Duivensites.nl
 
Net terug van vakantie
Gert Jan Beute  8-10-2007
 

Ha lekker, even een midweekje Centerparcs. Met Panny en Peter Fincken uit Maasbracht waren mijn vrouw en ik naar Dalen vertrokken om daar tot rust te komen, even een weekje geen stress, even niets aan het hoofd. Nu hebben de vrouwen zich prima vermaakt met het bekijken van mannelijk schoon in het zwembad en Peter en ik met de “zichtkeuring” van de dames. Een enkele was geschikt voor het kweekhok hahahaha

Frisse gedachten over 2008

Als je zo lekker rustig in een zwemparadijs zit dwalen je gedachten snel af naar het komende seizoen 2008. Wat gaat er op je hokken gebeuren, hoe ga je spelen, waarop ga je proberen uit te blinken, welke koppels zet je samen?
Allemaal gedachten waar je thuis niet aan toe komt maar in zo’n ontspannende omgeving wel. Vooral als je er samen in zit met een super duivenkenner en -speler als Peter Fincken.
We gaan in ieder geval weer dubbel weduwschap spelen met 24 koppels.
Dus beide geslachten worden gespeeld, er blijft in principe geen partner thuis.
De duiven zullen worden gekoppeld rond Sinterklaas (5 december) en brengen een ronde jongen groot, waarna er herkoppelt word rond 15 maart (iets later dan in 2007). Eigenlijk wilden we niet herkoppelen maar door onze bonnenverkoop moest ik 62 bonnen (voor een koppel eitjes) terug doneren en dat kan alleen met herkoppelen van de vliegers. Eigenlijk geen goede zaak want je moet je visie niet wijzigen voor of door anderen. Maar dat het met herkoppelen ook kan zagen we afgelopen jaar wel. Maar voor de rui en “het eendaagse fondsysteem” zou je ze niet hoeven koppelen in Maart, eenmalige winterkweek is voldoende.

Ook dwaalden mijn gedachten af naar de 39 klakken (een gehele ronde) die ik haalde bij Beekman & Tilmans uit Aalsmeer (september 2007), om nieuw Klakbloed in je stam te halen zijn er eigenlijk maar een paar hokken waar je nog terecht kunt. Naast de Gebroeders Borgmans natuurlijk zijn er maar weinig die ze zuiver hebben en ook nog selecteren op prestaties. De meeste Klakhokken bezitten geen rechtstreekse of hebben ze via via en zelfs gekruist worden ze nog als klakken aangeprezen op hun website.
Ik vond op een verkoopsite zelf een vale Klak (rood) en dit is onmogelijk, bij navraag bij diverse geleerden cq kenners kwamen regelmatig het woord fraude naar voren maar dat terzijde het zal wel per ongeluk zijn gebeurt.
En omdat onze oorsprong(1963/1964) bij rechtstreekse Klakken ligt, mag ik graag zo nu en dan een paar bijhalen, maar alleen 100% zuiver, geselecteerd op prestaties en perfect in de hand. Duiven waar ook maar “iets” aan mankeert komen niet in ons kweekhok.
Van deze 39 jongen bleven er naar zware selectie 9 stuks (1 doffer, 8 duivinnen) over die eventueel gebruikt gaan worden. Deze duiven kregen allen een eindcijfer 8 of hoger met oogwaarden minimaal 8 vlieg , 8 kweek (zie het boek “uiterlijke kenmerken van Crackduiven”). Vooral de lijn van de rechtstreekse Klak 96-1036414 kleinzoon 613 komen wereldwijd enorm veel winnaars, deze stamvader zit nog steeds bij deze Klak-fanaten.
Verder kreeg ik in mijn vakantie zeer frisse gedachten over randzaken, ik wilde een mooi stukje schrijven over enkele duiven die ik als Paters en Nonnen (systeem Eijerkamp) wilden spelen maar dit heb ik toch maar even opzij gezet.
Ik wacht nu eerst even op de special van de Koerier(Films) waar dit systeem tot in de puntjes word uitgelegd. Ik heb er zelf als 6 duiven voor apart gezet (de Pottijk duiven), hier kweek ik niet mee, zet ze niet tussen mijn eigen vliegploeg en kan ze dus perfect spelen op dit systeem, maar nog even wachten dus op de “special”. Vorige week werd de indruk gewekt dat ik alle “vreemden” dood heb gemaakt, maar dat is niet zo, ik schreef geruimd en bedoelde daarmee “niet in mijn weduwnaarshok” , duiven die het goed doen kun je niet doodmaken, die gebruik je of geef je weg.

Bonnenverkoop op 17 november.

We hebben nu een 67 bonnen voor onze bonnenverkoop op zaterdag 17 november in het clubgebouw aan de industriestaat te Noordwolde.
De 67e bon is wel een heel speciale. We kregen Eén van Gunter Prange uit het Duitse Meppen, hij schenkt een duif uit “zijn besten” . Dus als iemand ooit eens wil kijken in de keuken van Gunter heeft hij nu de kans.
De bonnen staan op www.gps-auctions.com en zijn al mooi ingezet (de speciale Eijerkamp bon stond binnen een dag al op € 150,00).
Dus doe mee voor het goede doel (Het Erf in Meppel) en bied!

Dit was het even voor vandaag, heb nog een beetje vakantie dus “kalm an moat”. Dit is Steenwijkers voor doe rustig aan vriend.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.