Duivensites.nl
 
Een paar weken vakantie
Gert Jan Beute  27-9-2007
 

Twee weken geen Spoor, dus twee weken geen column, dat was even wennen. Normaal schrijf ik iedere week in een twintig minuten de wekelijkse column, maar wat moest ik nu die twintig minuten doen?? Ik verveelde me hahaha.

Neen, vervelen doe ik me nooit, eigenlijk zit ik tegen overspannen aan merk ik aan mezelf, ik neem veel te veel hooi op mijn vork, verwacht van enkele mensen hulp die het in zijn geheel laten afweten. Er zijn steeds één of twee waar je op aan kunt maar de rest, heeft toch echt die “zesjes mentaliteit” waar ik het vorige week over had.

Dus in de periode 28 september tot 8 oktober ben ik voor niemand te bereiken, telefoons gaan uit, pc gaat van de muur, filmpje in de dvd speler en hangen op de bank, dat ga ik doen.

Natuurlijk komt dit door al die randactiviteiten die ik in de duivensport doe, maar ook door de sport zelf. Als je zo intensief met je duiven bezig bent als mij komt er een dag dat je het even niet meer aan kunt, en dat is nu.

Marcel Sangers vertelde me voor jaren geleden al dat hij in september totaal kapot was door zo’n slopend duiven seizoen, ik dacht dat het wel mee zou vallen en dat hij zich een beetje aanstelde, maar nu weet ik het zelf, wil je op die NPO vluchten er bij zijn, en mooie uitslagen maken, en dan ook nog eens “hun” systeem volgen dan ben je in september gesloopt.

Duo Penotti

Kent u die reclamespot over Duo penotti: twee kleuren in een potti? Bruin en wit, waar smaak in zit?
Twee duivenvrienden uit het westen van het land Eugenel en Wim komen regelmatig buurten, willen de duivensport professioneel aanpakken en zijn bezig een mooi kweekhok te bouwen samen. Maar omdat de één een Hollandse bleekscheet is en de ander een chocolakleurige Antiliaan noemen ze zich zelf Duo Penotti en zingen ze dit ook uit volle borst bij mij aan de keukentafel, prachtig toch, ik hou er zo van (Gerard Joling).

Kwamen ze vorige week met een paar Hollandse klompen aanzetten voor me, en geinig toch, op de achterzijde van de klompen staat aangeboden door “ Duo Penotti”. We hebben er een foto van gemaakt.

Duo Penotti en Gert Jan Beute

Dagje Eijerkamp

Op vrijdag 20 september jl. was ik weer te gast bij de familie Eijerkamp. Rond 10.00 stond ik op de stoep en had gebak mee genomen (anders mocht ik er niet in van Arno Brouwer). Tijdens de koffie kwam Hans Eijerkamp zelf even polshoogte nemen van dit tafereel. Ik had hem verteld dat ik Missouri’s Girl even zou meenemen. Deze rechtstreekse Wonderfee van Eijerkamp heeft me veel plezier bezorgt dit jaar. Ze is een kleindochter van Atilla (Zoon Chicago) en kleindochter van Don Leo, een zuivere v. Loon dus.

Het team kreeg opdracht om Don Leo, Atilla, de Euro en Chè even naar beneden te halen om te worden bewonderd, nu is “onze” Missouri’s Girl nog niet van die kwaliteit (ze is nog jaarling) maar ik vond het een mooi gezicht om haar tussen die vier giganten te zien zitten. Toen we naar huis gingen was Missouri’s girl nog even onvindbaar (ze hadden als grap een andere duivin in mijn mandje gestopt). Wat heeft ze dit jaar gepresteerd: ze speelde in de club de volgende kopprijzen : 1e, 1e, 1e, 2e, 3e, 4e, 6e, 7e, 7e. maar ook in groot verband speelde ze:
3e NPO Offenburg 9.371 d., 5e Boxtel 2.332 d., 7e Meer 2.062 d., 29e NPO Orleans 8.991 d. etc (15 prijzen in 2007). Haar eitjes van september zijn naar Willem de Zutter uit Ninove België gegaan.

Hans zat op de praatstoel; de verhalen over zijn eerste winkeltje, hoe hij als tiener al bankstellen achter op fiets door heel Zutphen vervoerde, hoe hij door een slimme zet in Engeland “wereldberoemd” werd en hoe hij aan zijn eerste Janssens kwam, prachtig, je zou er een boek over kunnen schrijven.

Nu is er wel net een nieuwe film gemaakt over het “Systeem” Eijerkamp door de Koerier, met de echte achtergronden van de prestaties en “het” systeem met Gerard en Piet (de hokverzorgers) in de hoofdrol.

Op eigen hok

…gaat het super. Alles is al geselecteerd, 24 doffers zitten al op de bakken en 30 duivinnen in hun eigen afdeling. De 34 kweekdoffers zitten in de grote volière en hun 38 duivinnen zitten in het jonge duivenhok.

Vanaf de laatste vlucht krijgen de duiven 21 dagen karnemelk door het water  (1 liter karnemelk op 3 liter water), gevolgd door een Prange Suppe kuur van 14 dagen, die weer gevolgd door een kuur tegen paratyfus met nummer 2. En mooi dat ze dan worden, ongelofelijk, je kunt ze allemaal op de tentoonstelling zetten hahaha.

De duiven hebben het dit jaar goed gedaan, de prestaties van De 338 stonden al bij de vorige alinea, maar wat dacht u van onze Haruko 965; 1e, 1e, 2e, 2e, 3e, 4e, 4e. en ook zij is nog maar van 2006.
Van de 24 vliegdoffers van volgend jaar zijn 22 jaarling en van de (nu nog) 30 duivinnen zijn er 26 jaarling, misschien speel ik wel met vuur met zoveel jong bloed maar ik gok het er op. Alle vreemden (van 2007), dus incl. de paar die het wel goed deden zijn geruimd. Ik wilde er eerst een paar aanhouden maar heb toch besloten puur met de eigen duiven door te gaan. Twee vreemden van 2006 mogen blijven (omdat ze super waren) en dit zijn De 338 en 435 van Eijerkamp & Znn.

BONNENVERKOOP 17 NOVEMBER!!!

De internationale bonnenverkoop op zaterdag 17 november a.s. te Noordwolde (Fr) begint uit de hand te lopen. Bijna 70 bonnen en late jongen duiven zijn reeds beschikbaar gesteld door kampioenen uit binnen en buitenland.

Deze week kregen we de volgende namen weer door:

1. Jac Kok & Zn
2. Klaas Talen
3. Ries & Gerard Schalkwijk
4. Willem Dijkstra
5. Gijs J. Fluijter
6. Richard Middendorp
7. Eppie Koster
8. Patrick Vanoppen (P & N) België

Kijk binnenkort op GPS Auctions en bied mee. Het is voor het goede doel dus zet ze in of kom aan op 17 november (let op deze nieuwe datum)

Tot volgende week (hoop ik)!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.