Duivensites.nl
 
One World, One Heart
Gijs Peters  26-5-2008
 

Duivenliefhebbers overal ter wereld slaan de handen in elkaar om een nieuwe school te bouwen in de stad Mainzhu China.

Elke dag worden we via TV en kranten geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving die op 12 mei jongstleden de provincie  Sichuan trof. Vooral de steden rond het epicentrum zijn zeer zwaar getroffen.

De stad Mianzhu  behoort tot de meest getroffen steden. Hier woonden 600.000 mensen voor de aardbeving. In deze stad hebben 30.000 mensen  de ramp niet overleefd en 40.000 mensen zijn als vermist opgegeven. Tussen de 40 en 50.000 mensen zijn gewond waarvan 12.000 kinderen. 400.000 mensen zijn dakloos en verloren al hun bezittingen. 960.000 vierkante meter schoolgebouwen zijn verwoest.

Dit zijn harde cijfers waar we even moeten bij stil staan. Onnodig te zeggen hoe erg deze mensen getroffen zijn door deze verwoestende aardbeving. Veel kinderen hebben naaste familieleden verloren en velen blijven als wees achter. Leraren zijn gestorven en schoolgebouwen zijn verwoest.

Een groep van voorname duivenmelkers in de hoofdstad Beijing  wil niet wachten op officiĆ«le hulpprogramma's maar heeft de handen in elkaar geslagen om de kinderen terug een toekomst te geven. Zij willen een nieuw school bouwen voor deze  kinderen in Mainzhu.

Om dit project te finanieren willen zij 2 maanden na de verwoestende aardbeving  een topverkoping houden van duiven. Het ingezamelde geld zal direct besteed worden aan de opbouw van de nieuwe school en het project kreeg een toepasselijke naam: ONE WORLD, ONE HEART.

De initiatiefnemers doen een beroep  op  zoveel mogelijk  beroemde duivenmelkers overal in de wereld die hun hart op de goede plaats hebben om deze actie te steunen door het schenken van een bon. Toon je hart en geef deze kinderen een nieuwe toekomst.

De organisatie, die volledig uit vrijwilligers bestaat , staat er borg voor dat deze actie een groot succes wordt. Tot half juni kan je duiven schenken voor dit nobele doel. Op de website www.oneworldoneheart.cn vind je de namen van de mensen die je kan contacteren.

De namen van de duivenschenkers zullen op een gedenkplaat gegraveerd worden aan de ingang van de nieuw te bouwen school. De schenkers ontvangen een kleuren cataloog  waarin de schenkingen zullen gepubliceerd worden. De organisatie heet de schenkers ook welkom op de verkoop.

De verkoop zal plaats vinden op 12 juli 2008 in de omgeving van Beijng. De organisatie rekent erop dat de chinese duivenliefhebbers hun hart laten spreken en zo massaal mogelijk bieden op de geschonken duiven om voor de getroffen kinderen weer een toekomst te bouwen.

Laat ons duivenhart spreken en de handen in elkaar slaan om deze actie tot een succes te laten uitgroeien.

Uw Chinese sportvrienden danken u reeds op voorhand.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.