Duivensites.nl
 
Duivendiefstallen, kunnen we er wat aan doen?
7-1-2008
 

Gert Jan Beute stuurde een email met informatie over de duivendiefstallen van de laatste tijd met enkele tips.

Uit onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk Oost-Europeanen betreft, die onze duiven stelen. Zij blijken zeer gedreven en weten precies waar en wanneer ze moeten toeslaan om binnen enkele uren alweer diep in Duitsland te zitten.

Ondanks afrasteringen, sloten, camera’s etc. weten ze toch binnen te dringen in de hokken. Waarschijnlijk zijn ze in de weken ervoor op bezoek geweest en hebben de eventuele beveiliging geïnventariseerd.

Tips

Schrijf het kenteken op van al uw bezoekers. Maak tevens een foto van ze, eventueel met uzelf om argwaan te voorkomen. Let op de man achter de camera, die moet er ook op. Maak onopgemerkt een foto van iemand die niet gefotografeerd wil worden.

Gert Jan adviseert deze gegevens maandelijks naar het NPO te sturen.

Beveiliging

Verder schrijft Gert Jan het volgende: "Dit type mensen is voor één ding bang en dat zijn getrainde honden, let dan wel op het woordje getrainde honden!"

Hij heeft contacten met een bedrijf dat ook de panden van zijn werkgever (Shell) beschermt, het betreft Hans Stephanus uit de Witte Paarden bij Steenwijk. Zijn bedrijf levert u een hond speciaal getraind voor u en uw situatie. Ook kan hij in uw pand aanwezig zijn met zijn begeleider wanneer u bijvoorbeeld naar een huldiging (ZLU, Gouden Duif etc.) bent. Zijn telefoonnummer is 06-13759460 en bedrijfswebsite vindt u op www.werkhonden.nl.

Hopelijk draagt dit bij tot oplossing ofwel beëindiging van deze treurige reeks duivendiefstallen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.