Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Iets met de twee ofzo denk ik? Iedere week weer anders... Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  21-6-2015
 

Iets met de twee ofzo denk ik? Iedere week weer anders...

Zaterdag (gisteren dus) was iets met een twee denk ik. Hoezo? Nou, we vlogen in ieder geval twee vluchten. Verder zat ik op beide vluchten twee in de club, had op beide vluchten de tweede getekende voorop en moest ik van beide vluchten te lang wachten op de tweede duif.... Dat was zaterdag in een notendop.

Quievrain

Onze één-na-laatste vitessevlucht stond op het programma vanuit Quievrain (216 km) en werd gelost om 10:00 uur met NW wind. In eerste instantie verwachtte ik een snelheid van tussen de 1300 en 1400 meter, maar zowel de duiven van Friesland en Zeeland haalden dat (lang) niet. Hier was er weinig wind, maar wellicht in België toch wat harder en anders was het toch de bewolking die het navigeren misschien iets moeilijker maakte dan ik dacht?

De verwachting werd dus bijgesteld naar 1250 meter per minuut, dus werd ik aangenaam verrast toen een minuut of vier daarvoor Fast 106 met een mooie snelheid aankwam en na een rondje op de klep viel.

Helaas kwam ze vrij oostelijk uit, maar ze begint echt een Quievrainvlieger te worden! Is in d'r leven nu 5 keer op Quievrain gespeeld, 5 keer prijs waaronder 2-2-3-4- in de club! Ze heeft deze stamboom.

Zoals in de inleiding al staat, duurde het behoorlijk lang voor de tweede duif viel, daarbij bleef deze ook nog eens als een dombo op het dak zitten tot de derde duif volgde. Aangezien ik er twee voor de punten moest draaien, was dat een kostbare minuut en dat neem ik 'm toch persoonlijk kwalijk. Zulke geintjes worden zeker meegenomen in het selectiebeleid.

Daarna volgden de duiven redelijk vlot wat resulteerde in een mooi prijspercentage. De uitslag in de club tegen 141 duiven was als volgt: 2, 13, 18, 45, 25 enz. en 13 van de 20 duiven in de prijzen  (1:3). In de kring vlogen er 12 prijs 1:4 en in de Regio werd met de 5e tegen 2.044 duiven begonnen met 13/20 prijs 1:4.

Dus vorige week een een zestal duiven bij de eerste 10-15 in de club en een te laag aantal duiven in de prijzen, nu een ruim hoger aantal duiven in de prijzen en een te laag aantal bij de eerste 10-15. Het is iedere week weer anders.

Ook in de inleiding stond dat ik met de tweede getekende begon en dat is nog wel een leuk verhaal. Vorige week was Fast 106 niet thuis met het afslaan, terwijl de meeste duiven toen zowat binnen 10 minuten thuis waren. Een goede duif vergist zich niet vaak twee keer achter elkaar, dus kun je vaak de week daarna verwachten. Die theorie klopte gisteren in ieder geval :-)

Bourges

Op Bourges (588 km) had ik 13 duiven ingekorfd. Een tiental wat minimaal 1 van de twee voorgaande dagfondvluchten prijs had en een paar die het matig doen op de vitesse-midfond en dan maar eens wat verder weg moeten gaan kijken. Zelden dat je door zo'n duif wordt verrast overigens, maar in principe moet alles gewoon iedere week mee.

Gezien de snelheid van Quievrain dachten we dat de duiven van Bourges wel eens moeite zouden kunnen krijgen om de 1200 meter te halen, maar niets bleek minder waar toen de eerste melding van Will en Falco Ebben op de site van de afdeling kwam.

Vrij prettig dat het niet overdreven lang duurde tot de eerste duif van Bourges aan kwam knijpen vanuit de goede hoek. Het was Madam 823, mijn oudste vliegduivin met tegen de 60 prijzen inmiddels.

Ook zij is een speciale duivin met enorm veel prijzen bij de eerste 10 in de club. Ook van haar heb ik de stamboom geplaatst. Waar de vorige dagfondvlucht het percentage prima was (7/13) maar de eerste duif wat te laat, is nu de eerste duif mooi op tijd en het percentage wat minder (4/13).

Het is iedere week weer anders...

Madam 823 was als tweede getekende ingekorfd. Helaas missen op beide de eerste getekenden.

Jonge duiven

De jonge duiven hebben vannacht voor de tweede keer een nachtje in de 'container' gezeten. Sterker nog, ze zitten er nog in en misschien laat ik ze nog wel een nacht zitten ook. Dan zijn dat er ook twee.

De jongen worden nog steeds verduisterd en zijn nog niet weggebracht. Zo langzamerhand moet ik daar natuurlijk wel mee gaan beginnen. Want hoewel we een nationaal vliegprogramma hebben met voor iedereen gelijke kansen, is Afdeling 5 gisteren al begonnen met de concoursen van de jonge duiven, wij hoeven er pas over 5 weken te staan...

De late jongen in de ren beginnen inmiddels ook wat te vliegen. Die moeten een maand later dan de jongen de mand en gaan alleen voor de vracht mee. Op de natour geen jonge duiven in de uitslag heeft de afdeling gezegd...

Tot volgende week. En ik teken vast voor nummer twee.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Cor Drost

Fondunie 2000

Gert Jan Beute Duivenproducten

A. Engelen

Comb. Gerritsen

Huub Hermans

Theo de Kruijk

Gebroeders Homma

Nico Jan Koenders

Van Elsacker-Jepsen

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!