Duivensites.nl
 
De duivensport is niet dood, maar leeft!
Gert Jan Beute  5-3-2007
 

Bent u er geweest? Waar? Op de voorjaarsbeurs natuurlijk!! Volgens mij de gezelligste beurs van de laatste 20 jaar, wat een mensen, wat een sfeer, zaterdag was het “bommetje vol”, zondag was het super druk maar net te doen, oei oei oei, ik benijd de standhouders niet, ze hadden geen stem en voetjes meer over schat ik.

Positief

Iedereen die ik heb gesproken was enthousiast over de organisatie van dit evenement, over de sfeer, de kwaliteit van de te verkopen duiven, en over het horeca gedeelte. Een groot compliment voor Pieter Kos en zijn manschappen, maar ook een groot compliment voor de liefhebbers die met jonge duiven in de hallen stonden, de duiven die ik heb bekeken waren gezond en van goede komaf, dus de kans is er zeker dat er toppertjes bij zitten.
Wat me ook opviel was de algehele positieve sfeer over de duivensport onder de mensen, iedereen is er over eens dat er fouten zijn gemaakt in het verleden, op bestuurlijk niveau maar ook op organisatorisch niveau maar iedereen is nu plotsklaps er vast van overtuigt dat het goed komt, waardoor dat komt weet ik niet, maar het is wel goed natuurlijk, een positieve kijk op de hele zaak doet wonderen. Ik hoorde vaak de naam van Albert Jan de Jong (voorzitter afdeling 11) als nieuw bestuurlid NPO, misschien is dat het, als we die man krijgen kunnen komt alles goed met onze geliefde sport.
Maar ook over de vogelgriep werd gesproken, fantastisch natuurlijk dat onze duiven niet meer in één adem met pluimvee worden genoemd, hier hebben diverse mensen aan mee geholpen, NPO bestuur, Colla Alberts, Jaap Koehoorn en vast nog enkelen die ik (nog) niet persoonlijk ken.
Al met al: het komt goed!!

Negatief

Bij alles in het leven heb je voorspoed en tegenslag, soms denk je dat het allemaal goed komt en krijg je toch weer een tik met het verlies van bijvoorbeeld een familielid, kennis of vriend of met het bekend worden dat een naaste een ernstige ziekte heeft.

Afgelopen week kwam voor mij zo’n negatief bericht: één van de aardigste mensen uit onze duivensport is ons ontvallen, Gerrit Greupink uit Coevorden (voor mij altijd oude Greup) is op donderdag 1 maart jl. overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte, hij werd 69 jaar.
Met zijn vrouw Sieglinde, zoon Robert en schoondochter Snow had hij een mooi duivenleven achter zich, grote successen werden behaald (met in 2006 nog twee keer een 1e NPO), hij heeft gelukkig de grote opmars van Robert in China nog mogen meemaken, maar hij is te jong gestorven.

The one loft Beute race

Ik hoor u denken; Wat is dit nu weer?

Ik had u verteld dat we in Wilhelminaoord een nieuw hok hebben gezet (Dumo-Zwarte Vogel) en dat we hier eerst vreemde jongen in zouden testen, nu zijn de eerste 30 stuks gebracht door Wytse Potijk uit Rijs, helemaal alleen zitten ze nu nog in het 12 meter hok, maar binnen afzienbare tijd krijgen ze gezelschap van 30 van Rein Gaal uit Onna, 30 van Ulrich Lemmens uit België en 15 van Mevrouw Romein (Frederikshof) te Twello.
Dus eigenlijk heb ik een mini one loft race dit jaar op de hokken. We gaan zien en bijhouden welke duiven het beste zijn, iedereen komt op het zelfde hok met de zelfde begeleiding dus eerlijke kansen voor iedereen.
Wytse Potijk bracht me dus de eerste 30 uit o.a. Zijn Le Mans Doffer, Bas Boxtel, De Super Witpen, Ablisduivin, De Maaseik en uit al zijn Pieter Veenstra, Koopman en v.d. Pasch duiven. Kunnen ze op tegen de Geelogers van Rein, de Belgische snelheidsduivels van Ulrich of de met zorg uitgezochte Romeinduiven van Hillie? We gaan het zien, bijhouden en aan U vertellen in deze column.

Bij aankomst krijgen alle duiven de zelfde behandeling met een geeltablet van Nanne Wolff en een druppel tegen ongedierte en wormen van Hans v.d. Sluis (Endo Ecto). Zodra ze een twee weken goed eten krijgen ze een colikuurtje (14 dagen met Trimsulfa) en worden ze geënt tegen paratyfus, later worden ze geënt tegen paramixo natuurlijk.
Elke 14 dagen worden ze gecontroleerd door Nanne Wolff uit Hattemerbroek, hij houd toezicht op de gezondheid en gelijke kansen voor iedereen. We houden u op de hoogte.

Tot de volgende week.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.