Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

En deze week in deze week de afgelopen week: Schitterend resultaat op Isnes. Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  19-4-2015
 

De hele week werd het al voorspeld, zon en kopwind. Meestal slaat het weer dan eind van de week om, maar deze week gelukkig niet en bleven de weergoden ons gunstig gezind. Ook wel eens lekker voor de lossingsverantwoordelijken :-)))

Maar des te meer voor ons als melkers. Vorige week twee gewonden, dus deze week met twee minder aan de start. Dat met die gewonden is wel een behoorlijke trend aan het zijn, want naast de drie duiven die kort voor het seizoen uitgeschakeld werden, zijn er ook van de vlucht van gisteren weer twee gewond thuis gekomen.

De eerste was een jaarling doffer die ondanks zijn gebroken poot in de kop van de uitslag arriveerde. De andere ook een jaarling doffer kwam vandaag pas thuis en is geheel donkerblauw en gezwollen op de borst. Komende week weer twee minder dus.

Reparatieset voor de gebroken poot...

Terug naar gisteren: De duiven werden om 10:15 gelost in Isnes (174 km). De verwachting was vooraf dat de duiven amper 1200 mpm zouden halen, maar links en rechts werden er wat snelheden bekend die opliepen tot 1353 mpm. De wind wakkerde echter wat aan, waardoor onze duiven duiven die snelheid niet zouden halen, wat ook bleek.

Duifmelden.nl

Vorige week was de laptop nog niet in orde (er moest nog een USB driver worden geïnstalleerd en dat zag ik toen 5-10 minuten voor de aankomst niet meer zo zitten). Dat was deze zaterdag allemaal keurig in orde en alles stond gereed zodat ook de duiven weer op de website http://afd8.duifmelden.nl rechtstreeks te volgen zouden zijn. Kort voordat ik de duiven verwachtte zag ik dat de laptop geen WiFi ontvangst had. Dat zou betekenen dat er nog niets doorgemeld zou worden.

Ik samen met Henriko van Ginkel (die Matthijs tegenwoordig vervangt om de hokken te krabben) als de bliksem naar voren gelopen om de internetkabel van 60 meter tevoorschijn te halen en uit te rollen. We hebben de draad net te pakken en op dat moment vliegt er al een duif boven het hok. Ik weer naar achteren om 'm binnen te roepen en Henriko de draad uitrollen. De duif draaide nog enkele rondes voor hij naar binnenkwam en voor de tweede duif er was, had de laptop ook internet en werkte het doormelden prima.

Aankomsten

De eerste duif zat om 12:31:29 in de klok en behaalde een snelheid vaan 1247 mpm. Goed voor de 1e prijs in de club. Een rechtstreekse van Ad Schaerlaeckens, waar is in 2013 enkele eieren haalde. Zoals bij de meeste duiven van AS zien je zijn Invincible 191 (tweemaal) als voorouder.

Klik hier voor de stamboom van de Blauwe AS 190.

Het duurde even voor de tweede duif zich meldde, dit was zijn duivin, ook leuk.  Zij pakte in de club het brons en is Blauw 636 die de nu dit seizoen nu al drie keer bij de eerste 10 in de club zit (3, 5 en 7). Ook zij heeft AS bloed in de aderen uit de lijn van Ace Four. Kort daarop volgden de duiven elkaar snel op, waardoor ze elkaar wat aan de gang hielden en de binnenkomsten wat vertraagden, maar dat hoor je mij verder niet over.

Het resultaat was naar volle tevredenheid en met name in de Regio een erg lekker prijspercentage (35/44). In de club werd het tegen 257 duiven: 1-3-7-8-9-10-11 en 25 prijzen (1:3). In de regio was de serie nog wat langer en werd het tegen 4830 duiven: 5-18-31-38-39-41-42-63-71-78-105 enzovoorts met 35 prijzen 1:4 van de 44 ingekorfde duiven. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

Referenties

In Samenspel Rhenen-Ingen-Elst wordt begonnen met de tweede. De eerste prijs wordt echter opgeëisd door een duif die ik ook gekweekt heb en wel De 200 van vitesse-specialist Cees Terschegget. Wordt het goud toch van je afgepakt, dan maar door een duif van jezelf :-)

Ook jeugdlid Thed van Wel had een vroege duif met een duif door mij gekweekt. Of het ligt aan de ringen, want deze drie duiven zijn allen van 2013 en geringd binnen de 10 nummers: NL13-1004190, 195 en 200.

Jonge duiven

De meeste bonnen zijn inmiddels verzilverd. Komende week zullen er nog een aantal worden opgehaald en dan is dat ook allemaal weer geregeld. Wat een geregel is het wel. Ik probeer altijd iedere ronde zoveel mogelijk liefhebbers tegelijk te laten komen, dan kost het me maar één keer tijd. Maar niet iedereen kan altijd en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook vaak pas op het laatste moment laat weten.

Verder zijn alle jonge duiven gisteren ook geënt tegen pokken, dus hoewel het seizoen van de ouden amper is begonnen zijn we ook alweer volop bezig met de jonge duiven. Deze zijn nu een keer of 10 losgeweest en bij de laatste telling waren er al acht minder, maar dat is niet anders.

Komende week

Voor komende week staat er vanaf vrijdag een omschakeling van het weer voor de deur, dus de kans dat we weer zo'n mooie vlucht krijgen als gisteren is klein. Gelukkig is het maar een weersverwachting, dus we hebben nog een aantal dagen waarin het kan veranderen. We gaan het zien.

Tot volgende week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Theo de Kruijk

Van Hoeck-Noel

Gebr. Maas & Zn

IFC Hoogerheide

Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Cees van Heijst

J. Doldersum & Zn

Fondunie 2000

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!