Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Sjaak Buwalda - Oproep aan alle dagfondliefhebbers van de Noordelijke Unie Open printvriendelijke pagina
Sjaak Buwalda  3-11-2014
 

Oproep aan de dagfond liefhebbers van de Noordelijke Unie

Dit is de periode waarin gevraagd wordt naar de meningen van jullie duivenhouders, nu is het de tijd om je te laten horen. Geen tijd om je langer te verstoppen, je mond te houden en wachten tot de storm overwaait. Niet verstoppen achter, ja maar ik moet voorzichtig met mijn mening omgaan. Want reken erop dat degenen die er het meeste belang bij hebben, hun voorwerk allang gedaan hebben.

De meerderheid van ons duivenmelkers speelt de vitesse en midfondvluchten. Dat daar de meeste vluchten van zijn is dan ook niet meer dan terecht. Niets aan veranderen. Alleen de liefhebbers van de dagfond hebben nog niet door dat de vitesse mannen het liefst de dagfond zien verdwijnen, of tenminste verkorten tot verlengde midfondvluchten. En reken erop dat dit doorgaat, immers, de meeste stemmen gelden en van de sprinters zijn er het meest.

Wie kan domineren op de dagfond kan rekenen op mondiale aandacht. De NPO vluchten zijn een wereldwijd begrip, qua roep vergelijkbaar met de titel nationaal. Wat we zien gebeuren is dat juist deze vlieggebieden opgesplitst zijn of gaan worden, zodat meer verschillende personen zich in de top kunnen nestelen. Is wat voor te zeggen natuurlijk.
Maar wat blijft er over voor de liefhebbers van de dagfondvluchten. Geen provinciale dagfondvluchten meer, geen directe confrontatie met de grote concurrentie meer, waar is de uitdaging gebleven? Om zowel de programma spelers die graag 500km vluchten willen, en de dagfondspecialisten een programma te kunnen aanbieden wil de NU een volgende stap nemen. Want zij die een stap verder willen en de grote concurrentie willen opzoeken, worden zij niet vergeten in het geheel van ´eerlijker vluchten´?

Wat de NU aanbiedt is dat de onze afdelingen zelf drie dagfondvluchten van rond de 500 km in hun programma opnemen. Deze wens kwam al naar voren in de NU voorjaarsvergadering. Chateauroux is de start van het NU dagfondprogramma. De dagfondvlucht die na Chateauroux komt, is in principe in te vullen door de afdelingen. Dat weekend, normaal de afsluitende vlucht van het oude duivenseizoen, zou wij graag willen vullen met de NU dagfondvlucht vanuit Argenton. Dus één lossing voor alle NU afdelingen. Het enige dat wij dus aan de afdelingen vragen, is om dat weekend, die vlucht te gunnen aan de dagfondliefhebbers binnen de NU.

Het dagfondseizoen willen wij afsluiten in het eerste weekend van augustus. Limoges als losstation, zo vroeg mogelijk los zodat op alle afstanden voldoende gedraaid kan worden. In totaal dus drie lange dagfondvluchten, waar de afdelingen zelf kunnen beslissen om deze in hun programma op te nemen. Als iedere afdeling tenminste de NIC´s openstelt, of een aantal binnen haar grenzen, is dat voldoende. Op deze manier kunnen de programmaspelers zich richten om drie dagfondvluchten en de nationale Chateauroux, waar de liefhebbers van de grote dagfondvluchten zich kunnen richten op Chateauroux, Argenton en Limoges. Semi nationale vluchten waar de specialisten tegen elkaar kunnen spelen, een echte uitdaging, ook voor de programmamannen die zich willen meten met de specialisten.

Het gaat dus om één weekend waar we de afdelingen 7, 8, 9, 10 en 11 op één lijn moeten zien te krijgen, dat moet lukken toch? Ben je een dagfondspecialist binnen de NU en lijkt je dit programma levensvatbaar, laat je stem dan horen bij je afdelingsbestuur. Niet achterover hangen en denken dat het wel goedkomt, maar actief worden, uit de stoel komen en je mening geven. Laat je horen, via de mail, op vergaderingen, ga in gesprek en kom op voor jezelf, jouw favoriete spel, daar mag je best voor opkomen. Doen dus!!!


 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Super Fondclub G.O.U.

Cor Drost

Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Cees van Heijst

De Marathonvliegers

Comb. Gerritsen

Johan Hamstra

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!