Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Johan Hamstra - Nieuwe schrijver Duivensites!!! Open printvriendelijke pagina
Patrick Noorman  2-12-2014
 

Johan Hamstra - Nieuwe schrijver Duivensites!

Met trots stellen wij u onze nieuwe schrijver aan u voor : Johan Hamstra. Door velen gezien als een van de beste schrijvers in duivenland en zijn reportages worden met smart gelezen. Reportages over grootheden als Piet de Vogel, Gert-Jan Beute, Comb. Lin, Jan Polder en onlangs zagen we een van de beste stukken ooit over de geschiedenis van de familie Eijerkamp.

Johan werd in Rotterdam geboren en groeide op in de duivenwereld. Als vaste hulp van zijn vader en opa Vreugdenhil werd hij besmet met de ongeselijke variant van het duivenvirus. Later werd er verhuist naar Hoogvliet en samen met zijn vader werd er zeer verdienstelijk op het programmaspel gevlogen, waaronder meerdere kampioenschappen in het samenspel.

Vroeg in de jaren ’90 werd besloten om over te stappen op het fondspel. De successen kwamen al snel en met een 3e Nat. Cahors, 12e Nat. St. Vincent, 23e Nat. Dax en nog vele andere kopprijzen, werd ook hier weer succesvol op gevlogen. Het huwelijksbootje kwam voorbij en Johan besloot om bij deze geweldige vrouw in te stappen. Nadat er kinderen kwamen, werd besloten om zelfstandig te gaan vliegen in de huidige woonplaats Poortugaal. Op deze zeer kleine accomodatie wordt zeer goed gevlogen.

Vanaf 2014 zal Johan Hamstra op de uitslag te vinden zijn onder de naam Hamstra-Aldus. Erik heeft een enorme staat van dienst en samen besloten de mannen om een combinatie aan te gaan. Gezien de vele bewezen kweekduiven op het kweekhok, lijkt het een kwestie van geduld voordat de combinatie weer in de kop van de uitslag te zien zal zijn.

Als schrijver is Johan te herkennen aan zijn eerlijke, nuchtere en directe schrijfstyle. Als echte Rotterdammer neemt hij geen blad voor de mond en schuwt hij het niet om alle vragen te stellen. Naast het feit dat hij een van de beste schrijvers is (o.a. voor Topwings), is hij ook een geweldig mens. Altijd staat hij voor de jeugd klaar, helpt hij met klussen en is hij niet te beroerd om iemand op te halen als hij weer eens naar een duivendag gaat. Naast een topmelker, is het dus ook nog eens een geweldig mens, die de duivensport juist zo goed kan gebruiken. Bij Duivensites zijn we dus erg blij dat deze geweldige schrijver en warme persoonlijkheid, ons team gaat versterken!

Patrick Noorman

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Cees van Heijst

IFC Zeeland

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Nico Haesen

Comb. Verweij-de Haan

Gebroeders Homma

Gert Jan Beute Duivenproducten

J. Doldersum & Zn

Will & Falco Ebben

Cor Drost

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens