Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Doorstarten Open printvriendelijke pagina
Sjaak Buwalda  23-12-2015
 

Was het de afgelopen dagen toch lekker weer of niet dan, iedere dag eerst de laten eruit en op de middag de toekomstige jaarlingen. De laatjes zijn sinds drie dagen toch aan het ´trekken´ gegaan, had ik niet verwacht, zal aan het warmere weer leggen denk ik. De vroege jongen zijn door de rui, gaan vrijwillig naar buiten, vliegen een uurtje en als ze naar beneden komen roep ik ze er gelijk in gaat prima zo. De ouden blijven binnen, mogen eerst hun rui volledig afronden, de laten dus ook geen hele dagen meer buiten, waarom zou ik, ze gaan nu toch zelf al op de tour? Vanmiddag de vroegen binnengehaald in nog prima weer, half uurtje later een echte herfststorm om de deur, lekker toch.
 
Ik las het artikel over ´Duivenmarktplaats´ en dat ze toch nog steeds meer bezoekers op de site komen. Hetzelfde geluid hoor ik bij de hokkenbouwer die vol bezet is, de duivenkoeriers die het bijna niet aankunnen, en dat in een zogenaamde ´aflopende markt´. Als je daarbij leest dat er 1000 duivenmannen per jaar minder zijn, lijkt mij dat er een flinke selectie aan het plaatsvinden is. Eenvoudigweg omdat de getallen elkaar tegenspreken. Degenen die je het hardst hoort schreeuwen zijn namelijk de negatievelingen. De mensen die vandaag roepen ´het is vrijdag de 13e´ tegenover de positievelingen die zien dat het morgen zaterdag en dus weekend is. Wie zegt dat het zo slecht is dan dat er zoveel mee stoppen? Het gaat erom wie er mee doorgaan, daar moet je naar luisteren, zij zijn de toekomst. Alle anderen die ermee stoppen, prima, geen stemrecht meer, mondje dicht en rustig laten afbouwen.
 
Wat heb je aan diegenen die er mee stoppen, of mee dreigen om te stoppen dan omdat ze hun zin niet krijgen? Wat heb je aan het gezeik ´o we zinken´ ´de wereld vergaat´ maak ze monddood en scheld gewoon eens iemand de huid vol die voor de zoveelste keer begint over ´het einde van de duivensport´ het gaat namelijk over het einde van zijn duivensport, niet over het einde van de duivensport van degenen die doorgaan. Die zeikerts hebben al lang genoeg een podium gehad. Kijk, ik keek als jochie op donderdag uit naar het NPO krantje, artikelen lezen van onder andere AS, had een mening, doe daarbij kennis en ervaring en de prestaties en je hebt een podium om een mening te verkondigen, mijn mening. Maar. Hij is ook degene die al weer tientallen jaren loopt te raaskallen over al die ´duistere machten´ binnen onze sport, lees massaspelers, commercie, daarmee een toon gezet waar zuurkool van ph waarde verschiet. Zelf zijn huis afbetaald met de duivensport, Vandenabeele financieel onafhankelijk gemaakt en nog een paar op een podium gezet die hun dagen in de zon slijten. Aan de andere kant schoppen tegen de massaspelers. Maar. In recente maanden zet dezelfde leraar Bas en vader en Gerard in De Duif en met bezoeken aan Brummen, die verguisde massaspelers volledig op een positieve manier in de grote schijnwerpers. Toch last van wroeging gekregen misschien? Ik kan alleen maar vragen en suggestie wekken, heb de man nog nooit gesproken, ken hem alleen van de mannen die hem kennen, dat is niet meer dan tweedehands informatie. Maar.
 
Toch vindt ik hem met zonnemans dé aanstichters van het negatieve beeld bij het grote publiek over de commercie binnen sport. Ja als zij mogen schrijven dat de commerciële hokken de schuld krijgen van het achteruit lopen van het aantal duivenmelkers, mag ik toch best over hun oppervlakkige heksenjacht schrijven? Hoe kortzichtig kun je een wijzende vinger oprichtten naar een groep als schuldenaren, volksmennerij ingefluisterd door degenen die er belang bij hebben, eigenbelang. Liever een tegenstander slachten dan er van proberen te leren. Mogelijk heeft die duitsleraar ingezien, fuck, euh scheisse ik kan toch nog wel wat leren van die gasten, zou zomaar kunnen, schijnt bij de leeftijd in te zitten wroeging op latere leeftijd. Zou ik ook hebben als ik de mening van een ander zou etaleren, zonder deze eerst getoetst te hebben aan feiten.
 
Als ik een suggestie mag wekken, denk ik te zien dat er een laag duivenmelkers is die wél zijn meegegaan in de tijd, en een toekomst in de sport zien. Zij investeren in betere duiven, verbeteren hun hokken, trekken met elkaar op. Alleen zij hebben geen ander podium dan de uitslag en artikelen over winnaars, zijn geen onheilsschreeuwers, gaan zwijgend door met waar zij van genieten, onze schitterende sport. Hun uitslagen spreken voor hun, lopen niet te janken bij ieder tegenslagje, en weten vooral dat de ´schuld´ bij hunzelf ligt. De oplossing is ook daar, dat weten ze, daarom zoeken ze naar betere duiven, verbeterde hokken. Zij die in de negatieve cyclus zitten, de zeikerts, die op vergaderingen het hoogste woord hebben, vooral over een ander, over situaties die ze niet in de hand hebben, de geboren slachtoffers die vooral om medestanders zoeken, medeslachtoffers, omgevingsonbewust als zij zelf. 
 
Omdat de vergaderstructuur en het beslissingsmodel binnen een democratische organisatie de ´slachtofferrol´ ondersteunen, immers de zwakkeren moeten gelijkwaardig behandeld worden volgend dit principe, zullen de zeikerts altijd een groter podium hebben dan degenen zonder problemen met hun situatie. Iedere domkop en dorpsgek mag zijn mening verkondigen, ´ja ik mag toch ook een mening hebben´ of diegenen met het ´ik ben best wel slim hoor en niet zo dom als jij denkt´ doen niets meer dan hun onkunde bewijzen met deze uitspraken. Toch wordt er tijd aan gespendeerd, lees verspilt, om deze genius toch maar aan te luisteren. En wat heeft het opgeleverd al dat geëmmer? Het is wel mooi geweest en ja het kan nog steeds wel op een democratische manier, maar organisatorisch niet meer, dat moet gebeurt zijn, de angel uit de discussie. Hoe? Als jij naar het stadion van je favoriete club gaat, ook al heb je een seizoenkaart, je denk toch zelf niet dat je in het beleid mag meebeslissen?
 
Je mening kun je kwijt op Facebook, twitter, maar beslissen, nee joh, daar heb je toch helemaal geen verstand van, geen verantwoording voor, dus handen op de rug. Hetzelfde toch als je bij het bedrijf waar je werkt, als je zelf de eigenaar of directeur niet bent, dat je de competenties hebt om mee te beslissen over essentiële zaken als je ook de verantwoordelijkheid niet draagt, dan heb je toch alleen maar een mening en meer niet? Ach gossie, je voelt je minachtend aangesproken door wat hierboven staat? Nou dan heb je het niet helemaal begrepen en struikel je over je emoties en vooroordelen over de schrijver dezes. Blijf beter in het realisme, lees de groep die doorgaat met onze schitterende sport, zij die begrijpen dat het voor de zeikerts, de stoppers gaat stoppen, en degenen die investeren in tijd en geld zover hun wereld dat toelaat, ja alweer goed lezen en niet struikelen over te denken dat het over jou gaat.
 
Dus wat mij betreft, heb je de zoveelste vergadering waar voor de zoveelste keer dezelfde kwade genius denkt het woord te moeten voeren op een negatieve manier, zichzelf als slachtoffer presenteert, zichzelf achter de regels verschuild met de reglementen in de hand,  geef hem of haar gewoon eens een confronterende repliek, lees grote bek, over zijn gedrag, wat het met je doet, en voorstellen om gewoon iedereen een plezier te doen door te stoppen, te stoppen met de sport of een andere omgeving op te zoeken. Je mist ze niet, echt niet, stoppen met het binnenhouden van zulke ondingen, eruit selecteren. Weg ermee en door met degenen die nog wel willen, helder toch?

O ja hoor, alweer zo´n brabo met minderwaardigheidscomplex, schrijver van Het Spoor. Op Facebook zet de Harlinger Higlander dat er 7 Friezen in de top 20 van de landelijke Vitesse kampioenschappen staan. niets mis mee toch, is een feit. Waar kom je dan als vertrappeling mee, in afdeling 2, 3 en 4 zitten geen goede liefhebbers, of zou je daar niet kunnen domineren..... hoe triest kun je als landelijk bekende schrijvers reageren? Dus wil je daarmee insinueren dat er in Friesland zoveel kampioenen zitten omdat het bij ons zo gemakkelijk is om te domineren, en dat kan in kleindenkend Brabant niet omdat daar natuurlijk allemaal toppers zijn met de beste duiven ter wereld die allemaal tegelijk thuiskomen.... En in Friesland kun je natuurlijk domineren omdat wij heel veel slechte duiven hebben en allemaal gunstig liggen op een gebied van 95km lang en 80km breed met wekelijks 20,000 duiven die tegelijk los gaan.....
 
AS had daar ook zo´n last van toen onze Friese Rembrand ´durfde´ te beweren dat er zulke goede duiven in Friesland zitten, daar heeft die oude leraar nog schrijfschurft van aan de Friezen, ja dan ben je een grote meneer hoor, petje af....    

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Hans de Ruig

Team Noel-Willockx

Nico Jan Koenders

Aad Beerendonk

Fondunie 2000

M. van Ginkel

Combinatie Bruggeman

Combinatie Lokhorst

Van Elsacker-Jepsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Van Hoeck-Noel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens