Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Eerste wedvlucht een feit Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  12-4-2015
 

Het is enkele maanden geleden dat ik wat schreef op m'n site. Soms kom je er gewoon niet aan toe of besteed je de tijd aan andere dingen. Maar nu de vluchten weer begonnen zijn 'moet' ik wel weer natuurlijk.

De afgelopen maanden zijn er weer voldoende jongen gekweekt voor eigen gebruik en de jongen voor de laatste bonnenkopers zijn deze week ook speenrijp.

De vliegduiven zitten alweer weken apart, zij hebben de tweede ronde eieren van de kwekers grootgebracht. Vanaf die tijd dat ze apart zitten mogen ze ieder weekend samen om ze goed gepaard te houden. Een heel eenvoudige manier om te voorkomen dat de duivinnen al naar elkaar gaan kijken vóór het seizeon überhaupt is begonnen.

Voor de eerste vlucht van gisteren heb ik ze in totaal vier keer weggebracht. Twee keer onderaan de brug bij Beneden Leeuwen (10km) en tweemaal naar Appeltern (22km). Voor Reusel (77km)had ik maar een 6-tal overjarige duivinnen ingekorfd gezien we in de club een eierenvlucht hadden. Niet alles omdat ik dacht dat de vlucht misschien niet door zou gaan, maar omdat ik liever geen laatkomers heb die met hun snottert een paar uur in de kou moeten vliegen, want dan wordt het misschien letterlijk een snottert. Alle zes de duivinnen vlogen op papier en begonnen met de 7e en 8e prijs tegen maar 138 duiven.

Van de vlucht van afgelopen weekend had ik trouwens niet gedacht dat er gelost zou worden. Aangezien er op zaterdag tegen een uur of 10-11 een storing over onze vluchtlijn zou liggen die tot een heel eind in de middag zou duren, zouden de duiven erg vroeg gelost moeten worden en gezien de hele week mist in de morgen leek me dat onwaarschijnlijk. Tot mijn en veler verrassing was het zaterdagmorgen echter helder, dus er gloorde hoop aan de horizon en de Afdelingen 8, 9, 10 en 11 konden allen tijdig los waaronder wij om 8:15. in Tongeren (134km).

Wat er precies was weet ik niet, las het bijna overal dat de duiven bleven vliegen bij thuiskomst, maar hier leek het wel de aankomst van jonge duiven die voor het eerst met de container weg waren geweest. De eerste wist niet zeker of hij hier wel thuishoorde en vloog grote rondes. Toen kwamen er vier bij, maar tegelijkertijd bedachten de tortel- en bosduiven dat ze ook maar eens een rondje gingen vliegen. Ik weet niet of het er twintig of dertig waren, maar de hele lucht zat vol met vliegend spul. Om een lang verhaal kort te maken, na de (on)nodige tijdsverspilling werden de eerste 5 duiven in 7 of 8 seconden geklokt om 09:31.

In de club werd begonnen met 4-5-6-7-8 tegen 228 duiven en in de kring bleef de schade enigszins beperkt. Moet er niet aan denken dat het een supersnel vluchtverloop zou zijn geweest. In kring en regio vliegen er 20 van de 46 prijs 1:4.

Bij de eerste vijf duiven zaten o.a. Epke Jr. en Quick 365 en als 8e zat Super Sister (1e getekende) in de klok:

Dat was het voor deze week, hopelijk volgende week kopwind!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

Gebr. Maas & Zn

M. van Ginkel

Combinatie Lokhorst

Will & Falco Ebben

Huub Hermans

Aad Beerendonk

Gebroeders Homma

Familie Huizer

Super Fondclub G.O.U.

IFC Hoogerheide

Cor Drost

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens