Duivensites.nl
 
Diverse onderwerpen (1)
Gert Jan Beute  30-5-2008
 

De 2e eendaagse fondvlucht van het seizoen 2008 hebben we gehad. Het was een supermooie en eerlijke fondvlucht met goede winnaars en sterke duiven. Ook bij de andere afdelingen waren er goede resultaten door de gekende spelers, in afdeling 6 zat er een duifje 100 mpm los vooruit, dat is wat apart, maar verder ging het overal super met mooie vlotte aankomsten.

Leuke emails

Vaak heb ik geschreven over zeer negatieve mails die ik ontvang van “liefhebbers” tot bedreigingen aan toe, vorige week nog weer Eén van een kennis van het duivenforum.
Maar genoeg over die azijn zeikerts.
Ook heel veel leuke mails krijg ik, hier zo maar twee (beiden uit Zeeland):

“Goedendag Gert Jan Beute. Ik heb even een mededeling voor u, mijn broer Kevin en ik zijn goed geslaagd afgelopen Tours. Ik wou even laten weten dat uw tips en producten goed helpen! Want Kevin heeft namelijk 1 en 2 van Rayon 6 gespeeld. Het zou misschien leuk zijn dat u er een stukje over schrijft, want het komt bijna niet voor dat een jeugdlid van 17 jaar, 1 en 2 van het rayon vliegt.”
Groetjes Jurre van de Berge

“Hoi Gert Jan. Eindelijk !!!! 1e NPO overwinning is binnen, na al meerdere keren in de top tien van een NPO concours te hebben gestaan, dan nu eindelijk de 1e prijs van een loodzware Tours, mede dankzij uw tips. Altijd bereid tot een wederdienst”.
Groetjes Jacco van Comb. De Ridder Arnemuiden

Ik hoop natuurlijk op meer van dit soort mailtjes, telefoontjes met superprestaties krijg ik iedere dag (tussen 10 en 12 haha), maar die kan ik u niet laten zien/lezen.

Pokken

Overal in Nederland is Pokken uitgebroken, zo ook in mijn eigen club. We hebben gelijk 50 flesjes entstof ingeslagen (5000 duiven) dus ruim genoeg. Vorige week waren er al enkele spelers met 1 of 2 pokjes, afgelopen zaterdag 24 Mei zaten ze er onder. Drie mensen hadden hun duiven geënt (waaronder ondergetekende) en hebben dus geen last, alle anderen hebben in de week van 24- 30 Mei geënt. Althans is hun geadviseerd om dit te doen, bij enkele uit principe “niets” gebruikers zal het moeten uitzieken .
Ook de fondmannen die bij ons nationaal inkorfcentrum zijn op de hoogte gesteld door de voorzitter en de centrumleider. In principe is er weinig loos want we zorgen dat de “eigen” duiven in andere manden komen dan die van de “gasten”, dus besmetting door middel van vechten is uitgesloten.
Dat Pokken toch iets akeligs is zagen we afgelopen zaterdag in de uitslag, enkele mensen die mee doen voor de kampioenschappen gingen er onderdoor.
Groot voordeel van een pokken besmetting op je hok is dat ze 2/4 weken erna een enorme forme piek kunnen krijgen (mits verder gezond)
Bij de oude duiven zou ik adviseren te enten, een rookblokje te gebruiken en een 3 tal dagen te kuren met een mixkuur tegen Tricho(het geel) en ornithose, dit omdat de weerstand even iets minder is.
Bij de jonge duiven die geënt worden is een na-kuur van 7 dagen tegen Coli ook heel belangrijk, door de verminderde weerstand en stress van het enten zijn ze tijdelijk erg vatbaar voor Coli.
Dus mensen ga snel enten !!!!!

Op eigen hok

...gaat het goed. Afgelopen zaterdag 24 mei hadden we de 2e NPO vlucht van het seizoen, ditmaal vanuit Ablis wat voor ons een afstand van 570 km had. De stemming steeg al vroeg in de noordelijke provincies omdat eindelijk de afdelingen gelijk gelost werden. Nu maar hopen dat dit vanaf nu altijd word gedaan, de voorzitter van afdeling 10 heeft nu kunnen zien dat het best kan, en dat de spreiding zeer goed was met supersnelle duiven aan de oostzijde (dit met verkeerde wind).
Tegen 15.00 uur kregen we bezoek van onze vrienden uit Zwaagwesteinde, Andrè en Bindert en de NPO voorzitter Albert Jan de Jong. De heer de Jong had zelf geen duiven mee en kwam lekker bij ons in het zonnetje zitten.
Om 16.25 kogelde Missouri’s Girl uit de lucht, draaide geen seconde en piep piep was geregistreerd, snel melden in het nationaal inkorfcentrum (1e gemelde) om 16.29, 16.30, 16.34 en 16.39 volgden de anderen die zich allemaal bij de eerste 10 in het centrum klasseerden, Wim van Dijk klokte 5 minuten later dan ons maar zit 7 km verder en pakte ons net de eerste prijs voor de voeten weg anders had Missouri’s Girl haar 5e eerste prijs gewonnen.
Het viel Albert Jan op dat de duiven niets geleden hadden en er nog zo perfect uitzagen, 3 minuten na aankomst had hij Missouri’s Girl in de handen en zei: Die had nog wel 100 km verder gekund.
Met 26 duiven mee wonnen we tegen 189 duiven 2,5,6,8,10 etc. Om 21.00 uur hadden we alle duiven thuis.
Van de 14 doffers die we mee hadden op de Supervitesse (Maaseik 197 km) klasseerden zich 2 bij de eerste 10 tegen 244 duiven, en dat was lang geleden, zou dit toch te maken hebben met de verluchting (zie vorige week)? Op zondag morgen de doffers uitgerookt met Koudijs droogontsmetter, en de alle duiven kregen hun geeltabletje (ditmaal de capsule van dokter Wolff).

Tot volgende week.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.