Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Peter Theunis - Op zoek! Open printvriendelijke pagina
Peter Theunis  1-2-2015
 

Alles draait natuurlijk om goede duiven ook het hok is belangrijk en ook de melker zelf moet het niet af laten weten, maar verder bepalen de duiven of ze het wel of niet kunnen. En die enkele eenhoks races zouden voor mij alleen maar waarde hebben als elke liefhebber maar 2 duiven in mocht zenden tegen een bepaalde vergoeding maar niet zoals de man met de grootste beurs die er 80 of meer inzet tegen mensen die moeite hebben er 1 in te zetten.

Over die olympiade zal ik maar niet beginnen persoonlijk vind ik dat een lachwekkende vertoning we kunnen bijna jaarlijks huilend terug tegen landen als Polen enz.

Nee dan een mooi voorbeeld ik meen in 1994 toen we allemaal 6 olympiade ringen mochten kopen en er een speciale vlucht met prijzen georganiseerd werd zo zou het jaarlijks moeten zijn maar jammer genoeg 20 jaar geleden en geen vervolg aan gegeven dus ook daar aan kan men merken hoe weinig we doen.

Ook denk ik nog terug aan Le.Mans en Blois nationale vluchten over het gehele land, natuurlijk Nederland is te diep maar splits het dan Nationaal in 2 secties en zie een auto en enkele electrische fietsen gesponsord te krijgen ook onder de duivenliefhebbers zitten enkele miljonairs die best als sponsor zouden willen dienen met hun bedrijven om de duivensport hoog te houden.

Wat zouden de liefhebbers daar naar toe leven en vol spanning zitten wachten en wat zou er over gesproken worden vooraf en achteraf. Een willekeurige dopingcontrole op de losplaats om de mensen gerust te stellen dat er niet vals gespeeld word.Met zulke dingen breng je de duivensport onder de mensen en in binnen en buitenland krijgen zulke dingen aandacht zelfs op de tv is zoiets dan aantrekkelijk en zul je zeker meer mensen bereiken.

En niet te vergeten hoe aantrekkelijk zou het zijn voor de duiven liefhebbers dat ze enkele keren per jaar bij de oude duiven een nationale midfond en een dagfond en een nationale jongenduiven vlucht zouden krijgen met waardevolle prijzen en een kans om tegen een laag tarief te poulen. Zoiets is mogelijk als men Nederland in 2 sectoren opdeelt en er een dikke 5000 liefhebbers per sector mee doen moet er zeker een potje bij elkaar gepould kunnen worden met lage inzetten die voor iedereen betaalbaar zijn.En met zulke dingen moesten ze zich daar bij het npo bestuur meer mee bezig houden als met al die andere randzaken daar betalen we toch immers lid geld voor neem ik aan.

Nee er moet nu iets veranderen (Kom bekijk de gemiddelde leeftijd eens spijkers mee koppen slaan!!!) om de duiven sport aantrekkelijk te maken en onder het publiek te brengen en niet allerlei rampzalig verlopen vluchten breed in het nieuws brengen of die enkele dure verkoping.
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

A. Engelen

IFC Hoogerheide

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Johan Hamstra

IFC Zeeland

Cees van Heijst

Marcel van Zanden

Fondunie 2000

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens