Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Peter Theunis - Een goed kweekseizoen begint in september! Open printvriendelijke pagina
Peter Theunis  5-1-2015
 

Ik denk dat een goed kweekseizoen al in september begint.

Vroeger kregen mijn duiven direct na het vliegseizoen een kuur tegen Tricho en Paratyphus gevolgd door een enting tegen Paratyphus.

Enkele jaren heb ik er van afgeweken door prive omstandigheden en verkeerde informatie aangenomen van de man met de witte jas en de problemen waren daar.

Vorig jaar weer gewoon de oude weg ingeslagen na het seizoen alle duiven een geel capsule gevolgd door een grondige Paratyphus kuur met een enting ertegen, daarna een gehele hok ontsmetting met Vircon S of Dettol en 2 maanden elke dag Sedochol.Het gevolg schitterende uit geruide duiven klaar voor de kweek binnen 12 dagen alles op eitjes en na gelang geen onbevrucht ei te vinden.

Enkele dingen moet ik wel vermelden mijn kweekduiven zitten 24 uur per dag in de openlucht krijgen alleen de geelcapsule in september en kweken dan vervolgens zonder problemen door tot aan augustus.
De vliegduiven worden niet gekoppeld natuurlijk kweek ik uit de vliegers ook redelijke duiven maar per saldo uit de kwekers vele malen beter. Die kwekers zitten daar niet voor niets dat zijn bewezen vliegduiven aangevuld met zomerjongen uit de allerbeste. En als ik logisch na denk ververs ik elk jaar ruim 80% van de vliegers dus zou ik jongen uit duiven hebben die er niet meer zijn.

Ik ben niet zo iemand die een goede duif altijd maar blijft spelen met de gedachte als die er niet meer bij zit kan ik het wel vergeten nee hier gaan goede duiven op tijd naar de kweek. Neem nu mijn eerste 4 getekende die dit gehele jaar als get gestaan hebben mijn 1e get was van 2011 de 2e,3e,4e getekende waren van 2013 maar die zijn inmiddels alle 4 naar het kweekhok verhuist.Doordat ik altijd naar de toekomst blijf kijken in mijn werk maar ook met de duiven en in alle dingen die ik doe ik ga echt niet zomaar achterover leunen.Ook duiven die elke keer in de verkeerde bak vliegen en alle eieren bij een ander kapot vechten ruim je maar beter gelijk op kan een teken zijn dat de duiven niet in orde zijn maar meestal is het gewoon een gebrek aan intelligentie, hier zitten er ook alle jaren enkele zomerjongen op de kweek maar die vliegen echt niet in de verkeerde bak. 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

M. van Ginkel

IFC Hoogerheide

Aad Beerendonk

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Verweij-de Haan

A. Engelen

Cees van Heijst

Gertjan Knoop

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens