Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen maand Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  2-2-2015
 

Je jaar begint niet echt goed als je op oudejaarsavond ziek je bed in duikt en na enkele dagen in het nieuwe jaar de dokter constateert dat je longonsteking hebt. Na enkele dagen zo beroerd te zijn geweest dat ik nagenoeg niet sliep (en daar ga je je niet beter van voelen kan ik meedelen), de dokter maar eens bezocht. Aangezien ik ook koorts had werd er antibiotica voorgeschreven en de uitdrukkelijke mededeling rustig aan te doen.

Zo gezegd zo gedaan. En hoewel we nu al weer weken verder zijn ben ik nog steeds niet fit en zou ik het liefst iedere avond voor 21 uur met duim in de mond en knuffel vast in m'n mandje liggen omdat ik m'n ogen amper open kan houden tegen die tijd.

Maar ook dat zal wel een keer ophouden en tussen door de opgelopen achterstand op kantoor weer proberen in te halen.

Voortgang kweek

Gelukkig had ik de kwekers en voedsters met Kerst al gekoppeld, dus die trein was al vertrokken. Helaas hadden er niet voldoende voedsters op tijd gelegd, waardoor niet het geplande aantal koppels eieren kon worden overgelegd.

Als ik meer tijd aan de voedsters had besteed had ik dat probleem voorgeweest, maar heb nu van enkele kweekkoppels de eieren van de eerste ronde maar weggegooid, zodat ik wel de tweede en derde ronde zou kunnen omleggen. Kans op twee keer twee jongen is immers meer dan één keer twee jongen.

Van die eerste ronde heb ik vandaag de meeste jongen kunnen ringen. De tweede ronde eieren is vroige week overgelegd naar de vliegers en de derde ronde eieren wordt deze dagen gelegd en die zullen weer onder een nieuwe groep voedsters worden geplaatst.

Na de tweede ronde heb ik een groot deel van de kweekdoffers nieuwe duivinnen gegeven. Volgende week krijgen die paar doffers die de eerste ronde overnieuw moesten doen ook weer nieuwe partners. Kost veel inzet, werk en administratie, maar het levert veel informatie op.

Foto's kampioenen afdeling

In december was de kampioenenmiddag van de afdeling, ik heb wat foto's waar ik met m'n ponem opsta van hun site afgehaald en hieronder geplaatst. Klik op een foto om te vergroten.

Kampioenen Natour 2014 Afdeling 8 GOU
Natourkampioenen Afdeling 8 GOU

Kampioenen Jonge Duiven 2014 Afdeling 8 GOU
Kampioenen Jonge Duiven 2014 Afdeling 8 GOU

Kampioenen Generaal Snelheid 2014 Afdeling 8 GOU
Kampioenen Generaal Snelheid 2014 Afdeling 8 GOU

Alle 1e Kampioenen 2014 Afdeling 8 GOU
Alle 1e Kampioenen 2014 Afdeling 8 GOU

Vliegduiven

De vliegduiven zitten een dag of 10 op eieren momenteel. Ik heb ze een dag of tien voor het koppelen gescheiden en daarna gekoppeld. Dat wil zeggen de duivinnen bij de doffers gelaten en zodra er twee bij elkaar zaten opgesloten. Binnen korte tijd heb je zo de meeste bakken wel bezet met een koppel. Vanwege nog lang niet fit heb ik de duiven die niet binnen twee dagen gekoppeld waren in de duivinnen-afdeling gedaan en de lege bakken gesloten.

Binnenkort zal ik uit dat ploegje nog wat koppeltjes overzetten naar het weduwnaarshok in de bakken die nog over zijn.

Ze zijn oveirgens nog geen meter buiten geweest. Hopelijk wordt het binnenkort wat mooier weer, zodat ik er zin in krijg om die hun neus ook eens buiten de ren te laten drukken. Heb nog wel wat tijd, maar voor je het weet zit dat spel ook weer op de wagen en dan moet je zorgen dat je niet achter de feiten aanhobbelt.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Marcel van Zanden

Gert Jan Beute Duivenproducten

Aad Beerendonk

IFC Zeeland

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

Huub Hermans

Hans de Ruig

Super Fondclub G.O.U.

Gebroeders Homma

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com