Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Prachtige zaterdag met redelijke resultaten. Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  2-8-2015
 

Het is al enige tijd geleden dat ik wat op de website heb geschreven. Had ook niet zoveel te vertellen eigenlijk. In een notendop heb ik maar een matig midfondprogramma gekend met de oude duiven, baalde ik van de afgelastingen (!) van de afgelopen weken en ben ik achterop geraakt in het opleerschema van de jonge duiven.

Dat laatste werd veroorzaakt doordat de jongen juist in de periode dat ik wilde beginnen met opleren een lichte coli-besmetting en daarna veelal ongeschikt weer om met de jonge duiven te gaan rijden. Daarbij kwamen ze vanaf de alleereerste oplering (10 km) zo slecht dat ik ook niet het vertrouwen had om flinke stappen te maken. Ik heb ze die week drie keer op dezelfde plek losgelaten en geen enkele keer was het probleemloos.

De week erna heb ik ze een keer naar 20 en 25 km weggebracht wat vrij goed ging en daarna de stap naar 35-40 km gemaakt (Den Bosch). Prima weer volgens mij, maar dramatische thsuikomst. 's Avonds 36 thuis van de 62!!! Daarna nog wel twee keer op 40 en 50 km weggehad en dat ze me daarbij ruim voor waren.

Dagfond, kampioenschap BWRC en duifkampioen Vitesse

De dagfond is met een mooie vroege op Chateauroux prima geëindigd met in de Fondclub BWRC en leverde met de 4e plaats onaangewezen en 1e plaats aangewezen de titel Superkampioen Dagfond op. De eerste twee van Chateauroux waren een volle zus (Double 5) en broer van Epke, zie de stamboom.

De afgelasting van de laatste vitessevlucht zorgde ervoor dat Fast 106 bovenaan bleef staan bij de duifkampioenschap vitesse in de kring!

Jonge duiven en natour

Met een week vertraging is ook Afdeling 8 aan dit onderdeel begonnen. Vanaf midden in de week werd duidelijk dat er voor ons een gunstige wind aan zat te komen op zaterdag en dat is wel aardig uitgekomen. In Duffel (120 km) werd om 9:00 uur het startsein gegeven voor zowel de oude als jonge duiven. De snelheden van de wat vroeger geloste vluchten van Friesland was tegen en rond de 1500 meter ondanks de overwegend oostelijke wind, maar het was dan ook bijna windstil.

Die snelheid gingen ze bij ons niet halen en dat was ook al te zien aan de koppels duiven die overkwamen. Wij zien nooit duiven overkomen, maar vermoedelijk zijn dit de natourduiven van Afdeling 7 van Putten en Ermelo geweest die een kwartier eerder gelost waren in Duffel. Goed half elf kwam er een duif pal uit de goede hoek aan en bleef maar vliegen, zodat ik dacht het waarschijnlijk een jonge duif was. Niets was minder waar toen hij uiteindelijk om 10:32:52 op de klep van de ouden viel en het Blauwe AS 190 bleek te zijn. Hij wint daarmee zijn 5e prijs 1:100 (17e tegen 1889 duiven in Regio 3), maar door z'n geleuter had dat dik in de eerste 10 kunnen zijn. Er vliegen 13 van de 23 ouden prijs (1:4).

De tweede duif volgende direct en hetzelfde verhaal: blijven vliegen. Dat was wel een jonge duif en landde bij de ouden op het dak. Na enig treuzelen vloog ze naar de klep, maar durfde daar niet op te landen. Dat probeerde het jong tot tweemaal zonder dat ze geklokt werd. Intussen arriveerden de tweede oude duif welke om 10:33:49 werd geklokt. Direct daarna vielen de volgende drie duiven, waarvan de oude het eerst naar binnen ging en de twee jongen samen met de eerste jonge duif volgden. Zij stonden als nummer 3-4-5 op de uitslag in de club en in de Regio 27-31-37 tegen 6052 duiven. In de club spelen er echter maar 14 van de 45 jonge duiven prijs (1:3) en in de Regio zijn dat er 15 stuks (1:4).

De eerste jonge duif op de uitslag komt uit twee rechtstreekse duiven van Willem de Bruijn. De tweede uit een doffer van Wulf van Laar x duivin Antoon van den Burg en de derde jonge duif (eerste op het hok) komt uit een rechtstreekse van Hans & Evert-Jan Eijerkamp x een eigen gekweekte duivin uit twee duiven van Wulf van Laar.

Helaas geen zodanige forme op de hokken om met gunstige wind de pure kopprijzen weg te kunnen kapen in groot verband, maar wat niet is kan nog komen!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

M. van Ginkel

Will & Falco Ebben

Dick-Jan & Stephan Göbel

J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

Team Noel-Willockx

Cor Drost

Super Fondclub G.O.U.

Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!