Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Twee keer Meer, drie keer niks... Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  27-5-2015
 

Hier is de motivatie de laatste weken een beetje zoekgeraakt. Door de weersomstandigheden op afgelopen zaterdag en de zaterdag ervoor zijn beide keren onze duiven als lid bij 'de zaterdagvliegers' teruggekomen en gelost in Meer. Niemand kan daar verder iets aan doen natuurlijk, behalve dat ik dan van club zou moeten veranderen voor gemiddeld twee keer per jaar. Hopelijk houden de statistieken zich daar dan aan, want dan hebben we dat vast gehad.

Voor ons is Meer 76 kilometer en derhalve tellend voor niks en ook een vluchtje van niks. Vooral de eerste keer werd de uitslag gemaakt voor de wind, leuk als je 1 t/m 10 zou zitten, minder leuk als je later zit maar in beide gevallen levert het toch geen enkele punt winst of verlies op.

Gelukkig had ik ook een mandje duiven ingekorfd voor de dagfond, waaronder vijf overjarige duiven. Quick 365 (reeds 5e en 10e NPO op de dagfond) stond 1e getekende en Miss Thirtieth (Miss Dertig op z'n Hollands) met tweemaal een dertigste NPO op de dagfond stond tweede getekende. Verder een aantal jaarlingen met dagfond afstamming en een paar die zich maar eens moesten bewijzen.

De overjarigen kwamen prima met vier van de vijf op de uitslag. De jaarlingen hadden het wel moeilijker, hoewel die zich toch als tweede en vierde meldden. De eerste was Quick 365 met een notering in de buurt van 1:100.

De tweede was een volle zus van Epke, die als jonge duif haar twee beste prijzen won vanuit Meaux en Troyes. De derde duif was Dark 143. De uitslag in de regio was als volgt: 26, 57, 111, 265, 272, 306 en 313 tegen 1744 duiven in concours. Totaal 18 duiven mee, waarvan er op dinsdag 16 thuis waren.

Bijzonder

Soms maak je wat mee op je hok waarvan je denkt: bijzonder. Zo had ik een aantal geringde jonge duiven omgelegd om enkele duiven vrij te krijgen voor een aantal koppelingen die ik in gedachten had. Om die reden had ik de jongen van Old Ace 089 en zijn duivin (vader en moeder van De 200 van Cees Tergechegget), die al bijna speenrijp waren, omgelegd naar een ander koppel en een paar dagen jonger koppeltje jonge duiven met dezelfde kleur ervoor in de plaats gelegd.

Ik had dat na het voeren gedaan en verder niet meer gekeken of alles goed ging. Om een lang verhaal kort te maken: de volgende morgen waren de doppen van Old Ace 089 niet meer te zien zo zwart van het opgedroogde bloed, dus ik hoef niet te vertellen hoe die twee jonge duiven er uit zagen. Die jongen heb ik helaas moeten ruimen. Zijn eigen jongen duirfde ik niet terug te leggen, omdat ik dan bang was dat het verhaal weer voorafaan zou beginnen.

Maar.. Kom ik een dag later het hok in. Staat Old Ace 089 domweg in het broedbak van de buren zijn eigen jongen te voeren!!! Denk dat ik 'm nog maar een keer moet inkorven vanuit het kweekhok.

Hopelijk tot volgende week met een (goeie) uitslag.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Fondunie 2000

Gebr. Maas & Zn

De Marathonvliegers

Marcel van Zanden

IFC Zeeland

Cees van Heijst

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

IFC Hoogerheide

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Hans de Ruig

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren