Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kevin ROOSENS krijgt de vrijspraak in de transport-affaire naar China Open printvriendelijke pagina
Bron: P-Bay  29-4-2015
 

Het doek is vandaag gevallen in de zaak omtrent de 'transport-affaire' en de problematiek van duiven naar China. Bijna 2 jaar geleden loopt een konvooi van duiven vast naar China. Gevolg: grote onrust op de duivenmarkt. Het bleek dat de waarde van de duiven in China niet correct aangegeven had. Sinds diverse jaren had de Chinese zakenpartner van Kevin ROOSENS, Dhr. ZHANG Qiwen, een standvastige transportlijn van duiven uitgedokterd naar China. Op vraag van Dhr. ZHANG Qiwen had Kevin ROOSENS in het Europese gedeelte van het transport op zoek gegaan naar goede partners die het e.e.a. konden verwezenlijken, vooral op logistiek vlak.

Terwijl in Europa aan de grenzen, door het betreffende douane-agentschap, de juiste waardes werden uitgeklaard, werden in China andere waarden van duiven aangegeven waar niemand in Europa zicht op had.

Vandaag, 29 april 2015, meer dan anderhalf jaar na de feiten, viel het verdict over de zaak Kevin ROOSENS tegen PIPA. PIPA had een jaar geleden een rechtszaak opgestart tegen Kevin ROOSENS omdat ze hem betichten van 'oplichting' en 'afpersing'. Dhr. ZHANG Qiwen vroeg in China geld voor de vrijgave van de duiven die door de douane uiteindelijk in beslag genomen waren. Uiteindelijk blijkt, na onderzoek zowel in België als in China, dat de exacte waarde van de duiven van PIPA niet werd aangegeven in China. Er werd een gigantisch bedrag aan PIPA gevraagd voor de ‚vrijgave’ hiervan. PIPA verkondigde aan de wereld dat ook Kevin ROOSENS hier een plannetje zou bedacht hebben en hier PIPA een 'hak' zou willen zetten hebben…

De Correctionele Rechtbank te Gent is hierover nu heel duidelijk: Kevin ROOSENS heeft met deze hele zaak niks te maken en geeft Kevin ROOSENS de VRIJSPRAAK over de gehele lijn. Eerder gaf het Openbaar Ministerie al diverse keren, voor de Raadkamer en voor de Correctionele Rechtbank, aan dat Kevin ROOSENS niks verkeerd zou gedaan hebben. Hun onderzoek was toegespitst op telefoontaps die uitgevoerd werden op de telefoonlijnen van Kevin ROOSENS. En daar bleek niks uit te komen wat ten laste kon gelegd worden van Kevin ROOSENS. Doch ging PIPA steeds verder…

Kevin ROOSENS: "- Uiteraard ben ik opgelucht dat deze zaak achter de rug is. Ik kan en wil hier uiteraard niet verder op reageren. Er is in de pers al heel wat verschenen. Steeds werd mijn goede naam besmeurd en werd ik naar voor gebracht als de 'smeerlap van de duivensport’, terwijl ik niks verkeerd gedaan heb. Akkoord, ik heb soms enkele ongelukkige dingen gezegd aan telefoon tegen Dhr. ZHANG Qiwen, dewelke later in een andere perceptie bekeken kunnen worden, maar deze waren nooit fout bedoeld. Ik denk dat de Correctionele Rechtbank een krachtig en duidelijk signaal gegeven heeft naar de buitenwereld dat er niks, maar dan ook niks, fout gedaan werd aan mijn zijde. PIPA heeft de hele tijd het principe gevoerd van ‚waar rook is, is vuur’ en ze bleven vrolijk en vrij hun proces verder voeren. Niet op de rechtbank, maar wel op straat… Ze bleven steeds zeggen: "maar ge weet toch dat er tegen Kevin ROOSENS een rechtszaak loopt? En ge weet toch dat hij in slechte papieren zit…”. De publieke opinie begon dit te geloven wat concurrentieel een slechte zaak begon te worden. En ik hoef er geen tekening bij maken dat ze me concurrentieel liever dood dan levend zagen... Gelukkig zijn er nog zéér véél duivenliefhebbers in België en Nederland die niet meeliepen met de massa en bleven staan achter mij, wat me ook zeer veel deugd gedaan heeft in deze periode.
Ik wil me ook rechtstreeks richten tot de heren Ludo GEERTS, Lorenzo VAN RUSSEL en Piet AELBERTS (als deze laatste al bestaat, want ik ben hem nooit tegengekomen). Deze heren hebben via het internet een dusdanige perceptie willen scheppen over mijn persoon dat ik hen hier persoonlijk verantwoordelijk ga stellen. En met hen alle personen en bedrijven die hen hiervoor het platform en/of praatstof gegeven hebben. Ik moet zowat de meest beschreven persoon zijn geweest van de afgelopen decennia, terwijl er niks fout gebeurd is… Gelukkig bestaat gerechtigheid toch nog…”

Na ons gesprek maakt Kevin ROOSENS nog wel de volgende bedenking: "- Ik ben wel eens benieuwd wie of welke websites dit nieuws over deze vrijspraak nog gaan publiceren...". Wie leeft, zal zien...

Bron: P-Bay

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Familie Huizer

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

Nico Haesen

Aad Beerendonk

J. Doldersum & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Theo de Kruijk

Van Elsacker-Jepsen

Gebroeders Homma

Huub Hermans

Cees van Heijst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens