Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Tentoonstellingstijd. Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  11-12-2015
 

In december hebben wij in het weekend na Sinterklaas altijd de tentoonstelling. Vroeger een druk bezochte streektentoonstelling met 300 of meer duiven. Tegenwoordig veel minder duiven maar nog wel steeds deelnemers van omliggende verenigingen. Toch wordt dat steeds minder.

Op zich heb ik zelf niet veel met tentoonstellingen, maar als ik meedoe, wil ik wel m'n mooisten daar hebben zitten. Dat betekent toch in de voorgaande weken al je duiven een keer bekijken. Van de oude duiven weet je wel welke je kunt zetten, maar met name de jongen en jaarlingen moet je toch eerst even bekijken. Ik ben daar meestal zo mee klaar, want als ik de duif in de hand krijg weet ik al of ik 'm mooi genoeg vind of niet. Lijkt het wat kijk ik vluchtig of de pennen er fatsoenlijk uitzien en zo ja is 'ie geselecteerd :-)

Het mierenneuken wat er allemaal fout is laat ik lekker aan de keurmeester over. Daar heb ik echt geen zin in om naar te zoeken. Kijk liever naar de mooie dingen! Vanavond mogen ze weer in ieder geval.

Jammer is dat één van m'n vaste waardes, Beauty Jr., afgelopen najaar is ontsnapt. Los van het feit dat hij altijd prijs won op de tentoonstelling, was hij ook al vader van twee toppertjes op het vlieghok. Met name vanwege dat laatste is het enorm balen. Gelukkig zitten zijn vader en moeder nog wel op het kweekhok, maar toch is het zonde.

Bonnen

Zoals vorige keer ook al gezegd heb ik besloten om dit jaar minder bonnen weg te geven. Momenteel staan er nog twee in de aanbieding, hieronder de rechtstreekse linkjes.

Deze laatste is overigens geen bon, maar een zomerduivin inteelt op de moeder van Epke en zijn broers en zussen. Hopelijk brengen beiden een mooi bedrag op voor de verenigingen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Gebr. Maas & Zn

Familie Huizer

Nico Haesen

Cor Drost

Gert Jan Beute Duivenproducten

De Marathonvliegers

Combinatie Lokhorst

Johan Hamstra

Gertjan Knoop

Van Elsacker-Jepsen

IFC Zeeland

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren