Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Sjaak Buwalda - Mag ik even wat zeggen? Open printvriendelijke pagina
Sjaak Buwalda  19-1-2015
 

Mag ik even wat zeggen ? 

Het wordt nu natuurlijk een welles nietes spelletje, en ik val in herhaling, ik heb een hekel aan spelletjes. Als je mij bij je aftreden verteld dit te doen omdat je er geen tijd meer voor hebt, maar je blijkt wel tijd te hebben om dat vorige project onderuit te halen omdat de situatie niet naar het zin is, dan heb ik het idee gebruikt te worden als pion in het spelletje van een ander. Te mogen ja-knikken, prijzen uitreiken als niet meer dan commissielid bij de genade van de afdelingsbestuurders, dat moet maar niet meer nee. Ik vond de NU vergadering in december niet echt leuk, eerder onfatsoenlijk, ergo vervelend. Met het verstoren van de vergadering door een oud-afdeling bestuurder die helemaal niets te zoeken heeft op die vergadering, persoonlijke aanvallen op mijn woorden als voorzitter uit een eerdere vergadering, je voor leugenaar wordt uitgemaakt als je verteld dat een afdeling voorstander was van Bergerac om via de wandelgangen te moet horen dat ze helemaal niet mee gaan doen. Dezelfde afdeling die goedkoop  vervoer belangrijker vindt dan kwalitatief vervoer. Een afdeling wil liever ochtendlossen  maar niet in Orange, terwijl de rest wil middaglossen. Binnen de afdelingen zijn het de deelnemers die iets ´niet´ willen die het beleid bepalen. We willen die vlucht niet, we willen niet op de oostlijn, die afdeling wil niet met die afdeling lossen, we willen niet transport voer, we willen niet minder duiven in de mand, we willen niet een vlucht erbij, we willen niet Bergerac met middaglossing, we willen niet boven de 700 kilometer, we willen niet, niet, niet niet. Maar we willen er ook niets voor doen, niets voor geven maar wel dat leden uit onze afdeling winnen en de prijzen ophalen voor niets. Logisch toch?
 
De ene  afdeling bestuurder verteld in een voorgaande vergadering, dat we onder auspiciën van de NPO zouden moeten, en de volgende bestuurder van dezelfde afdeling verteld dat het niet zou moeten. Ik mag als voorzitter niets zeggen over dat ik streef naar het beste transport voor onze duiven en niet mag zeggen over, na ontvangen van verschillende klachten, de blijkbaar slechte verzorging van die afdeling , die liever een goedkope mengeling gebruiken op transport en vooral willen dat er zoveel mogelijk duiven in de mand gaan in een zo vol mogelijke container op de meerdaags fond. Dat de duiven vervolgens in slechte conditie en met belabberd verloop naar huis komen (Cahors 2011, Cahors 2012, Albi 2014) ja dat ligt dan aan de lossing. Vervolgens komt er achteraan, ´ja ik doe zelf niet aan het fondspelletje mee hoor, ik begrijp er niet veel van´. Dus we moeten overleg houden met mensen die niet eens meedoen? Wel de mond open over het bepalen van losstations, de namen van losstations, niet of het geschikt is voor de hele NU.
 
Ieder initiatief afkeurend verwelkomen. Een enquête onder de eigen afdelingsleden mag wel om een eigen standpunt te ondersteunen, maar doet de NU het onder de deelnemers van alle afdelingen, ja dat moet niet natuurlijk want stel dat het elkaar tegenspreekt, dat komt niet uit natuurlijk. Komt er op neer, wij de afdelingsbestuurders bepalen en jullie commissieleden voeren uit. In het vorig voorjaar met elkaar besproken welke kant we op willen als NU, het zelf organiseren van wedvluchten, en dan in het najaar komen met ´als de NU van structuur gaat veranderen dan willen we dat wel graag weten en over beslissen´. Dat ik in een artikel oproep aan de deelnemers om zich te melden bij de afdelingsbestuurders was al helemaal not done, en dat zou dan wel aan mijn jeugdig karakter liggen. Alle schaamte voorbij, en ik moet mij maar netjes en politiek opstellen, nee dat moet maar niet meer. Het mes in de rug van afgelopen weekend is de druppel. Noem het weglopen, de boel achterlaten, hij krijgt zijn zin niet, niet geschikt, oordeel wat je wilt, het zal wel allemaal wel. Als de structuur alleen werkt met ´aap wat heb je mooie jongen´ in plaats van ´van de fondmannen voor de fondmannen´ en als er alleen maar een ´prins carnaval´ nodig is om prijzen uit te reiken, dan zijn er vast geschiktere mensen voor deze positie. 
 
Ik was in de veronderstelling dat we met elkaar gekozen hadden voor St.Vincent, Aurillac, Cahors, Orange, Montauban, Bergerac en Chateauroux, Tours, Argenton als dagfond. Zes marathons en drie lange dagfond, maar nee dus, de voorganger wil liever weer een middaglossing erbij en de Argenton er weer af, en schroomt niet om de situatie van de NU daarbij uit te buiten. De inkomsten moesten komen uit gedrukte uitslagen, ik hoef niet uit te leggen dat dat een aflopende zaak is? Geen medewerking maar eerder tegenwerking vanuit de afdelingen, alles moet gratis en de afdelingsbestuurders bepalen. Wel commentaar leveren en vertellen hoe het moet met uitslagen en afrekeningen, maar dezelfde afdelingen moeten maanden later nog steeds hun rekening betalen, waardoor er een tekort is ontstaan. Met elkaar in een vergadering overleggen een paar centen te gaan rekenen voor deelname zodat er wat inkomsten gegenereerd worden om de kosten te dekken, om vervolgens te roepen dat het schip zinkt, is dat allemaal erg netjes dan?  
 
In plaats van een blok te vormen om de belangen van de overnachters in de afdeling 7,8,9,10 en 11 te beschermen tegen iedere vorm van verdwijning van hun favoriete spel... ja het kunnen lossen op vrijdagmorgen waarbij de wind de lossing bepaald en niet de weersomstandigheden, staat natuurlijk weer op de agenda. Dat er bij te hoge temperaturen voor een lossing vanaf 10.30 uur mogelijk is, kan ik wel mee leven overigens, maar laat het duidelijk zijn dat het hier om een beslissingsmatrix gaat, wie is de baas? Het overnachtgebeuren wordt bestuurd door programmaspelers die bij het overnachtspel neerkijken, niet begrijpen en verachten. Ze zijn het liever kwijt, en al vier jaar structureel bezig het spel de nek om te draaien, alle mooie woorden ten spijt. 
 
Straks maar vooral verast kijken als in de ALV besloten wordt dat we niet verder dan 600 kilometer met oude duiven mogen vliegen. Nee dan het blok Zuid, afdelingen 1,2,3 en 4 doen overleg voorafgaand en bepalen het nationale beleid, waar ze overigens zelf niet aan meedoen, zie het vliegprogramma Brabant2000 en Limburg die gaan niet meedoen met het nationale vliegprogramma. Maar blok noord? Vergeet het maar, allemaal afdelingen met eigen belangen binnen de eigen afdeling, niets toekomstbeeld en met elkaar organiseren...nee hoor, eigen bestuurszetel eerst
 
Is het zo helder?

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Johan Hamstra

Comb. Gerritsen

Huub Hermans

M. van Ginkel

Fondunie 2000

Cees van Heijst

Combinatie Lokhorst

IFC Hoogerheide

Familie Huizer

Gebr. Maas & Zn

Van Hoeck-Noel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens