Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

NPO bestuur toont opnieuw brevet van onvermogen Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  5-5-2015
 

De N.P.O. stelt zich ten doel: Het bevorderen en doen bevorderen van de postduivenliefhebberij en de wedstrijdsport met postduiven in de ruimste zin van het woord.

Dat is wat ik lees in de statuten van de NPO. Met de beslissingen van het huidige NPO bestuur de afgelopen jaren kun je dit beter veranderen in: Het uitroeien van de duivensport, hoe sneller hoe beter.

Afschaffing Teletekst uitslagen

Vorige week nog (29-04-2015) werd 'het besluit van de kiesmannen uit november betreffende gebruik Teletekst' ongewijzigd doorgezet. Als je 100 duivenmelkers vraagt wat zijn doel is met de duiven antwoorden er 90: Op Teletekst komen.

Hoe kan een bestuur het voor elkaar krijgen de meerderheid van de kiesmannen van de afdelingen in te laten stemmen met het genomen besluit? Ik ben het absoluut eens dat de wildgroei moest worden afgeremd, maar wat er nu gebeurt is tegen de wil van de overgrote meerderheid van de leden. Maar daar hoeft dit NPO bestuur niet naar te luisteren.

Er was niets simpeler geweest dan met een oplossing voor de problemen te komen. Hoe? Dat kan ieder welwillend bestuurder zelf bedenken.

Maatregelen tegen Afdeling 5

Maar alsof het afschaffen van de Teletekstvluchten nog niet genoeg was, komt er gisterenavond (04-05-2015) een schrijven van de NPO waarin zij de leden van Afdeling 5 uitsluit van de Nationale kampioenschappen en de lossingsvergunningen van de afdeling intrekt. Want... het bestuur van de afdeling had niet geluisterd! Foei.

En dan komt dit bestuur van de NPO met deze maatregelen. Dat zal vast de oplossing zijn voor een decennia lang durend probleem tussen de gebieden van de afdelingen 5 en 12. Natuurlijk...

Toekomst

Hoe lang moeten wij als leden nog met dit lachertje van een NPO bestuur doen? Ik hoop wel dat ze met hun laatste aktie hun eigen ondergang getekend hebben. Hoe het verder moet, daar heb ik geen oplossing voor, maar beter géén NPO bestuur dan dit NPO bestuur.

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

M. van Ginkel

Super Fondclub G.O.U.

A. Engelen

IFC Hoogerheide

Gebr. van Toor

Team Noel-Willockx

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

De Marathonvliegers

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies