Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Terug van weg geweest. Open printvriendelijke pagina
Max van Dongen  17-7-2015
 

Na een week te zijn weg geweest weer terug met mijn wekelijkse column. Na de warme week waar alle vluchten afgelast werden, is het altijd de vraag hoe de duiven het oppakken. Voor de doffers maak ik mij niet zo zorgen, maar die duivinnen moeten elke week mee anders krijg je ellende en ja hoor de 1e eieren verschenen in het hok gelukkig bleef het daarbij.

De duivinnen zitten hier opgesloten en hebben dus geen mogelijkheid om met elkaar te kroelen. Maar vaak gaan ze dit doen in de 2e helft van het seizoen, geen reden voor paniek. Er stond zaterdag Pont St. Maxence  op de planning, ik had er 16 duiven voor klaargemaakt maar het resultaat viel mij vies tegen ze kwamen halverwege de prijzen. Ik had 43-65-85 tegen 578 duiven met 5 van de 16 in de prijzen was dat ook belabberd. Het was een vreemd concours, mijn beste duif viel zondag.

Er waren grote gaten maar dat mag geen excuus zijn, je moet er elke week bijzitten. Daarom proficiat voor de Comb Jansen-Broer uit Giessenburg die de 1e spelen op deze midfond vlucht. De jonge duiven vlucht uit Asse-Zellik werd gewonnen door Leo van der Meyden voor de 2e keer dit jaar van harte Leo!!

Aankomend weekend

Dit weekend gaan al mijn duiven naar Quievrain: 15 stuks zoals het er nu naar uit ziet. Ik heb besloten dat ik de jonge duiven op de nalijn speel ze zijn vrij laat en met africhten zijn we nog niet heel ver geweest.

Ook staat de vluchten der vluchten op de planning nationaal Chateauroux ik ben benieuwd wie de winnaar wordt. Iedereen die ze mee heeft veel succes volgend jaar wil ik me ook gaan mengen in de strijd dus de concurrentie opgelet nu kunnen jullie het concours nog winnen .

Tot slot

Na de tegenvallende prestaties is de kunst om door te gaan het is helaas niet elke week feest. Ik ga kijken wat ik nog kan doen deze week om de duiven zo gemotiveerd mogelijk te krijgen voor de absolute top.

Ook de fondmannen veel succes op Marseille is altijd een pracht vlucht hier 2 stuks mee hopen dat we er een kunnen klokken.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Max

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Familie Huizer

Will & Falco Ebben

Cor Drost

IFC Hoogerheide

M. van Ginkel

J. Doldersum & Zn

IFC Zeeland

Fondunie 2000

Gebr. Maas & Zn

Nico Jan Koenders

De Marathonvliegers

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!