Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Stephan Göbel - Hoe bereid je duiven goed voor op het seizoen? Open printvriendelijke pagina
Stephan Göbel  5-3-2015
 

Hoe kunt U uw duiven zo gezond mogelijk aan de start van het nieuwe seizoen brengen? Dit is de vraag die hoofdredacteur Patrick Noorman van duivensites.nl mij stelde in het kader van vraag het een arts. 

Het belang van een optimale gezondheid aan de start van het vliegseizoen is onbeschrijfelijk groot. Moeten duiven dan niet gewoon niet gehele jaar rond gezond zijn hoor ik U denken? Jazeker, natuurlijk moeten uw duiven het gehele jaar door gezond zijn. Helaas is dit op vele hokken niet voor de duiven weggelegd. 
 
Het is niet moeilijk een duif in blakende gezondheid te herkennen en te zeggen: mijn duiven zijn gezond en hebben niets nodig. Dit kan inderdaad zo zijn, maar wie garandeert U dat er toch niet iets aanwezig is dat de gezondheid van uw duiven gaat bedreigen wanneer de veelal zwaar belastende kweek is afgelopen en het nog veel belastender vliegseizoen na een aantal weken op volle toeren draait? Inderdaad, een dierenarts. Het is zoooo belangrijk uw duiven ruim voor de start van het seizoen te laten controleren door een gespecialiseerde duivenarts. Beginnende worminfecties, het geel en Paratyphus kunnen duiven prima verdragen voor de kweek en op eieren, maar zullen wanneer de trainingsintensiteit verhoogd wordt hun kans grijpen en U en uw duiven vroegtijdig uitschakelen voor het erepodium als het gaat om de kampioenschappen. Mijn advies is dan ook: laat de duiven uiterlijk twee weken voor de start van het nieuwe seizoen nakijken door uw dierenarts en overleg met hem wat het beste is om uw duiven optimaal voor te bereiden op de zware vluchten die komen gaan. Keel en mestonderzoek is daarbij van groot belang. Het voordeel van deze manier van werken ziet U ten eerste in uw portemonnee, want onderzoek kost niet veel. In ieder geval minder dan medicatie. Daarbij komt het nog grotere voordeel dat indien uw duiven gezond zijn, deze niet belast worden met een onnodige antibioticakuur en U met een gerust hart in kunt korven. 

 
Om uw duiven in het zwaardere deel van het vliegseizoen en tijdens verhoogde trainingsintensiteit te ondersteunen heb ik in samenwerking met mijn collega Drs. Van der Sluis en onze assistent een preparaat ontwikkeld speciaal voor postduiven om bij zware training en uitputting de schade aan de vliegspieren van uw duiven tot een minimum te beperken waardoor zij sneller herstellen en een beter uithoudingsvermogen ontwikkelen. Het product is gebaseerd op een mengsel van zuiver linksdraaiende aminozuren, waarom is dit zo speciaal zult U zich afvragen? In de natuur heb zijn er links- en rechtsdraaiende moleculen in een stof. Alleen de linksdraaiende moleculen worden opgenomen en zijn voordelig voor de duif. De rechtsdraaiende moleculen zijn alleen overbodige belasting voor het lichaam van de duif. Door alleen linksdraaiende moleculen te gebruiken en dan ook nog eens in de vorm van dipeptiden (kleinst mogelijke deel van eiwitten) wordt de duif minimaal belast, optimaal beschermd tegen spierschade en verzuring en perfect voorzien van energie voor zijn volgende beproeving. De naam van het product is: Voedingssupplement SPORT en is vanaf nu te verkrijgen bij ons op de praktijk. Op de voorjaarsbeurs in Houten geldt een voordelige beursactie voor dit product! Test het uit en stap dit jaar ook op dat podium! 
 
Het product is zorgvuldig en met succes uitgetest op tophokken als dat van bijvoorbeeld o.a. Henny La Grouw, Amsterdam 
 
Verder hoop ik U snel eens te mogen begroeten in onze praktijk voor een eerlijk en degelijk advies op maat.
 
Een ieder een succesvol vliegseizoen 2015 toegewenst,
 
Stephan Göbel (dierenarts voor duiven, vogels en kleine huisdieren)

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

Van Elsacker-Jepsen

Huub Hermans

Gertjan Knoop

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Marcel van Zanden

Team Noel-Willockx

Cor Drost

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!