Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Vaste voetringen Open printvriendelijke pagina
De Denker  21-1-2018
 

Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond.

Ondertussen heeft de leverancier via de NPO al gecommuniceerd wat er aan ter grondslag ligt waarom er niet tijdig geleverd kan worden. Rijkelijk laat denk ik, door deze late communicatie is er een algemene polemiek ontstaan door de liefhebbers met stellingen en aannames gebaseerd op…??, juist, stellingen en aannames.

Nu denk ik persoonlijk dat onze NPO in zijn eerste communicatie ook iets duidelijker had kunnen zijn, maar waarschijnlijk door de kerst- en Nieuwjaars periode dat op het bureau door onder bemensing d een en ander door de urgentie waar men zich door geconfronteerd zag dat de prioriteit  om een oplossing te vinden voor de mogelijkheid van het bestellen van de noodringen prevaleerde.

Nu denk ik ook dat het “speciaaltje” dat de NPO heeft bij de leverancier ook niet een algemeen productieproces in de hand werkt, de “vleugeltjes” aan de ringen, weet je wel?

Enkel voor het gebruik van de clipringen, chipringen die enkel in Nederland gangbaar zijn dient er naast de vele miljoenen vaste voetringen voor de andere buitenlandse duiven organisaties enkel voor ons een aparte productie gerealiseerd te worden.
Dient op zich geen probleem te zijn, ware het niet dat ook de te gebruiken coating (het plastic om de ring) van een dergelijke samenstelling te zijn dat deze niet afbreken en de clip chipringen stevig aan de ring laat houden. Herinnert u zich nog het 1e jaar van deze voetringen met vleugels?? Afbreken/inscheuren etc. van de vleugeltjes? Juist, na vele hoofdbrekens was de oplossing gevonden.

Ik denk dan ook dat zo een productie aan het eind van een productie periode wordt ingepland, gaat er dan wat tegen, tja, dan heb je dus de situatie waarin we nu verkeren.

Normaal gezien zal sowieso volgens afspraak binnen de FCI deze vorm van vaste voetringen verdwijnen, voor alle landen aangesloten bij de FCI de zelfde vaste voetring, dus zonder de vleugeltjes.

Wat me echter ook aan het denken zet is het eeuwig afgeven via allerlei kanalen tegen een bestuur van een landelijke of lagere organisatievorm, terwijl deze roepers vaak gespeend van enige achtergrond kennis, leunende op de eerder genoemde stellingen en aannames de weinigen die nog bestuurlijke verantwoordelijkheid willen dragen ook wegjagen. Gaan deze roepers dan deze ondankbare taak invullen??? Wat denk jezelf?

Of doen we dit af met “Beati pauperes spiritu”?

Hopelijk is de ergste nood nu geledigd, datum schrijven dezes 21 januari 2018.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Familie Huizer

Gebroeders Homma

Huub Hermans

De Marathonvliegers

Gebr. van Toor

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Lokhorst

Fondunie 2000

Will & Falco Ebben

IFC Hoogerheide

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!