Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Pigeons booster - De natuurlijke weg! Open printvriendelijke pagina
Patrick Noorman  23-2-2015
 

Pigeonbooster
 
Enkele jaren geleden zijn we gaan samenwerken met een gespecialiseerd bedrijf voor voedingssupplementen die voornamelijk afgezet worden in de moderne pluimveesector. Het bedrijf Animal Health Products b.v. richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van speciale voedingsproducten die gebruik van antibiotica minimaliseren en pluimvee op een natuurlijke wijze gezond houdt met behoud en meestal verbetering van technische resultaten. Vooral bij vleeskuikens zijn darmstoornissen een veel voorkomend probleem en komen regelmatig uitbraken van o.a. coli bacteriën voor.
 
In nauwe samenwerking met dit bedrijf en externe specialisten zijn we erin geslaagd om de unieke samenstelling van deze producten in te zetten voor postduiven met als doel een toegevoegde waarde te creëren voor de gezondheid van postduiven en tevens het gebruik van antibiotica te verminderen. De samenstelling bestaat nu uit een mix van hoogwaardige natuurlijke bestanddelen die als voornaamste doel hebben om de darmflora in balans te houden en de algehele weerstand te verbeteren. We zien dat dit zeer essentieel voor de prestaties en gezondheid van alle postduiven.
 
De producten worden onder de noemer: “Pigeonbooster” op de markt gebracht. Na wat experimenteren in de beginperiode, bleek dat de producten uitstekend werken tegen coli en dat de duiven er zeer goed op reageren wat te zien is aan de eetlust, de voeropname, voervertering, de groei van m.n. jonge duiven, de trainingslust en de wedstrijdprestaties.
 
Net als in de reguliere pluimveehouderij werden de additieven in het begin verstrekt via het verse drinkwater. Het bleek echter dat bepaalde essentiële bestanddelen de drinkwateropname van postduiven kon beïnvloeden waardoor de opname niet volledige volgens adviesbehoefte gebeurde. Door verder onderzoek en mede dankzij enkele tips van collega’s uit binnen- en buitenland, is het advies nu aangepast en is het advies om de Pigeonbooster producten door het dagelijkse voer te mengen. Hierdoor worden alle bestanddelen regelmatig opgenomen.
 
Na deze strategische wijziging kwamen er vele positieve reactie binnen van afnemers. Aan de resultaten van de vluchten met daarbij een toenemend aantal goede uitslagen is te concluderen dat Pigeonbooster producten daaraan een bijdrage leveren.
 
Pigeonbooster is dus een product voor nu en de toekomst. De vele positieve ervaringen met de nieuwe voermethode zijn voor ons een bevestiging dat we nog jaren vooruit kunnen met deze unieke natuurlijke producten voor de duivensport.
 
Bekijk ook eens onze website: www.pigeonbooster.nl
 
We staan ook op de voorjaarsbeurs in Houten standnummer 132
Tot ziens


 
 
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Combinatie Bruggeman

Combinatie Lokhorst

A. Engelen

Johan Hamstra

Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Huub Hermans

Cor Drost

Fondunie 2000

Van Hoeck-Noel

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!