will & Falco Ebben

A. Engelen

Gebr. van Toor

Familie Huizer

Comb. Verweij-de Haan

Fondunie 2000

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!