Duivensites.nl
 
De column van 27 juni
Gert Jan Beute  27-6-2008
 

Het was me het weekje wel, eerst natuurlijk het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Peter van Raamsdonk (zie elders in dit blad onze reactie), en de week van Blois de nationale eendaagse fondvlucht.
Maar voor mij was het ook nog de week van het bezoek aan Hans Eijerkamp samen met npo voorzitter Albert Jan de Jong en het bezoek aan Gerard Koopman samen met Clubgenoot Elco Homma en Dick Vogelzang uit Staphorst.
En of dat nog niet genoeg was lag Klaasje ook nog 1,5 dag in het ziekenhuis na een operatie aan haar voet, al met al een hectische week met hele nare en hele fijne gebeurtenissen.

Albert Jan de Jong

Onze NPO voorzitter die ook nog eens clubgenoot is wil graag in contact komen, zijn en blijven met alles en iedereen in de duivensport die wat te vertellen, te melden of te zeggen hebben. Zo heeft het NPO bestuur al 3 avonden georganiseerd over het nationaal vliegprogramma, en zijn nu o.a. de voorzitter het land in om te horen wat er speelt, waar men mee zit en wat men graag anders zou willen.
Na al zo’n 20 liefhebbers te hebben bezocht in eigen omgeving en onderweg was het de beurt aan de familie Eijerkamp om daar initiatieven, oplossingen en problemen aan te horen voor de voorzitter.
En omdat ondergetekende zo’n goed contact met deze mannen heeft werd ik gevraagd om een datum te prikken.
Over hoe het gesprek verliep doe ik geen mededelingen, dat is aan de heer de Jong zelf (we hebben afgesproken dat ik een vraaggesprek met hem publiceer in het Spoor der Kampioenen).
Maar dat we zeer welkom werden geheten door Hans Eijerkamp en zijn lieftallige vrouw en de rechterhand van Hans (Henk Jurriens) zal bekend zijn, iedereen in de duivenwereld kent de gastvrijheid van de familie Eijerkamp.
Over de problemen en oplossingen (voor zover mogelijk) in de duivensport komen we met een uitgebreid interview nog terug bij Albert Jan de Jong.
Stuur uw vragen door naar mij of naar de redactie van deze site en wij zullen ze meenemen in het interview .

Op eigen hok

… gaat het prima.
Afgelopen week Blois gespeeld met 20 duiven.
Wederom een prachtige dag met een rouwrandje (zie Peter van Raamsdonk).
De duiven werden gelukkig gelost op zaterdag met voor ons een afstand van 680 km, de eerste meldingen kwamen al vlot binnen uit Zeeland (250 km korter), later stroomden de sms binnen van liefhebbers die vroeg zaten. Ik had afgesproken dat iedereen me een sms zou sturen met vroege aankomsten, maar veel liefhebbers die zelf laat of te laat zaten lieten verstek gaan (begrijpelijk).
Onze eerste duif werd verwacht rond 16.30 uur, maar we moesten even wachten tot 16.44 uur (1297 mpm)voordat de 3e aangewezen duif Riko 06-4276972 arriveerde, goed voor de 2e prijs in de club en 8e of 9e in de kring(acg). De duiven vielen heel erg vlot, in 25 minuutjes hadden we er 11 van de 20 thuis, die ook allemaal prijs spelen.
In de club was het 2,3,4, etc tegen 144 duiven.
Van de B-ploeg die we op Pommeroel speelden kwamen ook 7 van de 14 in de punten thuis beginnende met 2 bij de eerste 10 tegen 264 duiven..
De week voor Blois hadden we onze vliegploeg een weekje thuisgelaten, dan doen we nooit, bij ons spelen de duiven normaal alle weken, je weet nooit of je het goed gedaan hebt.
Hadden we door niet te spelen nu 11 vroege duiven of hadden we door niet te spelen nu geen top 50 plaats in de afdeling..je zult er nooit achter komen.
Advies laat u niet van de wijs brengen door anderen, speel uw eigen spel !!

Rein Breman Genemuiden

Vorige week heb ik mogen kijken op de hokken van diverse goede spelers uit Genemuiden, ik was uitgenodigd door de kei hard spelende Rein Breman.
Bij aankomst zijn we gelijk in de auto gestapt om hard spelende plaatsgenoten te bezoeken om hun verluchtingsysteem te bekijken, het werd een openbaring.
Weer thuisgekomen bij Rein zijn we eerst de hokken maar eens ingedoken, de duiven zagen er uit om door een ringetje te halen, en ook hier viel die erg eenvoudige verluchting op.
Wat is het precies:

Systeem 1 : U legt oude boomse pannen op uw hok, maakt de onderste rij waar ze op de balken steunen dicht met pur (schuimpur uit de bouw) en de nokpannen ook compleet dicht.
U heeft nu verluchting alleen via de boomse pannen (die kieren bevatten, en schots en scheef op het dak liggen). Makkelijker kan het niet!
Systeem 2 : Kan alleen wanneer uw hok op het oosten staat. U maakt uw hok compleet dicht in het plafond en zijkanten en opent het raam aan de voorzijde, u heeft nu voldoende verluchting maar geen tocht.

Er is een film in de maak (Belgische Firma) die het systeem uitgebreid aan u voorstelt (leuk om na het seizoen uw hok eens op de schop te nemen).
Verder natuurlijk nog even al die 1e prijswinnaar van Rein in de handen gehad en de supers op het kweekhok, waaronder Halfbroer Euro van Heremans-Ceusters…

De NU

Hebben jullie ook al even gekeken naar die prachtige reportages op de site van de NU (Noordelijke unie), de overnachtspelers boffen maar met zo’n werelds initiatief. Snel, gratis, groot en spannend zijn de woorden die volgens mij bij de NU horen.
Hopelijk volgend jaar ook voor de eendaagse fond spelers van die prachtige gezamenlijk lossingen met afd. 7,8,9,10 en 11. We komen hier nog op terug.

Groetjes.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.