Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Peter Theunis - Feeling Open printvriendelijke pagina
Peter Theunis  22-2-2015
 

Het kweekseizoen is bij iedereen weer begonnen en over amper 3 maanden start het vliegseizoen weer. Hoe het zal gaan lopen blijft voor iedereen afwachten een ding is weer zeker diegene die de minste fouten maakt zal weer de beste resultaten boeken.

Met de jaren komt vaak wijsheid word wel eens gezegd wat ik wel weet hoe ouder je word hoe gemakkelijker je word en daarmee kom je toch tot een feit dat je het in al die jaren te ver gezocht had.

Met de kweek zet ik al jaren goed op goed vroeger compenseerde ik nog wel eens tussen groot en klein maar dat is tegenwoordig niet meer nodig bij mijn soort duiven nu gebeurt er veel op gevoel.

Allerlei ogen theorie is onzin hetzelfde als bergen jongen uit een koppel kweken, om een voorbeeld te geven Gaby Vandenabeelen  doet al jaren aan KI en heeft zo als hij wil 40 kinderen per jaar uit de Rudy zouden het allemaal goeie zijn dan hoeft er in Belgie niemand meer mee te doen maar ook daar zitten maar enkele bruikbare tussen.Dus verkoppel ik na 2 rondes en zet ik geen enkel jaar een koppel hetzelfde tegen elkaar.
Bij de start van het vliegseizoen pak weg een drietal weken ervoor laat ik ze onderzoeken mankeren ze niks doe ik niks bij 2 nachten mand wel de ene week 2 dagen voor tricho en de andere week 2 dagen tegen luchtwegproblemen dan blijft de meeste ellende bespaart het verdere seizoen.

Bij producten geef ik alleen Belgasol bak allerhande van Ronny van Tilburg en De Championsmix bestaande uit 33 verschillende topgranen.

Bij de dagfond wil ik nog wel eens vloeibaar schapenvet of enkele pinda,s te geven uitgezonderd bij de jongenduiven maar ook bij dit alles gebeurd er veel op gevoel.

Oude duiven leer ik maar amper op 1 a 2 keer op 30km en dan op de eerste prijsvlucht. De jongenduiven leer ik ook maar weinig op een keer of 5  een 6 tal weken voor de eerste vlucht en daarna op de eerste wedvlucht.
Van een ezel kun je toch geen renpaard maken hoe vaak je er ook mee rijd het zit erin of niet dat ben ik al wel gewaar geworden. Maar let wel als je doet als ik moeten ze wel gezond zijn anders is je hok zo leeg. En met al het andere wat je geeft of doet als jezelf er goed bij voelt en de resultaten zijn goed gewoon blijven doen.

De grootste kunst is om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden en daar gaan er nogal eens wat mee in de fout!!!!!!
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

A. Engelen

Fondunie 2000

Nico Haesen

Comb. Gerritsen

Gebroeders Homma

Huub Hermans

Gebr. Maas & Zn

IFC Hoogerheide

De Marathonvliegers

Aad Beerendonk

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens