Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Toch een vlucht: Twee prima kopduiven vanuit Asse-Zellik Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  26-4-2015
 

De hele week was het al te zien bij de weersverwachting, zaterdag en zondag zouden vervelende dagen voor duivenmelkers worden. Hoewel het nog een stuk vervelender kan, want ik geef zelf altijd de voorkeur aan een wat mindere vlucht, dan géén vlucht: ik heb duiven om te vliegen!

En dat was ook de keuze voor de lossingsverantwoordelijken. Rond het middag uur en later werden alle afdelingen gelost. Wij mede dankzij het pro-actief reageren op de omstandigheden, door voor het inkorven al duidelijk te maken dat de duiven niet naar Isnes, maar naar het westelijker gelegen Asse-Zellik zouden gaan. En goede beslissing, want om 14:40 werden onze duiven gelost.

Gezien de snelheiden van eerdere lossingen wisten we dat ze om en nabij de 100 km zouden gaan, wat ongeveer 16:10 zou zijn. Exact om 16:10 hingen plotseling twee duiven boven het hok die na één ronde vielen, de ene direct op de klep, de andere via de andere klep waar geen antenne ligt.

Het waren Fast 106 en Spider Girl 148, twee topduivinnen van 2013. Het duurde echter wel een minuut of 4 voor de volgende duif aangevlogen kwam, welke bleef draaien tot de vierde duif kwam en toen liepen ze samen naar binnen, waarbij alleen de vierde duif (als derde) werd geklokt.

Achtereenvolgens vielen er wel een stuk of 7 bij in 3-4 minuten, maar ook daarna weer gaten tussen de aankomsten, welke door bleven gaan tot zowat 20 uur aan toe. Toen viel de tweede getekende op de klep en waren ze op één na thuis. Die ene was voor het eerst mee nadat hij van het voorjaar was gepakt door een roofvogel. Blijkbaar heb ik 'm toch nog te vroeg ingekorfd :-( Wel balen, want hij was de partner van de eerste duivin.

In de club wordt nipt verloren van Wulf van Laar en moet het worden gesteld met zilver en brons, dezelfde podiumplaaten waren er in het Samenspel Rhenen-Ingen-Elst. Voor de beste prestaties van Fast 106 zie hierboven, Spider Girl 148 vloog in de club al 1-2-3-3-3-4-6-8-8-8 enzovoorts!

Jonge duiven

De jonge duiven kregen het een ruime week na de start van het verduisteren iets minder eetlust en ik vond het e.e.a. aan uitgekotst voer in het hok. Ik heb meteen het voer uit de bak gehaald en ze een dag geen voer gegeven.

Een bekend product van Comed in het water (geen antibiotica) en stapje voor stapje de duiven weer gaan voeren, te beginnen met heel licht voer en dat in de loop van de week weer wat zwaarder gemaakt.

Volgend weekend

De lange termijnverwachting ziet er voor volgend weekend ook weer niet bijzonder fraai uit, maar we gaan er het beste van hopen. Wind achter, kunnen ze al gauw los!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Combinatie Lokhorst

De Marathonvliegers

Combinatie Bruggeman

Cor Drost

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Comb. Gerritsen

Nico Haesen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Super Fondclub G.O.U.

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!