Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Leo van Rijn, De Lier - Winnaar Nanteuil 5.941 duiven! Open printvriendelijke pagina
Patrick Noorman  31-5-2015
 

Leo van Rijn kent ook dit seizoen weer een fantastisch seizoen. Dolblij is hij, dat hij eindelijk kan laten zien dat men in de Kuststrook de concurrentie moet durven aangaan. Waar vooraf gedacht werd dat ze kansloos zouden zijn, blijkt Leo ook nu weer gewoon in de kop mee te vliegen. 30 mei wist hij zelfs de overwinning in Rayon West op te eisen. Hieronder ziet u de stamboom van de winnende duif:

Enkele aanvullingen van Leo: 
 
Voeren en extras zoals groentesappen;
De duiven zijn zoals elk jaar gekoppeld net voor de Kerst, brachten 2 jongen groot, en werden op jongen van 14 dg gescheiden waar de doffers de jongen het laatste stuk alleen grootbrachten. De duiven zijn niet meer gekoppeld en werden met 40% koopman all in one en 60% mariman dieet licht en kort gehouden tot de vluchten. Ze trainden al sinds maart 2 x per dag, hoewel deze wk na de zware Blois ze op wat killere momenten een training minder hebben gedaan.

Mn duiven krijgen al 40 jaar knoflook in het water, waarvan de laatste 15 jaar ca 365 dagen per jaar 2-3 tenen per bak, en giet ik dagelijks gewoon waterbij zonder schoonmaken, in dat water ook nog eens 2ml Jan Smit kruiden per liter drinkwater toegevoegd. Voer in het oude opvoer systeem, met als basis dus jaarrond Koopman all in one en Mariman dieet, met snoep en P40 en Hennep, maar nu tijdens de vluchten voer ik de laatste voerbeurten al naar gelang ik nodig vind wat Beyers geel (40% mais) en Beyers vetvoer extra.
 
Supplementen geloof ik nog altijd in de heilzame werking van diverse, zoals  van vis en knoflook en tarwekiem olie, ook biergist , en  groente extracten zoals  naturaline en vlierbes en bieten sap. Interessante melding misschien nu, in  de eeuwige discussie en twijfel over kuurtjes, het volgende . Gingen de duiven hier dit voorjaar weer super van start in de lijn zo het ook verleden jaar super ging, had ik 2 weken geleden een slecht te verklaren mindere vlucht. Was het door dat ik had moeten ontluizen met een spuitbus (plots veel luis opgelopen in de mand) of had ik te schraal gevoerd de 1e weken in dit koude late voorjaar, of…hadden ze een lichte verkoudheid  opgelopen? Ik kuur zelden , (liever niet)  besloot wat zwaarder te voeren, gaf ze voornoemde supplementen over het voer, maar… wilde toch voor meer zekerheid een test doen of het niet toch de koppen waren, en gaf de duivinnen de laatste 2 weken 3 drinkbeurten een orni zakje van een bekende arts, en de doffers alleen extra knoflook sap in het water gedurende juist de laatste 4 drinkbeurten. Zoals de laatste jaren steeds bleek als ik zo een proef nam, dat de vormdip niet met een kuurtje  maar juist met die extra natuur ingrediënten werd opgelost, want het waren de doffers die de kop pakte en de overwinning op eiste. En dat ook nog mogen we zeggen onverwacht, want in de Lier in het Westland is het niet bepaald de voordeligste plaats met zo veel west in de wind.
 
Knappe doffer dus die enigszins los vloog, en dat als 1e getekende. Dat had de doffer zelf verdient want het was Leo niet ontgaan ,dat hij wekelijks vroeger kwam en dus een stijgende vorm vertoonde  
 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Gerritsen

Will & Falco Ebben

Nico Jan Koenders

Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Super Fondclub G.O.U.

Fondunie 2000

Van Elsacker-Jepsen

Hans de Ruig

A. Engelen

Huub Hermans

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens