Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Paul Grolleman - De temperatuur stijgt! Open printvriendelijke pagina
Paul Grolleman  1-5-2015
 

De temperatuur stijgt ( heel langzaam ) naar ongekende hoogte!Nee niet de buiten temperatuur, niet de temperatuur op het hok en NEE! ook niet van het bier. Nee juist het bloed van de marathon speler is het dat in temperatuur stijgt. Allemaal zijn ze ondertussen uit hun holen gekropen en hebben hun duiven al enige keren zelf afgericht en/of zijn al met de wagen van de afdeling mee geweest. De hartjes beginnen sneller te kloppen bij deze mannen en de looppasjes worden alsmaar groter en sneller.  Iedereen hoopt natuurlijk zonder kleerscheuren uit de voorbereiding te komen en daarvoor dienen we ook te waken. Duiven moeten gezond zitten dat is een gegeven maar ze mogen niet te vroeg in vorm komen maar ook niet te laat want dan is het verspelen van duiven, op serieuze 500km africhtingen, een gevaar op de loer. De weduwnaars zitten bij de meeste nog op een nestje en de nestduiven zitten vaak nog op weduwschap in deze periode. Dus nog op ruststand zeg maar. Alle favorietjes waarover de hele winter is gepraat en nagedacht komen nu weer in actie. Over een dikke 4 a 5 weken is het dan zover en gaat ook onze geliefde tak van de duivensport beginnen, dan moeten die Favo's er al staan…  De mannen van de lange adem kunnen dan weer volop hun neus ophalen want er staat weer een bomvol programma voor de deur deze zomer. Klassiekers als Pau en St-Vincent zijn voor de meeste het begin van een lange optocht aan vluchten die afgewerkt gaan worden. 8 weken knallen van weekend naar weekend… wat is er nu mooier ?  Op veel hokken zullen er keuzes gemaakt dienen te worden. De een kiest voor de middaglossing, de andere voor de ochtendlossing en een gedeelte zal alleen maar ZLU gaan spelen. Iedereen kan kiezen wat die wilt en moet kiezen wat het beste bij hem past. Allemaal even goede marathon vrienden toch? Ik weet zeker dat we er weer bijna allemaal vol voor gaan!De temperatuur van het marathon bloed in onze aderen zal dan oplopen tot ongekende hoogtes als de eerste meldingen zich aandienen in Frankrijk, België of Zuid Nederland. Heerlijk die adrenaline en deze zal pas dalen wanneer er een vroege duif op de klep valt. PATSJ…HEERLIJK! Even stoom afgeblazen en  trots terugkijken op die prestatie. Maar natuurlijk niet te lang blijven stil staan want er komen nog meer vluchten aan… Scherp blijven tot het einde!  

Iedereen veel succes over een aantal weken op de 'Echte' vluchten….

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Comb. Verweij-de Haan

Combinatie Lokhorst

Nico Haesen

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Hans de Ruig

Team Noel-Willockx

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

Super Fondclub G.O.U.

Gert Jan Beute Duivenproducten

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens