Duivensites.nl
 
Een beetje positief en een beetje negatief nieuws.
Gert Jan Beute  29-5-2007
 

Het was me het dagje wel afgelopen zaterdag zaterdag 26 mei 2007. Bijna alle afdelingen hadden hun eerste NPO vlucht en wij (Afd. 11) reeds hun 2e, ditmaal vanuit Ablis.
Al snel werd bekend dat de anderen bleven staat tot zondag maar dat de afdelingen 10 en 11 reeds aan hun teugreis waren begonnen. Eerst was de bedoeling naar Menen( 310 km) te gaan maar dit werd toch Duffel( 227 km). De duiven van mijn afdeling werden gelost om 15.30 uur en die van afdeling 10 een kwartiertje later om 15.45 dus. Wederom niet gelijk, enkele manden zitten in een gezamenlijk auto... Het is toch te erg.
In eerste instantie zouden de afdelingen 9, 10 en 11 gezamenlijk naar Ablis afreizen met in één auto de restduiven van de drie afdelingen. Even met afdeling 9 gesproken, gaan we gezamenlijk los? Tuurlijk was het antwoord, beter voor de duiven en beter voor de spreiding. Even met afdeling 10 gebeld. Gaan we gezamenlijk los? Afdeling 9 doet mee! Neen, was het antwoord...
En weer moesten de duiven van 10 een kwartier wachten en stressen voor ze naar huis mochten.
De andere dag (zondag 27 mei 2007) konden de andere afdelingen mooi vroeg los vanuit Frankrijk voor hun eerste NPO vlucht, onze waren al thuis, mochten niet tot zondag blijven staan...

De 300 van Comb. Zwieko

Afgelopen week kwam De 300 van de Combinatie Zwieko uit Wageningen weer thuis van een dagje dwalen, dit veelbelovende duifje bracht Frank en zijn zwager Karel veel plezier. Maar bij thuiskomst zagen ze het al, geen ringen meer om de pootjes en beste mensen: Alle slagpennen waren half afgeknipt, maar wel mooi rond bijgewerkt. En zoals u misschien weet, moet je daarvoor met zijn tweeën zijn. Ik zou het volgende tegen deze mensen willen zeggen:

1. Kan De 300 er wat aan doen dat u vroeger met het busje bent gehaald toen u naar school moest ?
2. Kan De 300 er wat aan doen dat uw rijbewijs is ingetrokken ?
3. Kan De 300 er wat aan doen dat u moet lachen om de Tokkies niet wetende dat anderen zo om u lachen ?
4. Kan De 300 er wat aan doen dat uw 7 kinderen allemaal een ander gezichtje hebben ?
5. Kan Se 300 er wat aan doen dat u bij de nationale IQ test niet verder kwam dan 51 punten ?

Zo zou ik nog 15 punten kunnen bedenken, maar wat heeft het voor zin als de dader niet kan lezen.
U denkt natuurlijk waarom doe je zo? Ik word er strontziek van, dit soort mensen is zo enorm laag bij de grond, dat ik, maar wat denk je van de eigenaars van de 300, er beroerd van worden.

Injecteren

Ik zag een foto in ons “Spoor der Kampioenen” van een liefhebber die per ongeluk zijn eigen duiven had doodgespoten met waarschijnlijk een foute hoeveelheid of een verkeert medicijn( over datum?).
Als u uw duiven wilt laten injecteren, laat het doen door een duiven arts of een zeer ervaren duiven collega.

Gebruikt u de Orni Injectie van Hans vd Sluis gebruik dan 0,5 ml per duif. Als u Streptomycine (CX 60) gebruikt neem dan 0,1 tot maximaal 0,2 ml per duif, bij hogere doseringen sterft een duif. Gebruikt u Lincocpectin neem dan 0,2 ml en doe dit samen met 0,2 ml Catosal.

Over Catosal (Bayer) even het volgende: Het is wel al zo’n 40 jaar oud maar werkt nog steeds heel goed om duiven een opkikkertje te geven, het geeft meer eetlust en levenslust, en dit vooral weer in combinatie met Ferrisol (ijzer) en Carintrol (Carrnithine). Deze mix doet u door het water en dan op 1 liter water: 2 theelepels Catosal, 2 theelepels Ferrisol en 2 theelepels Carnithine.

Wat doet Catosal precies? Het is een spiertonicum en conditiepreparaat voor sportduiven. De Samenstelling is Butafosfan en Vitamine B12 in een wateroplosbaar preparaat. Werking: Het stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en verbetert alzo de zuurstofopname in het bloed. Gebruik: 2 ml per liter water, dit 7 tot 14 dagen voor het inkorven.

Op eigen hok

Gaat het prima, de jonge duiven zijn afgelopen week geënt tegen Paramixo door Jelle Jellema(duivenarts en clubgenoot), het waren er 152 stuks. Even een paar dagen lekker laten rusten en dan beginnen we volgende week weer met opleren. De oude duiven doen het goed, niet super maar toch redelijk goed. Op zaterdag 26-06-07 hadden we 20 duiven( voor Jac) mee op Ablis en 25 duiven op Meer( 180 km). Op Meer beginnen we in de club met 2, 4, 6 etc en op Duffel (wat dus in de plaats kwam voor Ablis) begonnen we met 4, 5, 7, etc.
Gelukkig geen duiven verspeeld. Het verspelen staat toch op een laag pitje dit jaar, twee weken geleden misten we Bad Boy 356 en dat is de enige tot nu toe.
Op zondagmorgen 27 mei hebben de duiven weer een Belgamagix gekregen tegen het Geel en gelijk een paar dagen Catosal door het drinkwater.
Op maandag doe ik de Catosal trouwens gewoon door de Prange Suppe, ons schema geeft aan maandag en woensdag Prange Suppe dus als ik er dan wat anders bij wil doen zal het er doorheen moeten.
Voor de twijfelaars onder ons, doe dan de Catosal in het water en de Prange Suppe over het voer.

Succes zaterdag of zondag!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.