Duivensites.nl
 
Geslaagde duivenavond.
28-10-2007
 

Afgelopen vrijdagavond 26 oktober hadden we in ons clubgebouw aan de Noordsterweg te Wormerveer een geslaagde duivenavond. Eindelijk was het dan zover, nadat we vorig jaar met 2 duifjes te gast waren in Wateringen waar Gert Jan Beute ze bekeek, waardeerde en opnam in het boek'Uiterlijke Kenmerken van Crackduiven'. was het idee geboren eens zo'n super duivenavond te organiseren in de Postduif te Wormerveer.
Echter niet met bewezen oude duiven maar met jonge duiven van 2007, waarvan zelf van hoopt en gelooft dat het supers kunnen worden in 2008/2009.
De belangstelling was groot, de zaal zat bommetje vol en 54 duifjes zaten in de kooitjes. Gert Jan bekeek de duiven en beoordeelde ze naar vliegwaarde voor de toekomst. Tevens bekeek hij op verzoek de kweekwaarde in de ogen van iedere duif. Prachtig en zeer leerzaam was dat hij diverse jonge liefhebbers de foutjes of juist goede punten aan een duif zelf liet voelen en zien.
Vanuit de zaal werd Gert Jan bestookt met vragen over diverse onderwerpen, met zo nu en dan een mopje of leuke anekdote, was het een superavond. De liefhebbers hebben zelf ook een competitie gemaakt voor volgend jaar. Zal Gert Jan gelijk hebben?.
 
De beste drie duiven voor de toekomst waren volgens Gert Jan:

1e Een duifje van Jan en Joke Kaman/Ooms
2e Wederom een duifje van Jan en Joke Kaman/ooms
3e Een duifje van René Heinis.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.