Duivensites.nl
 
Colostrum
Eddy Noel  9-6-2007
 

Colostrum, ook wel biestmelk genoemd. Is de melk die gedurende de drie eerste dagen door bijvoorbeeld schapen, runderen, paarden, afgescheiden wordt om hun jongen te zogen. Deze missen gedurende de eerste levens uren en dagen de levensnoodzakelijke afweerstoffen waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze melk heel wat substanties bevat die de immuniteit bevorderen en ze dus bijgevolg onmisbaar maakt voor de opgroei van de jonge dieren.

Jonge duiven zijn eveneens bijzonder kwetsbaar gedurende de eerste levensmaanden omdat ook hun afweermechanisme nog niet alle afweerstoffen bevat.

Het regelmatig toedienen van deze melk, die overigens ook heel wat antistoffen bevat,  helpt hen op natuurlijke manier het afweersysteem en de weerstand  opbouwen waardoor de kans op ziekte verkleind wordt, de duiven krachtiger, vitaler en levenslustiger worden.

Een natuurproduct  dus dat op natuurlijke manier onze sportduif ten goede kan komen. Verkrijgbaar in poedervorm en per 20 duiven een koffielepeltje over het voer tweemaal per week gedurende de eerste levensmaanden, of  in geval van infecties een middel om de duiven vlugger en beter te laten herstellen, of gewoon tijden het seizoen om de weerstand en kracht van de duiven te verhogen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.