Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kampioenenhuldigingen Kring en Regio Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  14-11-2014
 

In deze periode besteed ik niet vele tijd aan de duiven. Dagelijks een portie voer en de drinkbakken bijvullen met de gieter is het wel zo'n beetje naast af en toe een badje volkieperen en wat grit met roodsteen aanvullen. Op zaterdag worden de hokken door Matthijs schoongemaakt en eveneens een badje en wat grit uitgedeeld.

De selectie

Morgen wil ook eens met het mes door de vliegduiven heen, want nadat de vluchten waren afgelopen zijn daar verder nog geen duiven uitgeselecteerd. Nu doe ik dat het hele jaar door, dus voor de laatste vlucht waren er zo links en rechts al wel gesneuveld. Het wordt nu tijd om de balans eens goed op te maken en te zorgen dat het aantal wordt gereduceerd tot een getal waar we de winter mee door willen.

Bij de oude duiven wordt natuurlijk vooral naar prestaties van dit jaar en voorgaande jaren gekeken. Bij de jonge duiven is dat wat lastiger. Ik ben geneigd meer waarde aan de prestaties van de duivinnen te hechten, dan die van de doffers. In de praktijk blijken de beste duivinnen het ook vaak als jaarling prima tot goed te doen, maar bij de doffers valt me dat met regelmaat erg tegen. Ik heb geen idee of dat alleen bij mij op het hok zo is, of dat je dat algemeen kan aannemen. Wie weet het?

Hoe dan ook, morgen wordt het een slagveld, want volgens mij zitten er nog een 20 teveel...

Huldigingen

Vorige week hadden we zowel op vrijdag als zaterdag een kampioenenhuldiging. Die van de Kring was vrijdagavond en zaterdagmiddag- en avond die van Regio 3. In de kring was ik voor het tweede jaar op rij 1e Aan- en Onaangewezen Generaal Snelheid :-)

Een mooie verrassing was dat ik tevens werd gehuldigd als Keizergeneraal (alles bij elkaar opgeteld aan- en onaangewezen inclusief dag- en overnachtfond). Vorig jaar kwam ik daar nog niet aan, nu blijkbaar wel en het is ook nog eens een bijzondere trofee!

Keizer Generaal Kring 2 (klik voor een vergroting)

In de Regio ben ik dit jaar, na vorig jaar tweede Onaangewezen Generaal Snelheid, nu nipt als eerste geëindigd! Samen met de diverse andere kampioenschappen in de Regio werden de nodige Delftsblauwe borden meegenomen naar huis.

Een aantal weken geleden waren ook al de huldigingen van Fondclub BWRC en de MEC. Bij deze laatste was ik ook al voor het tweede jaar op rij als eerste geëindigd wat altijd een mooie hoeveelheid pakketjes in de vriezer oplevert.

Allemaal kampioenschappen waar ik voor 2011 nog ver van verwijderd was. Op zoek naar en inversteren in betere duiven en een goed systeem geeft absoluut rendement! Ook, of juist, als het jaren minder is geweest.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Comb. Verweij-de Haan

Gertjan Knoop

A. Engelen

Marcel van Zanden

Combinatie Lokhorst

J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

Gebroeders Homma

Theo de Kruijk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens