Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kees van den Bos - Fondclub De Glazen Stad kent een topdag!! Open printvriendelijke pagina
Kees van den Bos  10-2-2015
 

Fondclub “De Glazenstad” Sluit jubileumjaar af met een geweldige kampioenenhuldiging

Het jaar 2014 was het jaar dat fondclub de Glazenstad 15 jaar bestond en dit werd het hele jaar gevierd. Zo stond Cahors als derbyvlucht gepland en was aan deze vlucht de Frans van Antwerpen memorial bokaal gewijd. Tevens was er dit jaar de Jubileum Team Competitie. Om een en ander te bekostigen was er begin 2014 een eenmalige bonnenverkoop georganiseerd waarvan een deel aan de ALS stichting werd geschonken. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd op 7 februari een feestdag georganiseerd in “De Tuinderij” te Schipluiden.


Kampioenen NPO vluchten

Dit party centrum ademt een sfeer uit van de jaren ´60 en dat viel bij de meesten in goede aarde, want naast de vele duiven gesprekken werden er bij het zien van de oude brommers etc vele jeugdherinneringen opgehaald. Op de uitnodiging stond zaal open vanaf 10.30 uur maar de motivatie zat er goed in want ruim voor tijd melden de eerste leden zich al. Bij ontvangst was er koffie met gebak. Het is om 11.00 uur dan ook al een volle zaal met ca 200 personen, als voorzitter Aad van Bergenhenegouwen de bestuurders , sponsoren, genodigden en leden hartelijk welkom heet. 

Als eerste werden de 15e prijswinnaars per vlucht naar voren geroepen om hun Jubileumprijs in ontvangst te nemen. Hierna waren de winnaars van de Derbyvlucht aan beurt, en werd door Joke van Antwerpen de Frans van Antwerpen memorial bokaal aan Barend de Koning overhandigd. Vervolgens werden de eerste drie teams van de JTC gehuldigd. Tevens werd de super kampioen JTC Ad Pegels in het zonnetje gezet, hij had individueel de meeste punten verzameld. 


Keizerkampioen A.P. Overwater

Na een pauze om de kelen te smeren was het de beurt aan Gé van der Ploeg om namens de fondclub een deel van de opbrengst van de bonnenverkoop in de vorm van een cheque ter waarde van € 1.150,- te overhandigen aan Joke van Antwerpen die een zoon aan deze ziekte verloren heeft. Na deze plechtigheden stond er een uitgebreide Brunch te wachten waarvan door de aanwezigen met veel smaak werd genoten. Het is even half twee als er een bus arriveert en de aanwezige dames worden uitgenodigd om een excursie te gaan maken bij orchideeënkwekerij “Ter Laak”, 49 dames maken hiervan gebruik en komen later op de middag terug met een schitterende orchidee die zij namens de fondclub hebben gekregen. Ondertussen worden de vluchtoverwinnaars gehuldigd en worden A.P. Overwater en Jan Polder extra in het zonnetje gezet omdat zij op respectievelijk Agen SNZH, en Marseille nationaal de eerste prijs wonnen.Na een korte pauze werden de duifkampioenen Hokke Sturris op de NPO-vluchten en A. Saarloos en zn op ZLU-vluchten gehuldigd.  Vervolgens zijn de generale kampioenen aan de beurt om in het zonnetje te worden gezet. Als de dames terug zijn van hun uitstapje naar de orchideeënkwekerij wordt A.P. Overwater onder de klanken van de “Mars der gladiatoren” als Keizerkampioen 2014 van fondclub “De Glazenstad”  gehuldigd.  Na deze huldigingen was er nog gelegenheid om gebruik te maken van het Snertbuffet wat er voortreffelijk uitzag. Om ca 18.00 uur neemt de voorzitter nog een keer het woord hij blikt terug op een geslaagde dag en dankt hij de aanwezigen voor hun aanwezigheid en wenst een ieder wel thuis en een goed seizoen.


Kampioenen ZLU vluchten

Kees van den Bos
   

 

Copyright: www.superduiven.nl.

Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Nico Jan Koenders

J. Doldersum & Zn

A. Engelen

Fondunie 2000

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Haesen

Johan Hamstra

Cees van Heijst

Familie Huizer

IFC Hoogerheide

Marcel van Zanden

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens